Úterý 19. březen 2024 03:50
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
CapXmaster
reklama
XTB trading konference 2024

Americké akcie mažou včerejší ztráty

18.12.2018 17:07  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americké akcie korigují včerejší propady a za nedostatku nových zpráv si připisují zisky. Index S&P 500 tak v úvodu dnešní seance přidává zhruba půl procenta, když hlavními tahouny jsou průmyslové podniky nebo těžaři a zpracovatelé komodit, jejichž akcie posilují shodně o jedno procento. Naopak pod tíhou klesajících cen ropy se nadále nedaří energetickým společnostem (-0,7 %).

Evropský index Stoxx 600 v dopoledních hodinách ztrácel až 0,8 %, nicméně většinu ztrát se mu podařilo zkorigovat a několik desítek minut před ukončením obchodování přichází oproti včerejšímu závěrečnému kurzu o 0,3 %. Na náladě nepřidal ani dopoledne zveřejněný index Ifo podnikatelské důvěry, který zaostal za očekáváními.

Pražský parket uzavřel se ztrátou 0,1 %. Po včerejším vítězství se dnes nejsmutnějšími akcionáři stali držitelé akcií Avastu, jejich hodnota klesla o 1,9 %. Likérka Stock Spirits pak zaznamenala ztrátu 1,5 %. Naopak zisky převyšující jedno procento si připsaly akcie O2 Czech Republic (+1,2 %) a rakouské pojišťovny VIG (+1,1 %).

Zdroj: Komerční banka

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Americké akcie jsou předražené, preferujeme Evropu
    Americké versus evropské akcie. Pokud se podíváme na výkonnost obou regionů za posledních 10 let, zjistíme, že americkým akciím se dařilo výrazně lépe než evropským protějškům. Dle indexu S&P 500 si připsaly zhodnocení 200 %, zatímco evropské akcie pouze 70 %. V korunovém vyjádření je rozdíl ještě markantnější. Americké akcie připsaly zisk 280 %, zatímco evropské akcie 70 %. Stejné je to i v letošním roce. Od začátku roku americké akcie přidávají 14 %, zatímco evropské 10 %.
  • Americké akcie jsou stále velmi atraktivní, ale ...
    Pojďme společně zavzpomínat na začátek letošního roku, případně i konec toho minulého. Tentokrát se zaměříme na americký akciový trh, podle kterého se odvíjí finanční trhy na celém světě. Rok 2017 se nesl v duchu téměř lineárního růstu bez výraznější korekce a debaty o možné korekci sílily začátkem roku letošního. Trochu se však spekulovalo, co by mohlo být spouštěčem korekce, ale všichni zůstávali pozitivně naladěni a očekávali další růst amerického akciového trhu i v roce 2018.
  • Americké akcie klesají, i když jednání o stimulu propad trochu brzdí
    Akciovým trhům se odpoledne nedaří, což platí o druhé straně Atlantiku i o většině hlavních evropských burz. Nepomohla očekávaná zpráva institutu ADP, podle kterého soukromí zaměstnavatelé v USA vytvořili minulý měsíc 307.000 pracovních míst, nejméně od července, zatímco trh čekal víc. Wall Street ale ztráty pozvolna zmírňuje, jak pozornost otáčí k nejnovějším kolům jednání o možném dalším stimulačním balíku pro americkou ekonomiku.
  • AMERICKÉ AKCIE KLESAJÍ NA PRODEJÍCH MACY'S
    Americké akciové indexy včera v noci poklesly, když byly zveřejněny kvartální výsledky od maloobchodníka Macy. ...
  • 📉Americké akcie klesajú❗
    Hlavné akciové indexy na Wall Street v stredu prudko klesli, keďže pochmúrne makroekonomické vyhliadky spolu so slabými štvrťročnými výsledkami od veľkých amerických maloobchodníkov naďalej ovplyvňujú náladu na trhu. Dnešné údaje z trhu s bývaním ukázali známky ochladzovania, keďže inflácia zostáva blízko 40-ročného maxima, hypotekárne sadzby vyskočili na 12-ročné maximá, náklady na stavebný materiál zostávajú zvýšené a obmedzenia ponuky pretrvávajú. Akcie Costco, Target a Walmart prudko klesli, pretože ich výsledky boli slabé, pričom spoločnosti očakávajú, že vysoká inflácia a negatívny vývoj môže pokračovať aj v nasledujúcich štvrťrokoch. Z týchto dôvodov S&P Global teraz očakáva pokles rastu v USA o 80 bázických bodov na 2,4 %.
  • Americké akcie klesajú po tom, čo vymazali skoré zisky
    Americké akcie zahájili dnešnú seansu vyššie, avšak pozitívny sentiment rýchlo vyprchal a hlavné indexy z Wall Street klesli na včerajšie minimá. Dow Jones stratil 0,38 % po raste o viac ako 500 bodov na začiatku seansy. S&P 500 a Nasdaq Composite klesli o 0,30 %, resp. 0,20 %, keď trh strávil ďalšiu sériu jastrabích komentárov od prezidentky Clevelandskej Federálnej rezervnej banky Loretty Mester a prezidenta New York Fedu Johna Williamsa, ktorí poukázali na to, že zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov je pravdepodobné na ďalších zasadnutiach Fedu. Zdá sa, že obavy z dôsledkov agresívneho sprísnenia politiky na pozadí prudko rastúcej inflácie a náročného výhľadu rastú a budú naďalej ovplyvňovať sentiment na trhu.
  • Americké akcie kvůli zhoršující se ukrajinské krizi klesají
    Akcie ve čtvrtek brzy ráno klesly a vedly ke korekci indexů, protože uvalení sankcí na Rusko kvůli jeho válečnému postupu proti Ukrajině zvýšilo tlak na trh, který vykazuje známky prohýbání pod snahou Federálního rezervního systému potlačit inflaci.
  • Americké akcie lehce v záporu, za pozornost však stojí Tesla
    Hlavní americké akciové indexy obchodují přibližně hodinu po otevření trhů v lehkém záporu, až na technologický Nasdaq , který aktuálně roste o 0,3 %. Bez výraznějších kurzotvorných zpráv hledají tedy i v úvodu nového týdne trhy směr jen velmi obtížně.
  • Americké akcie mají našlápnuto na pátý kvartální růst v řadě
    Kalendář ekonomických ukazatelů je dnes prázdný a tak se pozornost investorů zaměří spíše na vývoj politické situace, která se začíná po zachycení dronu amerického námořnictva Čínou a atentátu na ruského velvyslance v Turecku výrazně přiostřovat. Násilné události v Německu, kde nákladní auto najelo do lidí na vánočním trhu je další nepříjemnou zprávou, která může obnovit obavy z terorismu.
  • Americké akcie majú našliapnuté k najsilnejšiemu týždňu v tomto roku. Prečo? A čo to znamená?
    Americké akcie majú našliapnuté k najlepšiemu týždňu v tomto roku. A to v prípade, že si dnes udržia zisky z prvých štyroch dní týždňa.
  • Americké akcie mírně zkorigovaly svoje předchozí zisky
    Americké akciové indexy včera uzavřely v červeném. Technologický Nasdaq klesl o 0,1 %, S&P 500 přišel o 0,3 % a průmyslový Dow Jones odepsal půl procenta. Ze sektorů se dařilo pouze dvěma defenzivním odvětvím, a to komunikacím (+0,3 %) a utilitám (+0,5 %). Investoři po posledních zprávách mírně znervóznili ohledně podpisu částečné obchodní dohody mezi USA a Čínou. Vyjednavači by dnes měli spolu hovořit po telefonu.
  • Americké akcie míří k nejdelšímu býčímu trhu
    Pohyby akciových indexů byly dnes spíše minimální. Zisky či ztráty jednotlivých evropských sektorů se vešly do 0,8 %. Na straně vítězů stály energetické tituly nebo realitní společnosti, nejprodávanějšími pak byly akcie prodejců zbytného zboží. Evropský akciový trh jako celek měřen indexem Stoxx 600 tak v odpoledních hodinách přidává pouhou jednu desetinu procenta.
  • Americké akcie na konci obchodování klesly, Dow Jones Industrial Average klesl o 0,58 %
    V závěru obchodování na newyorské burze ztratil index Dow Jones 0,58 %, index S&P 500 0,26 % a index NASDAQ Composite 0,33 %.
  • Americké akcie na konci obchodování vzrostly, Dow Jones o 0,74 %
    V závěru newyorské burzy si index Dow Jones připsal 0,74 %, index S&P 500 stoupl o 1,02 % a index NASDAQ Composite vzrostl o 1,18 %.
  • Americké akcie na konci obchodování vzrostly. Dow Jones přidal 1,08 %.
    V čele růstu mezi komponenty Dow Jones byly na konci dnešního obchodování akcie Cisco Systems Inc, které zdražily o 2,16 bodu (3,74 %) a uzavřely na 59,93. UnitedHealth Group Incorporated vzrostl o 3,11 % neboli 14,92 bodu a skončil na 494,38. Apple Inc vzrostl o 2,85 % neboli 4,97 bodu a skončil na 179,30.
  • Americké akcie nakonec hluboké ztráty z počátku dne vymazaly
    Nepříznivý vstup do nového týdne se americkému indexu S&P 500 podařilo nakonec zvrátit. Ten si nakonec připsal 0,2 %, zatímco 1,5 h po otevření přicházel o více jak 1,8 %. K opětovnému růstu zavelely především informační technologie, které během včerejška přidaly 1,4 %. Poloviční zisky zaznamenaly komunikace a třetí příčku obsadily s růstem o 0,3 % farmaceutické společnosti. Důvodem k obratu nebyla žádná nová informace, spíše investoři využili příznivých cen k opětovnému otevírání nových pozic.
  • Americké akcie na nových historických maximech
    Americké akcie ve středu opět zamířily vzhůru a širší index SPX500 se dostal doslova na dostřel psychologické hranici 5000 bodů (včerejší denní maximum bylo 4999,89). Akciovým indexům pak pomáhají hlavně velká technologická jména, která trhají každým dnem nové rekordy (META +3,3 %, Nvidia +2,8 %, Microsoft +2,1 %, AMD +1,8 %). Společnost Arm Holdings posílila o 12 %. Slušný den zaznamenal i finanční sektor (Bank of America +0,4 %, Visa +0,9 %), naopak nejslabším článkem dne pak byl telekomunikační sektor (AT&T -1,6 %, Verizon -1,7 %).
  • Americké akcie na nových maximech, obavy z viru se zmírnily
    Americkým akciovým trhům se obavy z šíření nového typu koronaviru v Asii podařilo setřást a americké indexy Nasdaq a S&P 500 se po otevření Wall Street vyhouply na čerstvá historická maxima. Z Evropy ale pesimismus nemizí: prakticky všechny velké burzy jsou v podvečer ve ztrátě, jenom německý index DAX bojoval z obou stran o nulu.
  • Americké akcie na rekordním vzestupu
    Ve středu uzavíraly všechny 3 hlavní indexy ve Spojených státech amerických na nových rekordech. Předpokládá se, že bude centrální banka – Fed prosazovat uvolněnější měnovou politiku.
  • Americké akcie na rekordu a výsledky PFN v souladu s odhady
    Americký index S&P 500 včera příliš velkých změn nedoznal, když oproti úternímu kurzu uzavřel jen o necelou desetinu procenta výše. Přesto mu to stačilo k tomu, aby opětovně vylepšil svoje historické maximum. V rámci sektorů bylo patrné, že obchodníci spíše nakupovali defenzivní akcie. Utility si polepšily o 1,5 %, realitní společnosti přidaly 1,1 % a prodejci základního spotřebního zboží se mohli pochlubit růstem o 0,9 %. Naopak největšími propadlíky byly finanční domy se ztrátou 0,6 %. Na rekordní úroveň se dostal i průmyslový Dow Jones, který zejména díky růstu akcií Walt Disney včera přidal třetinu procenta. Zveřejněné spotřebitelské ceny v USA ani vystoupení šéfa Fedu Jeroma Powella neměly na obchodování zásadnější dopad. Trhy tak stále spekulují nad obchodní dohodou mezi USA a Čínou.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024