Čtvrtek 28. březen 2024 22:47
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Dukascopy new

Komentář Fidelity International – Růst sazeb cel na čínské zboží v USA

10.05.2019 15:23  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americká cla se v pátek, před druhým dnem setkání obchodních vyjednavačů ve Washingtonu, které stále ještě může přinést řešení, více než zdvojnásobila. Vzrostla na 25 procent z 10 u téměř jedné třetiny všech čínských produktů.

George Efstathopoulos, portfolio manažer

Jsme pořád přesvědčeni, že pokračující obchodní válka má větší dopad na sentiment investorů než na zisk čínských společností. Nesouhlasíme také s Trumpovými připomínkami, že na Spojené státy tato eskalace nebude mít dopad. Plnohodnotná obchodní válka bude pravděpodobně pociťována na obou stranách světa."

Hyomi Jie, portfolio manažer

Věřím, že tempo technologických inovací v Číně, mezinárodní význam a rostoucí ekonomiku bude těžké zastavit. S ohledem na tuto skutečnost a s postupem času i na příznivější úvěrové a likviditní prostředí v Číně považuji tyto výkyvy volatility za potenciální nákupní příležitosti."

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Komentář Fidelity International k nadcházející schůzi Evropské centrální banky
    ECB se na nadcházejícím zasedání zaměří bezpochyby na zpřísnění finančních podmínek. Situace v posledních několika týdnech byla většinou ovlivněna celosvětovým růstem výnosů. Nedávný posun komunikace ECB je zaměřený na udržení „příznivých podmínek financování“. Anna Stupnytska, globální makroekonomka z Fidelity International očekává, že ECB zareaguje na nedávné zpřísnění zvýšením tempa nouzového pandemického programu nákupu aktiv – PEPP. Přesná týdenní částka pravděpodobně nebude oznámena. „Předpokládáme, že program je flexibilní a bude použit k nákupům v různých zemích podle potřeby. V tomto ohledu je největší růst výnosů v Itálii, rychlý a neuspořádaný. ECB se proti tomu bude pravděpodobně silně stavět,“ doplňuje Anna Stupnytska.
  • Komentář Fidelity International k postoji Bank of England
    Podle názoru Sajiva Vaida z Fidelity International Bank of England (BoE) i nadále profituje z globálního trendu, který lze letos vidět i u dalších hlavních centrálních bank, a sazby nemění. Vzhledem k rostoucí nejistotě na domácím i globálním poli a s ohledem na růst a inflaci je to překvapivé. Podle Vaida by se základ měl do konce roku snížit o 25 bazických bodů. Je potřeba „snížení pro jistotu“ bez ohledu na brexit.
  • Komentář Fidelity International: Krávy, metan a klimatická hrozba
    Skleníkové plyny stojí za globálním oteplováním, avšak samotný metan může být nebezpečnější než oxid uhličitý. Krávy chované pro masný a mlékárenský průmysl jsou hlavním zdrojem metanu v atmosféře a řada nových průkopnických metod, jak se vyhnout „emisím z hospodářských zvířat“, nebo je alespoň snížit, přitahuje pozornost investorů zaměřených na udržitelnost.
  • Komentář Fidelity International k vývoji Brexitu
    Dohoda o Brexitu byla poslanci v Dolní sněmovny zamítnuta 230 hlasy. Porážka byla výraznější, než se očekávalo, a Tereza Mayová má nyní tři dny na to přijít s plánem B. Politická situace je stále nejistá. Potenciální scénáře zahrnují rozšíření článku 50, odchod z Evropské unie bez dohody nebo obojí. Šéf labouristů Jeremy Corbyn předložil vládě návrh o vyslovení nedůvěry, očekává se, že bude ve středu projednáván v Parlamentu.
  • Komentář Fidelity International k vývoji obchodního napětí mezi USA a Čínou
    Obchodní napětí mezi USA a Čínou zajímá investory. Chtějí vědět, co by pro podniky a světový obchod znamenala totální obchodní válka. Náhlá hrozba prezidenta Trumpa zvýšit daně z téměř veškerého čínského vývozu do Spojených států opět vyvolala napětí na trzích. Přišla přitom jen pár dnů před tím, než se obě strany plánují setkat v novém kole obchodních jednání ve Washingtonu.
  • Komentář Fidelity International k zasedání Fedu
    Všeobecně očekávané zvýšení sazeb v USA prokáže, že ti co pochybovali, špatně dělali. FED sledoval v roce 2017 bodové grafy, tedy něco, k čemuž se trh loni touto dobou stavěl velmi skepticky.
  • Komentář Fidelity International: Možné reakce trhu na Brexit bez dohody
    Zdá se, že finanční trhy Brexit příliš nezajímá, soudě podle poměrně tiché reakce na zprávu, že se Theresa Mayová rozhodla odstoupit. Její květnový odchod však zvýšil možnost výstupu bez dohody. Akcie indexu FTSE All Share se ve své skupině už obchodují za výprodejové ceny, ale Fidelity International věří, že krátkodobý pokles trhu způsobený výstupem bez dohody může spíš nabídnout investiční příležitosti než hrozbu.
  • KOMENTÁŘ FIDELITY INTERNATIONAL: NOVÝ BRITSKÝ PREMIÉR, BREXIT A TRHY
    S Borisem Johnsonem jako nově nastupujícím premiérem Velké Británie zůstávají možnosti, jak se Velká Británie vypořádá s Brexitem, zhruba stejné: dohoda o Brexitu podobná té, kterou předložila Theresa May; volby umožňující získání většiny pro konzervativce; nebo nové referendum.
  • Komentář Fidelity International: Proč to budou mít komoditní akcie v budoucnu jednodušší než akcie technologických firem?
    Pro akcionáře nastaly po finanční krizi v letech 2008/09 zlaté časy. Akciové trhy po léta těžily z nízkých úrokových sazeb po celém světě. Centrální banky nepociťovaly žádný tlak na jejich zvyšování, protože i růst spotřebitelských cen se několik let dařilo držet na uzdě. Z tohoto scénáře se radovaly zejména silně rostoucí technologické akcie.
  • Komentář Fidelity International před zasedáním ECB
    „Zápis prosincového jednání Evropské centrální banky naznačil přání posunout se v doporučeních (forward guidance) a rozhýbat trh tak, aby přecenění probíhalo dříve a byl více zajištěn růst sazeb. Někteří věří, že posun v diskusi o sazbách naznačuje, že kvantitativní uvolňování skončí už v září, spíše, než že poběží až do konce roku. Ačkoli přísnější měnová politika by byla vhodná s ohledem na to, jak ekonomika eurozóny nadále pokračuje v růstu nad úrovní trendu, řada řečníků z ECB vyjádřila obavy ohledně síly eura v uplynulých čtrnácti dnech. Bude zajímavé sledovat, na jakou stranu se Draghi přikloní na nadcházející tiskové konferenci."
  • Komentář Fidelity International: Výhled pro druhé čtvrtletí a dál: cesta ven ze zimy plné nespokojenosti
    Od začátku druhého čtvrtletí 2021, tedy déle než rok od zavedení vládních omezení, pokračuje globální hospodářské oživení, přestože sílí známky zvětšujících se regionálních rozdílů. Hospodářské škody byly po zimním nárůstu počtu nakažených v některých regionech méně závažné, než se očekávalo. V další fázi pandemie tak bude rozhodující účinná vakcinace. Příběh Covid-19 ale ještě zdaleka nekončí, protože varianty viru začínají být stále problematičtější
  • Komentář Harkera z Fedu
    Patrick Harker, člen FOMC a prezident filadelfského Fedu, se dnes odpoledne v rozhovoru pro CNBC vyjádřil k měnové politice. Jeho komentáře lze považovat za holubičí s tím, že centrální bankéři naznačují, že sazby jsou dostatečně restriktivní a že snížení sazeb může přijít příští rok.
  • Komentář: HDP ČR Y/Y 1Q/2022
    „Vývoj růstu HDP pro první čtvrtletí 2022 sice skončil výsledkem 4,8 procenta, ale nemáme se proč radovat. Srovnávací základna z roku 2021, kdy byla vládní omezení ekonomiky velmi silná, není příliš vypovídající. Rozhodující bude srovnání v tomto čtvrtletí a tady moje vyhlídky nejsou příliš optimistické.
  • KOMENTÁŘ (HDP ČR, zpřesněné údaje, 2Q 2021)
    Zpřesněné údaje o výkonu HDP za letošní druhé čtvrtletí hlásí o něco lepší výkon české ekonomiky, než co signalizoval předběžný odhad prezentovaný koncem července.
  • KOMENTÁŘ (HDP ČR, zpřesněné údaje, 2Q 2021):
    Zpřesněné údaje o výkonu české ekonomiky za letošní druhé čtvrtletí potvrzují mezičtvrtletní růst HDP o 1 %, v souladu s předchozím údajem, s tím jak se ekonomická aktivita oživila především díky rozvolnění omezení související s koronavirem v sektoru služeb a v maloobchodu.
  • Komentář hlavního analytika Broker Consulting k ohlášené důchodové reformě
    „Plánované změny v důchodovém systému sice zřejmě garantují vyplácení důchodu i dnešním čtyřicátníkům a mladším generacím. Pořád ale bude platit, že finanční jistotu v důchodu zaručí všem především to, kolik si připraví během produktivního života. Situace s důchody je pro mladší generace oproti dnešním penzistům výrazně odlišná. Populační vývoj jim moc nepřeje, a proto doporučuji se začít připravovat na penzi dopředu a myslet na zajištěné stáří už teď,“ říká Martin Novák, hlavní analytik Broker Consulting.
  • Komentář hlavního ekonoma: Je Asie rizikem nebo příležitostí?
    Není žádným tajemstvím, že Asie se s pandemií koronaviru poprala lépe, než se podařilo západním zemím. Tato výhoda znamená, že země mohou realizovat opatrnou, a tedy udržitelnější, měnovou politiku. Dočkáme se tak vyššího růstu asijských akciových indexů?
  • Komentář: Hlavní očekávané ekonomické události 46. týdne
    Další finanční pomoc Řecku V pondělí se pozornost investorů soustředila na Řecko a na schůzi minist...
  • Komentář: Indexy cen výrobců
    Jana Mücková, ekonomka, investiční skupina LOGeco: „Ceny rostou a budou růst i nadále. Ukazují nám to dnes zveřejněné indexy cen výrobců. Například v zemědělství už se ceny z měsíce na měsíc zvyšují o více než 5 % a meziroční cenový růst přesahuje čtvrtinu. Co to znamená? Chleba levnější nebude. Zdražování zemědělských vstupů brzy dolehne na potraviny, které sice už zdražují, ale svůj hlavní cenový růst mají ještě před sebou. Bude to kruté, ale budeme si muset zvyknout, že chléb bude stát 60 korun.“
  • Komentář: Inflace ČR 5/2022 – 16,0 % Y/Y
    „Inflace se dosáhla 16 %. Pomalu šplháme na vrchol, kterého bychom měli dosáhnout v letošním létě. Od podzimu by se čísla o zdražování měla uklidnit. Vyhráno ale v žádném případě nemáme. Teď bude více než kdy jindy záležet na odpovědnosti vlád v rámci utrácení veřejných peněz a dalšího zadlužování. Bude to bolet všechny, ale nesmíme se z krize vykoupit na dluh. Inflace vznikla především z důvodu extrémně velkého rozdávání peněz, a z toho bychom se měli poučit.“
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader