Úterý 19. březen 2024 07:55
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Swissquote Bank
reklama
Instaforex krypto ebook

Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,2 procenta

13.12.2019 17:40  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily, když index PX stoupl o 0,2 procenta na 1093 bodů. Vyplývá to z výsledků burzy. V týdnu se nejlépe vedlo akciím výrobce cigaret Philip Morris ČR, naopak nejvíce oslabily akcie telekomunikační společnosti O2 CR. Předcházející týden české akcie stouply o jedno procento.

"Uplynulý týden byl doslova nabitý významnými událostmi jako zasedání centrálních bank, předčasnými parlamentními volbami ve Velké Británii a dalším posunem v obchodních jednáních mezi USA a Čínou. Reakce na potvrzení vítězství konzervativce Borise Johnsona byla pozitivní. Kladné vyznění celého týdne ještě umocnil americký prezident Donald Trump, který tweetoval, že se blíží 'velká' dohoda s Čínou," uvedl analytik J&T Banky Milan Vaníček.

Tyto faktory podle něj pozvedly americké akciové indexy na nová historická maxima. Index S&P 500 vykázal za týden nárůst o 0,8 procenta, Evropa prostřednictvím indexu EuroStoxx 600 o 1,3 procenta.

Z pohledu celého týdne nejvíce rostly akcie Philip Morris ČR (o 5,4 procenta na 15.240 Kč). Firma se obešla bez výraznějších informací. Domácí vláda pouze uvedla, že bude i do budoucna přicházet s dalším zvýšením spotřebních daní na tabák v případě, že poroste celková cenová hladina. Toto prohlášení není pro trh novinkou.

Naopak největší pokles týdne předvedly akcie O2 CR, které ztratily 1,1 procenta na 234,5 Kč. Důvodem má být změna podmínek aukce, aby byly atraktivnější pro potenciálního nového hráče. Zvýšení konkurence na domácím mobilním trhu je rizikem pro současné hráče, upozornil analytik.

Pro příští týden by podle Vaníčka měla vydržet pozitivní nálada, pokud se potvrdí odsun či zrušení zavedení plánovaných cel na dovážené čínské spotřební zboží od neděle 15. prosince. Informace byly během pátku poněkud zmatené. Trump tweetoval o špatné interpretaci tisku, ale čínská strana potvrdila, že kontext první fáze obchodní dohody je hotov včetně odsunutí zmíněných cel. Naopak pokud by i přes všechny dosud relativně pozitivní informace měla být zavedena nová cla, tak by to pro trh znamenalo prodejní signál, uzavřel.

Zdroj: ČTK, J&T Banka

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily opět o 0,4 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu opět posílily. Index PX od minulého pátku přidal 0,4 procenta na 1008,3 bodu. Největší pokles zaznamenaly akcie Tatry Mountain Resorts (TMR). Nejlépe se vedlo cenným papírům bankovní skupiny Erste, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie posílily rovněž o 0,4 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o procento
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily, když index PX stoupl o procento na 1091,2 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. V týdnu se nejlépe vedlo akciím Moneta Money Bank, naopak nejvíce oslabily akcie elektrárenské společnosti ČEZ. Předcházející týden české akcie klesly o 0,1 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o půl procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně posílily, od minulého pátku index PX stoupl o 0,5 procenta na 921,6 bodu. Největší růst zaznamenaly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, nejhůře se vedlo cenným papírům mediální firmy CME, vyplývá z výsledků burzy. Předchozí týden akcie stagnovaly, za celý rok 2016 ztratily téměř čtyři procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o půl procenta
    Akcie na pražské burze v týdnu posílily, index PX vzrostl o 0,5 procenta na 1083,11 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. Nejvíc rostly akcie telekomunikační firmy O2 Czech republic. Naopak největší pokles v tomto týdnu zaznamenaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o tři procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu rostly, index PX připsal tři procenta na 1258,99 bodu. Nejrychleji rostly akcie Komerční banky, silný růst vykázala energetická společnost ČEZ. Naopak oslabila Kofola. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Nynější týden byl čtvrtým růstovým v řadě. V minulém týdnu pražská burza připsala 3,2 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,1 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu nepatrně posílily, když index PX od minulého pátku přidal 0,1 procenta na 977,9 bodu. Největší pokles zaznamenaly akcie Komerční banky. Nejlépe se vedlo cenným papírům mediální společnosti CME, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie ztratily téměř procento.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,1 procenta
    Akcie na pražské burze v tomto týdnu nepatrně posílily. Index PX přidal 0,1 procenta na 1077,9 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. Nejvíce se dařilo akciím mediální skupiny CME, největší propad zaznamenaly akcie výrobce nápojů Kofola. Předchozí týden akcie oslabily o 0,6 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,1 procenta
    Akcie na pražské burze během prvního letošního týdne roku nepatrně posílily. Index PX stoupl o 0,1 procenta na 1427 bodů. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Největší pokles postihl cenné papíry společnosti ČEZ, největší růst zaznamenaly akcie Photon Energy. V předchozím týdnu akcie vzrostly rovněž o 0,1 procenta. Během loňského roku české akcie posílily o 38,8 procenta, šlo o největší roční růst od roku 2005.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,2 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně posílily a index PX stoupl o 0,2 procenta na 1053,5 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. V týdnu se nejlépe vedlo akciím Moneta Money Bank. Naopak nejvíce oslabily opět akcie likérky Stock Spirits. Předcházející týden české akcie posílily rovněž o 0,2 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,2 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně posílily. Index PX od minulého pátku přidal 0,2 procenta na 1008,2 bodu. Největší pokles zaznamenaly akcie banky Moneta. Nejlépe se opět vedlo cenným papírům výrobce nápojů Kofola, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie oslabily o zhruba procento.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,3 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu nepatrně posílily, index PX stoupl o 0,3 procenta na 1070,6 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. V týdnu se nejlépe vedlo akciím mediální skupiny CME. Naopak nejvíce oslabily akcie pojišťovací skupiny VIG. Předcházející týden české akcie posílily o 1,1 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,3 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily a index PX přidal 0,3 procenta na 1023,1 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. V týdnu se dařilo nejvíce akciím výrobci antivirových programů Avast, naopak nejvíce klesly akcie mediální společnosti CME. Minulý týden české akcie posílily o 0,7 procenta, za celý loňský rok oslabily o 8,5 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,3 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně posílily. Index PX během týdne stoupl o 0,3 procenta na 1124,2 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. Nejvíce rostoucí akcií týdne byla mediální společnost CME, naopak nejvíce si pohoršily akcie Moneta Money Bank. Předchozí týden akcie oslabily o 1,2 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,3 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně posílily. Index PX od minulého pátku přidal 0,3 procenta na 1056,7 bodu. Největší nárůst zaznamenaly akcie Tatry Mountain Resort. Nejhůře se vedlo cenným papírům výrobce lihovin Stock Spirit, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie oslabily o půl procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,3 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily, když index PX od minulého pátku přidal 0,3 procenta na 984 bodů. Největší pokles zaznamenaly akcie mediální společnosti CME. Nejlépe se vedlo cenným papírům výrobce cigaret Philip Morris ČR, vyplývá z výsledků burzy. V předchozích dvou týdnech akcie stagnovaly.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,4 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily. Index PX během týdne stoupl o 0,4 procenta na 1128,8 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. Největší růst zaznamenaly akcie výrobce nápojů Stock Spirits. Nejhůře se vedlo cenným papírům mediální společnosti CME. Předchozí týden akcie posílily o 1,5 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,4 procenta
    Akcie na pražské burze během uplynulého týdne opět posílily, index PX stoupl o 0,4 procenta na 972,5 bodu. Vyplývá to z výsledků pražské burzy. Největší růst zaznamenaly akcie likérky Stock Spirits. Největší pokles postihl akcie výrobce antivirové firmy Avast. Předchozí týden akcie stouply o 2,4 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,4 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily. Index PX od minulého pátku přidal 0,4 procenta na 1004,2 bodu. Největší pokles zaznamenaly akcie pojišťovací skupiny VIG. Nejlépe se vedlo cenným papírům Pegas Nonwovens, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie posílily o téměř procento.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,4 procenta
    Akcie na pražské burze během týdne mírně posílily, index PX stoupl o 0,4 procenta na 1163,5 bodu. Pohybuje se tak na více než desetiletých maximech. Vyplývá to z výsledků pražské burzy. Nejvíce přidaly akcie České zbrojovky, největší pokles naopak postihl akcie pojišťovací skupiny VIG. Předchozí týden akcie stouply o 3,3 procenta.
  • Akcie na pražské burze v týdnu posílily o 0,4 procenta
    Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně posílily. Index PX od minulého pátku přidal 0,4 procenta na 1036,6 bodu. Největší nárůst zaznamenaly opět akcie výrobce nápojů Stock Spirits. Nejhůře se vedlo cenným papírům Komerční banky, vyplývá z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 1,2 procenta.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI