Úterý 19. březen 2024 05:02
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ekonomický kalendář: Projevy členů Fedu, sekundární data z USA

18.08.2022 09:14  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
  • Evropské akciové trhy nastaveny na nižší otevření
  • Projevy členů Fedu
  • Americké žádosti o nezaměstnanost a údaje Philly Fed

Futures trhy dnes poukazují na nižší otevření evropské seance, zatímco investoři strávili poslední minutes FOMC, které naznačovaly potřebu pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb, aby klesla inflace, ale neposkytly konkrétní vodítko pro budoucí postup.

Ekonomický kalendář pro dnešek postrádá důležitejší data. Obchodníkům bude nabídnut údaj o inflaci z eurozóny, ale bude se jednat o revizi dat za červenec, a proto by na trhy neměl mít velký dopad. Kromě toho budou obchodníkům nabídnuty žádosti o podporu v nezaměstnanosti a údaje Philly Fed a také projevy dvou členů FED George a Kashkari.

11:00 - Eurozóna, CPI inflace za červenec (final). First release: 8.9% YoY

13:00 - CBRT rozhodnutí o sazbách

14:30 - USA, žádosti o podporu. Expected: 265k. Previous: 262k

14:30 - USA, Philly Fed index za srpen. Expected: -5.0. Previous: -12.3

16:00 - USA, prodeje stávajících domů za červenec. Expected: 4.89 mln. Previous: 5.12 mln

16:30 - EIA zásoby plynu. Expected: 34 bcf. Previous: 44 bcf

Projevy bankéřů

• 19:20 - Fed George 

• 19:45 - Fed Kashkari

Wall Street výsledky

  • Applied Materials, Inc. (AMAT.US)
  • Kohl's Corporation (KSS.US)
  • Nio (NIO.US)

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ekonomický kalendář: Projev bankéře Fedu, další zvýšení? 🔔
    Kontrakty na indexy naznačují nižší otevření hotovostní seance v Evropě ve čtvrtek. Kotace navazují na slabší seanci v asijsko-pacifickém regionu, protože investoři se stále více obávají eskalace konfliktu na Blízkém východě.
  • Ekonomický kalendář: Projev centrálních bankéřů v centru pozornosti 📌
    Dnešní makrokalendář je poměrně nabitý. V první části dne měli investoři možnost seznámit se s údaji o čínské inflaci za říjen. Celkově se ukázalo, že zpráva byla víceméně v souladu s očekáváním. Inflace spotřebitelských cen dosáhla -0,2 % meziročně, což bylo o něco méně než očekávaných -0,1 % meziročně. Mezitím ceny výrobců (PPI) meziročně klesly o -2,7 % oproti prognózovanému údaji -2,6 %.
  • Ekonomický kalendář: projevy bankéřů ECB v centru pozornosti
    Očekává se, že středeční seance na akciových trzích v Evropě rozšíří smíšené nálady z předchozí seance. Dolar vůči hlavním měnám mírně posiluje, podpořen pozitivními údaji z USA, zejména v oblasti maloobchodních tržeb. Včerejší komentáře členů Fedu zdůraznily prioritu boje proti inflaci.
  • Ekonomický kalendář: projevy bankéřů Fedu v centru pozornosti 🔑
    Makrokalendář je dnes poměrně chudý. V první části dne se již investoři seznámili s údaji o obchodní bilanci z Číny, která dopadla mírně pod očekávání. Přebytek obchodní bilance dosáhl 68,3 mld. dolarů. V 8:00 byly zveřejněny údaje o průmyslové výrobě z Německa, které zaostaly za očekáváním; sezónně očištěné meziměsíční údaje vykázaly pokles o -0,8 % m/m.
  • Ekonomický kalendář: projevy bankéřů FEDu v centru pozornosti!
    Začátek evropské peněžní seance přináší mírný pokles. Kontrakty na německý index DAX jsou opět oceněny pod úrovní 16 000 bodů. DE30 dnes ztrácí 0,60 % a pohybuje se kolem 15960 bodů.
  • Ekonomický kalendář: Projevy bankéřů v centru pozornosti po zajímavých zprávách o CPI 🔎
    Futures kontrakty naznačují vyšší otevření hotovostní seance na starém kontinentu. Při otevření většina tržních indexů posiluje v rozmezí 0,25-0,40 %. Z hlediska makroekonomických publikací není dnešek příliš zajímavý. Pravděpodobně nejdůležitější zveřejnění dne je již známo, a to údaje o inflaci z Velké Británie.
  • Ekonomický kalendář: Projevy bankéřů z ECB a Fedu
    Dnes otevírají indexy v Evropě mírně níže. Německý DAX klesá o 0,4 % na 16 290 bodů. Ráno v 8:00 se již investoři seznámili s německými údaji o indexu cen výrobců za květen, které dopadly pod očekávání.
  • Ekonomický kalendář: Projevy centrálních bankéřů a hospodářské výsledky Tesla
    Evropské indexy otevřely mírně do negativního teritoria. Asijská seance byla smíšená, nicméně se závěrem se situace zhoršovala. Bitcoin otestoval historická maxima během asijské seance, nicméně cena brzy klesla. Drahé kovy, ropa a průmyslové kovy klesly.
  • Ekonomický kalendář: Projevy centrálních bankéřů v centru pozornosti
    Dnes neexistuje jediná makro publikace, která by na světových trzích vzbudila zvláštní pozornost. Po včerejších projevech členů Fedu, které byly přijaty holubičím tónem - výnosy amerických dluhopisů klesly, protože vzrostla očekávání, že na listopadovém zasedání Federálního rezervního systému dojde k pozastavení cyklu zvyšování úrokových sazeb. Dnes bude mít trh příležitost vyslechnout si názory dalších tří členů Fedu a v jejich vyjádřeních bude pravděpodobně hledat známky potvrzení včerejšího vyznění. Navíc ve 14 hodin vystoupí Christine Lagardeová, jejíž vyjádření bude rovněž bedlivě sledováno, protože trh se téměř přesvědčil, že ECB již sazby nezvýší a cyklus uhasila. Jakýkoli náznak, že zvýšení sazeb na zasedání je stále vysoce pravděpodobné, by mohl euro krátkodobě potenciálně posílit, i když evropské měně rozhodně nepomáhá slabší ekonomika, která je na restriktivní měnovou politiku citlivější.
  • Ekonomický kalendář:Projevy členů Fedu, Disney výsledky
    Futures na evropské indexy ukazují na vyšší otevření evropské seance. Asijské akciové trhy byly ve středu smíšené, když investoři hodnotili poslední poznámky předsedy Fedu Jerome Powella, kde řekl, že bude pravděpodobně zapotřebí další zvýšení sazeb, pokud trh práce zůstane silný, ale tvrdí, že dezinflace začala. Podíváme-li se na ekonomický kalendář na den dopředu, vidíme, že nejsou naplánovány téměř žádné zprávy. Projevy centrálních bankéřů dnes vypadají jako nejpravděpodobnější zdroj volatility. Nejvíce očekávaný projev zazní od Williamse z Fedu (15:15 ) a Wallera (19:45). Obchodníci s energiemi se zaměří na zprávu EIA v 16:30. V neposlední řadě se dnes řada amerických společností chystá reportovat výsledky, přičemž nejvýznamnějšími jsou Disney a Uber.
  • Ekonomický kalendář: Projevy členů FOMC a zprávy o maloobchodních tržbách
    Dnešní ekonomický kalendář obsahuje několik zajímavých publikací. Ačkoli z USA nepřicházejí žádné významné makroekonomické zprávy, investoři budou mít přístup ke klíčovým údajům za další země, především evropské.
  • Ekonomický kalendář: Projevy šéfů Fedu a BoE
    Evropské akciové indexy jsou nastaveny na mírně vyšší otevření dnešní seance. Futures na DAX se aktuálně obchodují přibližně 40 bodů nad včerejším close. Členové ECB zaujali další jestřábí tón vůči zvýšení sazeb, díky čemuž se EUR stalo nejvýkonnější měnou G10. EURUSD se poprvé za týden blíží 1,09.
  • Ekonomický kalendář: Průmyslová výroba a spotřebitelská nálada v USA
    Dnešnímu kalendáři dominují údaje ze Spojených států, protože kromě konečných údajů o inflaci z Itálie a Francie a obchodní bilance eurozóny nejsou naplánovány žádné významné údaje. Pokud se naopak podíváme na údaje z USA, trhy budou věnovat pozornost zejména údajům z výroby, které zahájí regionální benchmark newyorského Fedu, a michiganskému indexu, který doplní údaje o inflačních očekáváních.
  • Ekonomický kalendář: Průmyslová výroba v USA a NY Fed v centru pozornosti trhu
    Dnešní seance není plná příliš významných ekonomických údajů. Revize inflace ve Francii se ukázala být vyšší, než se předpokládalo, a dalšími důležitými údaji budou pouze data z amerického trhu, kde se ve 14:30 dozvíme dovozní a vývozní ceny a regionální index newyorského Fedu. Poté se obchodníci zaměří na průmyslovou výrobu a spotřebitelský sentiment podle Michiganské univerzity a také na inflační očekávání, která by u meziroční inflace měla vykázat mírný nárůst.
  • Ekonomický kalendář: Průzkumy z Evropy a Spojených států
    Futures na evropské indexy se před otevřením hotovostní seance obchodují mírně níže. To přichází po poměrně nevýrazné asijské seanci, během níž indexy z Jižní Koreje a Číny silně poklesly a ostatní regionální indexy se obchodovaly beze změny. USD byl v průběhu asijského obchodování jedním z nejvýkonnějších indexů G10, ale s blížícím se začátkem evropské seance začal zisky vracet. To umožnilo drahým kovům nabrat dech a zlatu vystoupat zpět nad hranici 1 980 USD.
  • Ekonomický kalendář: Průzkum ze sektoru služeb z USA
    Navzdory spíše pozitivní asijské seanci futures trhy dnes ukazují na mírně nižší otevření evropské seance. Ropa se drží včerejších zisků, zatímco drahé kovy těží ze slabšího USD. AUD oslabuje navzdory zvýšení sazeb o 50 bazických bodů ze strany RBA. Kryptoměny rostou s Ethereem o 4 % výše.
  • Ekonomický kalendář: předběžné údaje o PMI ve službách a výrobě 🔎
    Dnešní den je poněkud zajímavý vzhledem k brzkému zveřejnění údajů o PMI před blížícími se svátky na konci prosince. Tato úprava harmonogramu vyplývá především z dostupnosti respondentů a pracovních rozvrhů osob, které údaje sestavují a analyzují. Očekává se, že PMI většiny zemí bude lepší než minulý měsíc. Vzhledem k brzkému zveřejnění však mohou být meziměsíční změny i změny oproti konečným publikacím za prosinec, které budou zveřejněny začátkem ledna, mírně nižší.
  • Ekonomický kalendář: Před námi je rozhodnutí Norges bank, žádosti o podporu v nezaměstnanosti a průzkum ve Filadelfii!
    Ve čtvrtek, předposlední den týdne, kontrakty naznačují nižší otevření hotovostní seance v Evropě po druhém dni výrazného poklesu na Wall Street. Index DAX se kótuje o 0,10 % níže.
  • Ekonomický kalendář: Před námi jsou druhořadá data z Evropy a USA, rozhodnutí RBA
    Futures na evropské indexy se obchodují bez větších změn ve srovnání s pátečními závěrečnými úrovněmi v hotovosti. Pozornost se dnes ráno soustředí na zlato a jeho prudký nárůst při zahájení nočního obchodování. Zlato se vyšplhalo na denní intradenní maximum poblíž 2 140 USD za unci, než všechny tyto zisky smazalo. Ropa se obchoduje o 1 % níže a prohlubuje tak pokles z minulého týdne na více než 8 %. USD a JPY jsou nejvýkonnějšími měnami G10, zatímco NZD a AUD zaostávají nejvíce.
  • Ekonomický kalendář: před zítřejšími zprávami o indexech PMI je dnes na programu málo 🔎
    Dnešní ekonomický kalendář je na významné události slabý. Jedinými zprávami, které stojí za pozornost, mohou být údaje z Nového Zélandu a Austrálie, kde budou na konci dne zveřejněny čtvrtletní údaje o CPI a bleskový PMI za leden. Očekává se, že inflace CPI klesne jak mezičtvrtletně, tak meziročně (z 5,6 % na 4,7 % meziročně). Zprávy PMI v Austrálii jsou první za leden, před zítřejším zveřejněním z dalších zemí včetně USA, eurozóny, Německa a Japonska.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024