Sobota 07. prosinec 2019 07:45
reklama
XTB vikend
reklama
Dukascopy
reklama
Dukascopy

AOS - automatické obchodní systémy

...pro všechny které toto téma zajímá...rady, tipy, a hlavně funkční AOSy na backtesting pro všechny...

Jste na diskusním fóru jako nepřihlášený uživatel a Vaše funkce jsou tak omezené. Pro neomezený přístup je nutné být registrovaný a přihlášený uživatel. Nejste-li registrován/a klikněte pro bezplatnou registraci. Jednoduchá registrace vám otevře cestu k profesionálním informacím.

Registrací na FXstreet.cz můžete získat:

  • Možnost diskutovat s ostatními tradery.
  • Vkládání nových příspěvků a zakládání nových témat v diskusním fóru.
  • Možnost vyhledávání v tomto velmi rozsáhlém diskusním fóru.
  • Přístup k uzamčeným odborným článkům, sekcím a školy forexu.
  • Ebooky, manuály a obchodní systémy zdarma.
  • Zasílání newsletterů a informací o nových akcích a aktivitách portálu FXstreet.cz
  • Možnost psát vlastní blogy a články.
  • Možnost objednání tradingových knih, seminářů nebo VIP zóny.
  • Další přínosné informace z oblasti obchodování na forexu.
Autor AOS - automatické obchodní systémy (30 odpovědí)
emro
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2342
Více informací o uživateli >>
Re: Re: VPS 11.06.2015 13:46
Odpověď na: UncleBOB

Koukám, že PC-zotac i7, u nás v CR stojí od cca 15 000Kč - a to je bez HDD, RAM a OS! t.z. cca 22 000,-Kč, aby to bylo provozu schopné + ten router - jsem ve fázi betatestování, takže pro mě je VPS za pár stokorun schůdnější. např. XTB má VPS od 10ti lotů měsíčně, zdarma.

Jasně, pokud bude systém fungovat, a v klidu zaplatí náklady cca 25 000,-Kč za 2-3 měsíce, tak nevidím problém - jediný problém pak nastává, že tuto informaci se na tomto foru nikdo nedozví neb fora navštěvují jen ti, kterým se nedaří - stejně jako mě. Nedokážu si představit člověka, který si na forexu vydělá skutečně slušný peníz, aby ještě obcházel nějaký forá, rozdával rady a okrádal se tak o čas ... 

Mas pravdu ze je to drahsie ako VPS, nesetril som dal som 16G RAM 250G SSD, ale zase som ziskal PC na ktorom popri beziacich AOS momentalne na styroch real uctoch v pohode spustam i viac backtestov sucasne a cas je tiez drahocena komodita. Nemam pocit ze je tu len partia ludi ktorym sa nedari. Prave to ze sa dari da cloveku slobodu a volny cas a moze v klude sadnut k PC a sledovat dianie v tejto brandzi. Ak sa niektory broker dostane do problemov tak sa to tu zacne preberat a ak sa ma to tyka urychlene robim opatrenia .. a takychto prikladov by som vedel uviest viacej. Velkost uspechu je tu vzdy v protivahe s rizikom. Bez rizika tu neurobis absolutne nic. Ked som zacial vlozil som do tradingu 5tis. eur a hodne som riskoval, bolo to nevedomostou a neskusenostou a mal som to stastie ze som si nerozbil hubu a zarobil som par eur ktore teraz v tradingu pouzivam. Z toho obdobia je i moj pribeh s brokerom a jeho snahou dopracovat sa k AOS.S vedomostami ktore mam dnes uz by som nedokazal tak riskovat. Paradoxne mi nevedomost pomohla ale nedoporucujem tuto metodu kopirovat :). Dnes som silne ubral z rizika tym padom siel dole i zisk. Riziko chodu AOS je ovplyvnitelne napr. tym kedy ho pustit, pred akou udalostou ho radsej vypnut, ako agresivne ho nastavit. Informacie k tomu zbieram z viacerych zdrojov na internete a FXstreet je jeden z dvoch mojich najoblubenejsich zdrojov. Hodne som toho tu precital a FXstreet mi hodne pomohol v tradingu. Viem ze sem chodia skuseni a rozhladeni obchodnici na ktorych sa absolutne nechytam a je fajn ze sa vedia podelit o svoje nazory a skusenosti s celou komunitou. A rozhodne je tu i zabava pri citani niektorych prispevkov :)

UncleBOB
Silver member
avatar
Příspěvky: 75
Více informací o uživateli >>
VPS - výkon 11.06.2015 17:59

BTW - co mě na VPS překvapilo je malý výkon. Wedos v základu poskytuje 1 sdílené vlákno fyzického procesoru Xeon 1.70 GHz. nahodil jsem 4 instalace MT4, v kazdé 3 otevřená okna s měnovým párem a využití CPU je 30-100% - pak stačí že se spustí nějaká údržba a pod. a celý je to přetížený. A to doboucna počítám s cca 10ti instalacemi. mohl bych to zredukovat, ale zatím to mám takto kůli přehlednosti a exportu reportu do excelu. Takto mi to udělalo trochu čáru přes rozpočet a budu muset uvažovat trochu jinak ... se uvidí, zatím jen betatestuju jak to celý funguje a jestli to vůbec funguje ...  

Pavel1_
Silver member
avatar
Příspěvky: 150
Více informací o uživateli >>
Re: VPS - výkon 11.06.2015 18:26
Odpověď na: UncleBOB

BTW - co mě na VPS překvapilo je malý výkon. Wedos v základu poskytuje 1 sdílené vlákno fyzického procesoru Xeon 1.70 GHz. nahodil jsem 4 instalace MT4, v kazdé 3 otevřená okna s měnovým párem a využití CPU je 30-100% - pak stačí že se spustí nějaká údržba a pod. a celý je to přetížený. A to doboucna počítám s cca 10ti instalacemi. mohl bych to zredukovat, ale zatím to mám takto kůli přehlednosti a exportu reportu do excelu. Takto mi to udělalo trochu čáru přes rozpočet a budu muset uvažovat trochu jinak ... se uvidí, zatím jen betatestuju jak to celý funguje a jestli to vůbec funguje ...  

Taky jsem to měl dost přetížený, ale pak jsem povypínal všechny nepotřebný věci a hned se to zlepšilo. Dost pomohlo například v okně trh mít zobrazený jen ty symboly, který potřebuju. Smazat nepotřebný indikátory atd.
UncleBOB
Silver member
avatar
Příspěvky: 75
Více informací o uživateli >>
Re: Re: VPS - výkon 12.06.2015 10:16
Odpověď na: Pavel1_
Taky jsem to měl dost přetížený, ale pak jsem povypínal všechny nepotřebný věci a hned se to zlepšilo. Dost pomohlo například v okně trh mít zobrazený jen ty symboly, který potřebuju. Smazat nepotřebný indikátory atd.

ok, vypnul jsem symboly - i celé okno Trh. Vypnul jsem i celý Terminal a okna Grafu zminiaturizoval na minimum - když s tím nepracuji ... vytížení jedné instalace spadlo z cca 10-35% na 0-15% ... tak trochu šaškárna, ale je to další zkušenost do budoucna.

Bejt zima, tak na to svoje testování VPS ani neřeším a nechám to běžet doma - ale v létě, kdy přes noc chci vyvětrat a načerpat chladno do baráku, je nonstop puštěný PC kontraproduktivní :)

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8863
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: VPS - výkon 12.06.2015 10:32
Odpověď na: UncleBOB

ok, vypnul jsem symboly - i celé okno Trh. Vypnul jsem i celý Terminal a okna Grafu zminiaturizoval na minimum - když s tím nepracuji ... vytížení jedné instalace spadlo z cca 10-35% na 0-15% ... tak trochu šaškárna, ale je to další zkušenost do budoucna.

Bejt zima, tak na to svoje testování VPS ani neřeším a nechám to běžet doma - ale v létě, kdy přes noc chci vyvětrat a načerpat chladno do baráku, je nonstop puštěný PC kontraproduktivní :)

PC dej do sklepa, plaší myši, vysušuje vlhkost a je tam klid:)

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
emro
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2342
Více informací o uživateli >>
vykon 12.06.2015 10:39

PC ZOTAC s i7 ... 4 krat MT4 po jednom grafe - vytazenie 0-3%. Hodne zalezi aj na tom ako je napisany AOS.

UncleBOB
Silver member
avatar
Příspěvky: 75
Více informací o uživateli >>
VPS 12.06.2015 10:54

- je možný že výkon ovlivnuje i to jak je AOS napsaný - já to neumím, takže jsem svoji myšlenku nějak zbastlil dle toho co jsem rúzě našel na netu - ale v mým PC je vytížení taky cca 0-3% CPU - maximálně si nedávno jedna instalace MT4 vzala 1,5GB RAM - přeinstalil jsem a ok...

- "PC dej do sklepa, plaší myši, vysušuje vlhkost a je tam klid:)" - taky už to tak jednou bylo ...  :)

- i když vše na VPS osekám, tak na kloudou práci to není. jelikož ted vše testuju, tak pořád dokola něco měním a musím vše denně kontrolovat, tak ideáně bych tuto práci dělal v klidu na svým PC - ALE, pamatuju že když sem měl před lety doma server na MT4 a připojil jsem se na stejný účet z jinýho PC, tak mi to nějak ovlivnilo MT4 na serveru - dál to nějak nepracovalo - nemůžu si vzpomenout co to bylo za problém - jestli to MT4 uplně odpojilo a pod. Ted to vypadá, že s tím žádný problém není, ale zeptám se - Můžu se na jeden účet Demo/Real připojit z více PC naráz, aniž by to běžící pokyny, platformu nějak negativně ovlivnilo?

Dík 

emro
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2342
Více informací o uživateli >>
Re: VPS 12.06.2015 12:20
Odpověď na: UncleBOB

- je možný že výkon ovlivnuje i to jak je AOS napsaný - já to neumím, takže jsem svoji myšlenku nějak zbastlil dle toho co jsem rúzě našel na netu - ale v mým PC je vytížení taky cca 0-3% CPU - maximálně si nedávno jedna instalace MT4 vzala 1,5GB RAM - přeinstalil jsem a ok...

- "PC dej do sklepa, plaší myši, vysušuje vlhkost a je tam klid:)" - taky už to tak jednou bylo ...  :)

- i když vše na VPS osekám, tak na kloudou práci to není. jelikož ted vše testuju, tak pořád dokola něco měním a musím vše denně kontrolovat, tak ideáně bych tuto práci dělal v klidu na svým PC - ALE, pamatuju že když sem měl před lety doma server na MT4 a připojil jsem se na stejný účet z jinýho PC, tak mi to nějak ovlivnilo MT4 na serveru - dál to nějak nepracovalo - nemůžu si vzpomenout co to bylo za problém - jestli to MT4 uplně odpojilo a pod. Ted to vypadá, že s tím žádný problém není, ale zeptám se - Můžu se na jeden účet Demo/Real připojit z více PC naráz, aniž by to běžící pokyny, platformu nějak negativně ovlivnilo?

Dík 

Mam viac PC plus mobil android, stava sa ze som na ucet pripojeny aj zo styroch miest plus este syn a manzelka tiez sleduju co sa deje s rodinnymi financiami a MT4 s AOS nikdy nemal ziaden problem. Existuje plny pristup do MT4 a plus este takzvany investorsky pristup, ktory umoznuje len pozeranie nie obchodovanie (da sa nastavit v MT4). Pouzivame len ten plny pristup a nikdy ziaden problem.

avatar
Veteran member
avatar
Příspěvky: 3210
Více informací o uživateli >>
.... 12.06.2015 12:42

Zvláštne. Ako som písal, ja mám ako "server" netbook ktorý švagor dostal ako reklamný predmet ku kosačke. Má malú spotrebu a vlastnú batériu a bežne mám spustené cca 4xMT4 a idú bez väčších problémov. Išlo aj viac MT4, v najhoršom prípade som zmenšil počet sviečok ak to nevadilo indikátorom. 

emro
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2342
Více informací o uživateli >>
UFO 30.06.2015 14:05
Odpověď na: UncleBOB

?? další co věří v UFO ?

- skutečně myslíš, že broker vynakládá všechno své úslilí na to, aby všichni jeho klienti prodělali? 

- přes VPS se k tvému mimozemskému AOS dostane lépe, než když bude na tvém PC?

- skutečně takový lidé chodí to týdle zemi?

 

Citaj dalsi super prispevok o UFO:

https://www.fxstreet.cz/diskusni-forum+axiory-europe.html?active_page=6#p_146479

 

 

Jardulin
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 9
Více informací o uživateli >>
AOS 10.07.2015 20:03

Dobrý den!! Již nějakou dobu se snažím naučit alespoň základy k AOS pro Forex.Pokouším se to i díky různým kursům stažených z netu a to i od autorů z Fxstreetu a jejich videí z youtube. Napsal jsem různé scripty či indikátory a Metaeditor kliknutím na Compile vše vyhodnotil bez chyb. Bohužel ani jednou nedošlo k "nahrání"do MetaTraderu,kde podle všech pouček po Kompilaci se v Navigátoru-Scripty,potažmo Indikátory měl můj script či Indi objevit.Pak už by jen mělo stačit přetažení do grafu. Stále ale nemám co přetáhnout a přitom vše dělám step by step. Prosím poradte. Děkuji Kalíšek Jaroslav.

czeee
Silver member
avatar
Příspěvky: 147
Více informací o uživateli >>
Re: AOS 10.07.2015 21:17
Odpověď na: Jardulin

Dobrý den!! Již nějakou dobu se snažím naučit alespoň základy k AOS pro Forex.Pokouším se to i díky různým kursům stažených z netu a to i od autorů z Fxstreetu a jejich videí z youtube. Napsal jsem různé scripty či indikátory a Metaeditor kliknutím na Compile vše vyhodnotil bez chyb. Bohužel ani jednou nedošlo k "nahrání"do MetaTraderu,kde podle všech pouček po Kompilaci se v Navigátoru-Scripty,potažmo Indikátory měl můj script či Indi objevit.Pak už by jen mělo stačit přetažení do grafu. Stále ale nemám co přetáhnout a přitom vše dělám step by step. Prosím poradte. Děkuji Kalíšek Jaroslav.

On se tam objevi, kdyz "tam" ulozis zdrojovy mq4 soubor. Vetsina lidi ma problem s tim "kam", pocet rad na fxstreet uz presahuje 5. V terminalu MT4 - File - Open data folder. (mozna mas na PC vice terminalu, pak se metaeditory hadaji)

fxrasto
Silver member
avatar
Příspěvky: 103
Více informací o uživateli >>
aos knihy 15.07.2015 21:41

Cau existuje nejake knigy v slovencine alebo v cestine o programovani aos alebo programovanie v mql4??? diki

Kovac
Veteran member
avatar
Příspěvky: 17069
Více informací o uživateli >>
Re: aos knihy 20.07.2015 13:30
Odpověď na: fxrasto

Cau existuje nejake knigy v slovencine alebo v cestine o programovani aos alebo programovanie v mql4??? diki

Tady k tomuhle seminari dostanes manual v cestine o programovani: https://www.fxstreet.cz/odborne-kurzy+jak-vytvaret-ziskove-aos-a-testovat-obchodni-strategie-03-10-2015.html

Broker: Purple Trading (live) | Admiral Markets (live). Obchodní systém: Price Action, S/R, VIP zóna.
4xbroker
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 9
Více informací o uživateli >>
Re: aos knihy 27.07.2015 22:07
Odpověď na: fxrasto

Cau existuje nejake knigy v slovencine alebo v cestine o programovani aos alebo programovanie v mql4??? diki

Rasto, 

pokud ti nevadí v angličtině, napiš mi soukromou zprávu. Je to asi 200 stránková knížka PDF, dá se z toho velmi slušně naučit. Ale samozřejmě chce to také hodně zkoušet sám. 

4xbroker

 

 

forexslayer
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 4
Více informací o uživateli >>
Jak zrušit buystop příkaz 04.03.2016 19:54

Ahoj všichni, s programováním v mt4 teprve začínám a už jsem se dostal k problému, s kterým si nevím rady. Mám systém, který po vstupu do pozice(market) pošle další buystop příkaz, který má vstoupit až následně. Jde mi o to, že nevím jak tento buystop příkaz ukončit/smazat. Chtěl bych, aby se buystop příkaz smazal, když předchozí příkaz za market je vyhozen se SL. Díky za každou radu :)

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Jak zrušit buystop příkaz 04.03.2016 20:01
Odpověď na: forexslayer

Ahoj všichni, s programováním v mt4 teprve začínám a už jsem se dostal k problému, s kterým si nevím rady. Mám systém, který po vstupu do pozice(market) pošle další buystop příkaz, který má vstoupit až následně. Jde mi o to, že nevím jak tento buystop příkaz ukončit/smazat. Chtěl bych, aby se buystop příkaz smazal, když předchozí příkaz za market je vyhozen se SL. Díky za každou radu :)

OrderDelete( cislo_ticketu );

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Jak zrušit buystop příkaz 04.03.2016 20:04
Odpověď na: forexslayer

Ahoj všichni, s programováním v mt4 teprve začínám a už jsem se dostal k problému, s kterým si nevím rady. Mám systém, který po vstupu do pozice(market) pošle další buystop příkaz, který má vstoupit až následně. Jde mi o to, že nevím jak tento buystop příkaz ukončit/smazat. Chtěl bych, aby se buystop příkaz smazal, když předchozí příkaz za market je vyhozen se SL. Díky za každou radu :)

OrderDelete( cislo_ticketu );

Jinak bude záležet, jak na daném instrumentu obchoduješ. Pokud třeba na EURUSD budeš otevírat jen jeden market příkaz, tak jednoduchá smyčka ti ho pak může ohlídat a doplnit k němu stop příkaz a případně ji pak smazat.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
forexslayer
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 4
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Jak zrušit buystop příkaz 04.03.2016 21:49
Odpověď na: Vykuk

OrderDelete( cislo_ticketu );

Jinak bude záležet, jak na daném instrumentu obchoduješ. Pokud třeba na EURUSD budeš otevírat jen jeden market příkaz, tak jednoduchá smyčka ti ho pak může ohlídat a doplnit k němu stop příkaz a případně ji pak smazat.

Díky za radu, příkaz pro zrušení stop příkazu znám, ale pořád se mi nedaří zrušit BUYSTOP, který se nastavuje při vstupu za market. Chtěl bych, aby se prikaz BUYSTOP smazal, kdyz predchozi prikaz market bude vyhozen se stoplossem. 

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Jak zrušit buystop příkaz 05.03.2016 10:33
Odpověď na: forexslayer

Díky za radu, příkaz pro zrušení stop příkazu znám, ale pořád se mi nedaří zrušit BUYSTOP, který se nastavuje při vstupu za market. Chtěl bych, aby se prikaz BUYSTOP smazal, kdyz predchozi prikaz market bude vyhozen se stoplossem. 

Nerozumim tomu, co se ti na tom nedari. Musis byt presnejsi. Prikaz neprobehne? Skonci chybou? Nebo nevis jak zjistit jeho cislo ticketu? Jak se tam ten buy stop zadava? To zadava automaciky tvuj aos? Nebo ho zadavas rucne s nakupem? Nanopacnou strany (sell) ten problem nemas?

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
forexslayer
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 4
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Jak zrušit buystop příkaz 05.03.2016 10:45
Odpověď na: Vykuk

Nerozumim tomu, co se ti na tom nedari. Musis byt presnejsi. Prikaz neprobehne? Skonci chybou? Nebo nevis jak zjistit jeho cislo ticketu? Jak se tam ten buy stop zadava? To zadava automaciky tvuj aos? Nebo ho zadavas rucne s nakupem? Nanopacnou strany (sell) ten problem nemas?

AOS ma fungovat, ze kdyz se vstoupi do obchodu (MARKET), tak se zada hned dalsi (BUYSTOP) nekolik pips nad nej. Pokud skonci obchod(za market) se ztratou a nespusti se BUYSTOP, ma se prikaz BUYSTOP zrusit.

Prikaz jsem uz zadal, kdyz BUYSTOP probehne vse je v poradku, budto ztrata nebo zisk. Ale to jen za predpokladu, ze predchozi(MARKET) ho spusti. Mam to nastaveno tak, ze ty dva prikazy pak skonci uplne stejne. V podstate se snazim nasobit pozice...

Problem nastane tehdy kdyz prikaz (market) skonci se stoplossem, nespusti BUYSTOP. Ten prikaz tam bohuzel ceka porad a nedari se mi ho ihned zrusit. To presne chci:) Aby se zrusil hned jak probehne prikaz (za market) a skonci zratou...

Vim, ze to mozna vysvetluju slozite :D, ale diky za kazdou radu:)

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Jak zrušit buystop příkaz 05.03.2016 17:01
Odpověď na: forexslayer

AOS ma fungovat, ze kdyz se vstoupi do obchodu (MARKET), tak se zada hned dalsi (BUYSTOP) nekolik pips nad nej. Pokud skonci obchod(za market) se ztratou a nespusti se BUYSTOP, ma se prikaz BUYSTOP zrusit.

Prikaz jsem uz zadal, kdyz BUYSTOP probehne vse je v poradku, budto ztrata nebo zisk. Ale to jen za predpokladu, ze predchozi(MARKET) ho spusti. Mam to nastaveno tak, ze ty dva prikazy pak skonci uplne stejne. V podstate se snazim nasobit pozice...

Problem nastane tehdy kdyz prikaz (market) skonci se stoplossem, nespusti BUYSTOP. Ten prikaz tam bohuzel ceka porad a nedari se mi ho ihned zrusit. To presne chci:) Aby se zrusil hned jak probehne prikaz (za market) a skonci zratou...

Vim, ze to mozna vysvetluju slozite :D, ale diky za kazdou radu:)

Napriklad uplne nejjednoduzsi reseni - predpoklada ze budes vstupovet na jednom instrumentu jen jednim market prikazem soucasne.V procedure OnTick vytvoris smycku, ktera projde vsechny otevreny obchody, vyfiltruje obchody jen toho konkretniho instrumentu. Pokud najde jen buy a nenajde buy stop, tak buy stop zada. Pokud najde jen buy stop, tak ho zrusi. Pokud najde 2x buy, tak nebude delat nic. To stejne pro sell.

Dalsi varianta (vic obchodu na jednom instrumentu) je slozitejsi, protoze musis v promenne uchovat cisla ticketu ktere jsou spolu svazane.

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
forexslayer
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 4
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak zrušit buystop příkaz 05.03.2016 17:09
Odpověď na: Vykuk

Napriklad uplne nejjednoduzsi reseni - predpoklada ze budes vstupovet na jednom instrumentu jen jednim market prikazem soucasne.V procedure OnTick vytvoris smycku, ktera projde vsechny otevreny obchody, vyfiltruje obchody jen toho konkretniho instrumentu. Pokud najde jen buy a nenajde buy stop, tak buy stop zada. Pokud najde jen buy stop, tak ho zrusi. Pokud najde 2x buy, tak nebude delat nic. To stejne pro sell.

Dalsi varianta (vic obchodu na jednom instrumentu) je slozitejsi, protoze musis v promenne uchovat cisla ticketu ktere jsou spolu svazane.

Jo díky to zní logicky. Díky za radu, snad dokážu aspoň tu první variantu naprogramovat :D

Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak zrušit buystop příkaz 05.03.2016 17:27
Odpověď na: forexslayer

Jo díky to zní logicky. Díky za radu, snad dokážu aspoň tu první variantu naprogramovat :D

Oki, drzim palce. Pak dej vedet jak se ti to povedlo :-).

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8863
Více informací o uživateli >>
tak otestovaný AOS za posledních 8 le 09.03.2016 09:20

tak otestovaný AOS za posledních 8 let co byli k dispozici data na páru NZDCAD, skoro vyladěné k dokonalosti

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
K-ornyR
Gold member
avatar
Příspěvky: 635
Více informací o uživateli >>
Re: tak otestovaný AOS za posledních 8 le 09.03.2016 09:29
Odpověď na: Tom2082

tak otestovaný AOS za posledních 8 let co byli k dispozici data na páru NZDCAD, skoro vyladěné k dokonalosti

Ahoj, kvalitu dat máš 25%, to jsou hrozně kreslená a dost nekvalitní data, která pak budou velmi zavádějící v reálu.

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8863
Více informací o uživateli >>
Re: Re: tak otestovaný AOS za posledních 8 le 09.03.2016 09:56
Odpověď na: K-ornyR

Ahoj, kvalitu dat máš 25%, to jsou hrozně kreslená a dost nekvalitní data, která pak budou velmi zavádějící v reálu.

jedu už to už půl roku na jiném páru a výsledky jsou ješte lepší. Sehnat kvalitní data je problém.

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků
Vykuk
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1271
Více informací o uživateli >>
Re: Re: tak otestovaný AOS za posledních 8 le 09.03.2016 16:25
Odpověď na: K-ornyR

Ahoj, kvalitu dat máš 25%, to jsou hrozně kreslená a dost nekvalitní data, která pak budou velmi zavádějící v reálu.

25% neni mnoho :-D. Zajimalo by mne, podle ceho vubec ten metatrader tu kvalitu dat vubec pocita. Pripada mi, ze si ji jen cuca z prstu podle toho, jake nejnizsi dostupne timeframe bylo a kazde ma prirazenou nejakou procentualni hodnotu... A pokud pouzijes nejakou aplikaci pro tickovy test, tak tu kvalitu predava metatraderu ta aplikace. Alespon takto to na me pusobi...

Co na to nejaky zkuseny AOSar?

Tome, ta krivka vypada moc dobre. Drzim palce at slouzi. Doufam, ze nam tu nekdy ukazes mfb toho realu ;-).

| Broker: IC Markets (live) | FX od 2012 |
czeee
Silver member
avatar
Příspěvky: 147
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: tak otestovaný AOS za posledních 8 le 09.03.2016 17:09
Odpověď na: Vykuk

25% neni mnoho :-D. Zajimalo by mne, podle ceho vubec ten metatrader tu kvalitu dat vubec pocita. Pripada mi, ze si ji jen cuca z prstu podle toho, jake nejnizsi dostupne timeframe bylo a kazde ma prirazenou nejakou procentualni hodnotu... A pokud pouzijes nejakou aplikaci pro tickovy test, tak tu kvalitu predava metatraderu ta aplikace. Alespon takto to na me pusobi...

Co na to nejaky zkuseny AOSar?

Tome, ta krivka vypada moc dobre. Drzim palce at slouzi. Doufam, ze nam tu nekdy ukazes mfb toho realu ;-).

Vzhledem k tomu, ze je potreba zhruba 1,1 GB dat na rok a MT4 zvlada jen datove soubory historie do 4 GB a test je 8 let, musi tam hodne ( ~ 75% ?) dat chybet (pokud Tom nepouzil nejakou fintu (open price zrejme ne) a nebo MT5).

Tom2082
Veteran member
avatar
Příspěvky: 8863
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: tak otestovaný AOS za posledních 8 le 09.03.2016 18:30
Odpověď na: czeee

Vzhledem k tomu, ze je potreba zhruba 1,1 GB dat na rok a MT4 zvlada jen datove soubory historie do 4 GB a test je 8 let, musi tam hodne ( ~ 75% ?) dat chybet (pokud Tom nepouzil nejakou fintu (open price zrejme ne) a nebo MT5).

no o žádné fintě nevím, je to klasika centrum historie stažená data,   zkouším provádět testy u vícero brokerů abych přeci jen vyloučil chyby. 

 Pro tento AOS není až tak důležitý průběh ceny ve svíčce spíše jestli cena někde byla nebo ne, průběh ve svíčce v reálu ten AOS jen zlepšuje.

Samozřejmě data pro MT4 bych uvítal, klidně to můžu zkoušet po jednotlivých letech, není to že by se pozice drželi nějak zvlášt dlouho dobu, zavírají se jak plusy tak mínusy, tak aby žádný nedošel moc daleko.

TAkže prosím kdo víte o přesných datech a jak je dostat do MT4 nestyďte se a šup sem s tím!

____________ u platformy stál a pořád, a pořád vysával...... vysávat přestal a přešel do vyšší formy bytí a zisků

Předchozí témata

Následující témata

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu, až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní Price Action VIP indikátor, doposud úspěšně používaný pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečný Price Action VIP indikátor, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
RoboMarkets