Úterý 19. březen 2024 07:44
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Instaforex ebook
reklama
Dukascopy new

Ranní videokomentář: Americká vládní uzavírka trhy zatím netrápí

22.01.2018 07:36  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Finanční trhy zvládly minulý týden bez větších problémů, a to bez ohledu na vládní uzavírku, která se od minulého pátku přes víkend protáhla až do tohoto týdne poté, co se demokraté s republikány nedokázali dohodnout na schválení rozpočtového provizoria. Téma vládní uzavírky tak bude jedním z nosných fundamentů i do tohoto týdne, i když na něj trhy zatím nereagují, jelikož je jeho dopad na reálnou ekonomiku spíše zanedbatelný. Co se nového týdne týká, čekáme hlavně na nově příchozí makro, kterého bude více než v minulém týdnu, a na čtvrteční zasedání ECB.

Dnešní fundamenty:

  • 14:30 Kanadské velkoobchodní prodeje (malý dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Akciové trhy na nízké volatilitě pokračují v růstu, dnes zápis ze zasedání Fedu
    Americký akciový index S&P 500 včera navázal na svůj růst a poprvé v historii se vyhoupl přes hranici 2 200 dolarů. Nálada na trzích tedy zůstává velmi dobrá, což potvrzují i rostoucí akciové indexy v Evropě a v Asii. Dnešní seance přinese první zajímavější data z Evropy i z USA, odkud navíc přijde také ve večerních hodinách zápis z listopadového zasedání americké centrální banky. Nové fundamenty ale pravděpodobně na celkovém obrazu na trzích příliš nezmění a trend z posledních dnů by měl na většině akciových trhů a měnových párů pokračovat.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy pokračují v konsolidaci, dnes data z britského trhu práce a zápis Fedu
    Finanční trhy za sebou mají další klidnou seanci, která celkový fundament změnila jen minimálně. Za pozornost stály hlavně výsledky inflace, která nečekaně klesla v Británii, zatímco v USA dokázala naplnit většinový konsenzus. Dnešek přinese ze zajímavých dat hlavně výsledky z britského trhu práce, kde bude zveřejněna změna v počtu žadatelů o podporu v nezaměstnanosti. Za pozornost ale bude stát i večerní seance, která z USA nabídne zápis z posledního zasedání americké centrální banky. Dopad zveřejnění zápisu na dolar však pravděpodobně bude spíše jen mírný, když Fed na tomto zasedání své stanovisko nijak výrazně nezměnil.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy pozvolna likvidují dřívější ztráty, vyhráno ale nemají
    Evropské i americké akciové indexy včera dokázaly znovu růst, ale například výnosy i volatilita zůstávají nadále na zvýšených úrovních. Trhy tak stále nejsou v podobně klidném režimu, jako tomu bylo například v minulém měsíci, a růst averze k riziku se může vrátit prakticky kdykoliv. Včerejší data na trhy větší volatilitu nepřinesla a bez významnější reakce trhy přešly i zasedání centrálních bank ve Švýcarsku a Velké Británii. Dnešek nabídne z důležitých dat hlavně výsledky z USA, jejichž dopad na trhy bude ale pravděpodobně opět spíše jen mírný a krátkodobý.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy před dnešním Fedem pod tlakem. Euro zpět nad 1,10 EURUSD
    Akciové trhy se včera po delší době dostaly pod prodejní tlak, když se například německý DAX propadl o více než procento. Korekce je však zatím spíše technického charakteru a bez jasného fundamentu, který by ji způsobil. Obchodníci si tak spíše jen připravují portfolia na dnešní zasedání Fedu, kde by měla americká centrální banka vyslat do světa jasný signál, že je připravena na prosincové zvýšení úrokových sazeb. Nejen dolar se proto ve večerních hodinách dočká zvýšené volatility.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy přešlapují na místě, JPY začíná znovu zpevňovat
    Začátek týdne proběhl na finančních trzích bez větších problémů a na nízkých objemech, když kvůli absenci dat a nových fundamentů obchodníci spíše vyčkávali na to, co přinesou nadcházející dny, které vedle zajímavého makra nabídnou také zasedání Fedu a Bank of Japan. Dnes ráno se zatím daří japonskému jenu, kterému pomohly komentáře japonského ministra financí, jenž nechává stimulativní opatření na japonské centrální bance. Úterní seance nabídne z důležitých dat hlavně výsledky z USA, kde bude zveřejněna spotřebitelská důvěra a statistiky o prodejích nových domů.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy zasáhla další vlna výprodejů
    Včerejší seance přinesla na akciové trhy druhou vlnu výprodejů, díky které americké indexy dokonce prolomily své pondělní low. Konsolidace a mírný růst indexů z minulých dvou obchodních seancí se tak ukázala být pastí pro býky, kteří nyní budou mít mnohem méně důvěry v nákupy dalších výprodejů. Přesto, stejně jako v pondělí, platí, že je aktuální korekce hlavně technickou záležitostí, která se spíše než o fundament opírá o velkou překoupenost akcií. I dnes bude dění na akciovém trhu jednoznačným tématem číslo jedna. Z makra se k němu přidá jen pár zajímavých dat z Británie, nebo kanadské statistiky z pracovního trhu.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy zpět v zelených číslech, AUD ztrácí po zasedání RBA
    Včerejší seance přinesla mírnou korekci ztrát z minulého týdne jak na akciové trhy, tak na americký dolar, který dokázal zpevňovat na většině měnových párů. Zisky na dolaru však byly relativně mírné, když trhy zatím nemají důvod mírnit svůj optimismus ohledně výhledu pro sazby v Evropě a v ostatních zemích. Jedna výjimka se ale našla a byl ji dnes ráno AUD, který výrazně oslabil poté, co na dnešním zasedání RBA nijak nezměnila sazby ani doprovodný komentář, díky čemuž se znovu rozplynuly naděje AUD býků na to, že by mohla konečně začít signalizovat přísnější měnovou politiku. Dnešek by měl být na trzích kvůli svátku v USA bez významných fundamentů, takže na většině finančních aktiv počítáme spíše s poklidným obchodováním.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy zůstávají vysoko, zatímco výnosy dál prudce rostou
    Nálada na finančních trzích se včera postupně uklidňovala, a to až na jednu výjimku, kterou byly trhy s dluhopisy. Na těch jsme byli svědky dalšího pádu cen a souvisejícího růstu výnosů, které dostaly jeden z největších růstových stimulů v posledních dvou letech. Je otázkou, jak dlouho tento trend vydrží a jaký bude mít dopad na ostatní finanční aktiva, která zatím zůstávají v klidu. Vysoké ocenění akcií by však současná úroveň výnosů mohla začít ohrožovat. Dnešní seance bude na data opět chudá a díky svátkům v Evropě i v USA počítáme před blížícím se víkendem s klidným obchodováním.
  • Ranní videokomentář: Americká data dolaru nepomohla, JPY pod tlakem kvůli japonským volbám
    Závěr minulého týdne se nesl v duchu zveřejnění červnových výsledků z amerického trhu práce, které výrazně překonaly většinový konsenzus a kompenzovaly tak velmi slabé výsledky z května. Lepší data nejprve sice americké měně pomohla k růstu, dolar si však zisky udržet nedokázal a páteční seanci uzavřel na hlavních měnových párech bez výraznější změny. Dnes ráno se pak pod tlak dostal JPY, kterému uškodil výsledek víkendových voleb do horní komory parlamentu, jež přesvědčivě vyhrála strana současného premiéra Shinza Abeho. O toho nyní trh čeká další fiskální a monetární stimuly, které by mohly JPY dostat znovu pod prodejní tlak. Nový týden bude na data bohatý, i když se těch nejzajímavějších fundamentů dočkáme až v jeho druhé polovině.
  • Ranní videokomentář: Americká spotřebitelská důvěra je nejvýše od roku 2001
    Včerejší seance přinesla další nečekaně dobrá data z USA, když byla zveřejněna spotřebitelská důvěra, která během posledních dvou měsíců vystoupala o 13b. až na nejvyšší úrovně od roku 2001. Jedná se tak o další důkaz zlepšující se kondice americké ekonomiky, jehož dopad na trhy byl ale díky nízké aktivitě téměř zanedbatelný. Dnešek bude na data opět chudý a kvůli velmi klidnému týdnu počítáme i nadále na většině finančních aktiv s konsolidací na nízkých objemech.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie klesly nejvíce za 8 měsíců, žně měly naopak japonský jen, zlato i ropa
    Včera pokračoval pokles amerického dolaru a navíc se přidaly výprodeje na akciových trzích. Index S&P 500 ztratil 1,82 % a zaznamenal tak nejhlubší „výplach“ za posledních 8 měsíců. Společně s nárůstem rizikové averze rostla také volatilita. Čím dál více se spekuluje o skandálu amerického prezidenta Trumpa s vyšetřováním jeho ruských konexí, které by mohly zhatit také jeho ekonomické reformy. Nejvyšší propad amerického dolaru by z hlavních měnových párů včera k vidění na USD/JPY, nicméně výrazné ztráty dolaru se projevily také na růstu páru EUR/USD. Ropě se dařilo díky zveřejněným fundamentům z USA, které ukázaly na první pokles produkce od začátku února. Zlato patřilo mezi nejvíce profitující instrumenty. Přidalo 1,6 % nad úroveň 1260 dolarů za unci.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie na novém maximu, dnes zasedá ECB
    Americké akcie vystoupaly na nová historická maxima a společně s nimi se dařilo také akciím v Evropě. Na trzích tak dál panuje velmi dobrá nálada, ke které tentokrát přispěla i překvapivě dobrá data z amerického trhu s bydlením. Dnešní ráno nabídlo zatím jen zasedání Banko of Japan, která posunula svůj výhled pro dosažení inflačního cíle až do roku 2019, což znamená, že na své uvolněné měnové politice zatím nehodlá měnit vůbec nic. Dopoledne pak přinese britské maloobchodní prodeje a odpoledne pozor na zasedání ECB, které by mohlo rozvlnit všechny eurové páry, i když od ECB dnes trh žádné velké rozhodnutí nečeká.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie na nových maximech, USD ztrácí
    Minulý týden pomohl akciím dostat se opět do zelených čísel a například americký S&P 500 díky tomu dokonce navýšil svá historická maxima. Volatilita mezitím znovu klesla na své absolutní dno, takže akciové trhy i nadále zůstávají zcela beze strachu. Na devizovém trhu se pod prodejní tlak dostal hlavně americký dolar, kterému v pátek navíc uškodily také slabší výsledky inflace, jejíž meziroční růst zpomalil dokonce už na pouhých 1,6 %. Silný týden za sebou naopak mají komoditní měny, když kanadskému dolaru pomohla zvýšením sazeb BoC, zatímco AUD a NZD dokázaly těžit z velmi dobrých dat z Číny. Nový týden bude plný zajímavých fundamentů, i když to nejzajímavější nabídne asi až čtvrteční seance, která přinese zasedání ECB.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie navyšují svá historická maxima, trhy stále zcela beze strachu
    Včerejší projev Donalda Trumpa nastartoval vlnu optimismu na finančních trzích, díky které rostly indexy v Evropě až o dvě procenta a díky které se americký S&P500 přiblížil na dosah hranice 2 400 dolarů. Dařilo se také americkému dolaru, který těží ze spekulací na to, že by americká centrální banka mohla na svém zasedání zvýšit úrokové sazby. Šance na jejich růst je nyní více než 80 %. Od dnešní seance čekáme na trzích stabilizaci a bránění včerejších zisků, k čemuž by mohl pomoci také relativně chudší ekonomický kalendář.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie navyšují svá maxima, dnes projev Janet Yellenové
    Americké akciové indexy včera znovu navýšily svá historická maxima a společně s nimi dokázaly růst indexy také v Evropě. Včerejší seance nabídla jen minimum fundamentů, takže se nijak nezměnil ani celkově pozitivní sentiment, který na trzích vládne již několik měsíců. Dnešek bude z fundamentálního hlediska ale mnohem zajímavější, protože nás vedle několika zajímavých dat čeká odpoledne hlavně letos první vystoupení Janet Yellenové na půdě amerického senátu. Trh samozřejmě netrpělivě čeká na jakoukoli signalizaci dalšího růstu úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie se dostaly do blízkosti historického rekordu, Brent nejvýše od října
    RANNÍ KOMENTÁŘ: Úterní seance přinesla výrazný vzestup DAXu, index S&P 500 se dostal na dosah historických rekordů. Trh sází na pomalejší růst sazeb v USA. Ropa Brent prorazila hladinu 51 dolarů za barel poprvé od října 2015, daří se také dalším komoditám. Po zasedání RBA snížili obchodníci sázky na pokles úrokových sazeb v Austrálii a AUD byl nejúspěšnější měnou seance. Volatilita na libře může do referenda o Brexitu dále růst. Dnes pozor na zasedání RBNZ. Konsenzus vývoje sazeb není jednoznačný. Jejich možné snížení by oslabilo NZD.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie v červených číslech, nervozita na trzích ale příliš neroste
    Včerejší seance přinesla trochu překvapivou korekci na akciových trzích, které se zejména v USA dostaly pod letos největší prodejní tlak. Za výprodejem ale nestojí žádný konkrétní fundamentem a pád akcií byl spíše důsledkem „únavy“ z výrazného růstu, kterým si indexy prošly v posledních několika měsících. To potvrzuje hlavně index strachu (VIX), který navzdory včerejší korekci rostl jen minimálně a zůstává dál na extrémně nízkých úrovních mírně nad hranicí 12b. Dnes pozor na statistiky z amerického trhu s bydlením a večer pak hlavně na zasedání novozélandské centrální banky. Ta by měla sice sazby ponechat beze změny, doprovodný komentář by ale mohl NZD výrazně rozpohybovat.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie znovu navyšují historická maxima, dnes data z amerického trhu práce
    Včerejší seance přinesla další dobrá data z Evropy, která potvrzují, že je na tom evropská ekonomika stále velmi dobře, když se tamní PMI pro výrobní sektor nachází i nadále na nejvyšších úrovních od roku 2011. Nálada na trzích tak zůstává pozitivní a zatímco evropské indexy stagnují, americké pokračují v navyšování svého historického maxima. Například S&P 500 včerejší seanci zakončil na 2 430 dolarech a od začátku roku si již připsal růst o 8,5 %. Dnešek bude na trzích opět hlavně o datech, když budou zveřejněny potenciálně velmi zajímavé výsledky z amerického trhu práce. Více než samotná tvorba pracovních míst nás ale bude zajímat růst mezd, jehož přesvědčivé zrychlení (které se zatím nedostavilo) by mohlo být hlavním argumentem pro rychlejší tempo růstu amerických úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie zpět na dosah historických rekordů, na trhy se vrací dobrá nálada
    Minulý týden se nesl na finančních trzích v duchu stabilizace. Ta byla patrná na většině finančních aktiv a hlavně pak na akciích, které například v USA již kompletně zlikvidovaly ztráty, které nabraly po britském referendu. Volatilita se vrací do normálu a trhy se v tomto týdnu začnou zaměřovat na tradičnější témata, jakými je makro a měnová politika. V tomto ohledu nás budou nejvíce zajímat výsledky z amerického trhu práce a zasedání centrální banky Austrálie, které v následujících dnech doplní ještě řada dat z Evropy i z USA. Dnešek bude ale na makro klidnější. V USA je svátek a za pozornost tak bude stát pouze britský PMI.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie zůstávají na maximech, trhy čekají na Trumpa
    Nový týden na trzích začal v klidu a většina akciových indexů si svou cenu včera bez problémů dokázala podržet. Americký S&P 500 díky tomu dál zůstává na hranici historického maxima, které se mu daří krok za krokem navyšovat. K tomu mu pomáhá hlavně nízká volatilita a slabá aktivita medvědů, kteří již několik měsíců nejsou schopni najít jediný důvod k navýšení pozic. Dnešek nabídne zajímavá data především z USA, na která zítra brzy nad ránem naváže projev Donalda Trumpa na půdě amerického Kongresu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster