Čtvrtek 28. březen 2024 10:52
reklama
Purple pivot points
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Ebook

O2 Czech Republic neoslnilo a s čím přijde Moneta?

31.01.2019 11:54  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Výsledková sezóna odstartovala i na tuzemském akciovém parketu, když se v úterý s údaji o svém hospodaření pochlubil telekomunikační operátor O2 Czech Republic. Za líbivé je určitě označit nelze, když na všech úrovních výsledovky zaostaly za očekáváními, pomineme-li zavedenou novou účetní metodiku, která finální čísla vylepšila. Přesto je na místě zmínit to, že hospodaření bylo ovlivněno faktory, které by měly již letos přinášet ovoce. Kromě investic do atraktivního sportovního obsahu, jež mají za sebou již pozitivní dopady v podobě rostoucích výnosů z prodejů placené televize, by měly být letos patrné úspory v oblasti IT i placených poplatků za národní roaming na Slovensku. Velmi atraktivní dividenda ve výši 21 CZK na akcii, znamenající výnos přes 8,5 %, zůstává nadále hlavním lákadlem pro investory. I díky ní doporučujeme akcie O2 za stávajících cen nakupovat.

Příští týden představí hospodářské výsledky mimo jiné Moneta Money Bank, jejíž akcie rovněž vidíme jako nákupní příležitost. Očekávám, že se managementu podařilo v loňském roce naplnit několikrát vylepšovaný výhled a čísla by tak měla potvrdit pozitivní vývoj hospodaření. Zřejmě se dočkáme i konečného návrhu na výplatu dividendy, která by měla činit minimálně 5,60 CZK na akcii, což představuje výnos přes 7 %. Ač banka neavizovala, že s finančními výkazy bude informovat i o výsledcích jednání o podmínkách chystané akvizice, předpokládám, že alespoň některé detaily zveřejní. Banka se dle svého prohlášení zaměří na budoucí standardy správy a řízení a úpravy ocenění a způsobu financování celé transakce. Věřme, že nově dohodnuté podmínky budou pro stávající akcionáře příznivější, než které byly zveřejněny na podzim loňského roku.

Miroslav Frayer
Ekonomický a strategický výzkum
Komerční banka

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • O2 CR: Růst datových služeb převáží pokles SMS a hlasových služeb
    Očekávané výsledky hospodaření: Předpokládáme, že podobně jako v předchozích čtvrtletích meziroční snížení zaznamenají hlasové služby a SMS/MMS. Tento pokles ale více než vykompenzuje růst v segmentech internet & TV a mobilní datové služby.
  • O2 CR: Silné kvartální výsledky překonaly odhady
    Výsledky operátora O2 CR za druhé čtvrtletí jsou standardně silné. Reportovaná čísla překonala odhady trhu na všech úrovních. Růst výnosů spolu s přísnou nákladovou disciplínou znamenaly rychlejší růst marží. Operátor reportoval zisk EBITDA 3,44 mld. CZK při tržbách 10,02 mld. CZK. Dnešní kvartální report rozhodně nezklamal, právě naopak, O2 CR prezentovalo tradičně slušné výsledky.
  • O2 CR: Silné provozní výsledky za Q1, čistý zisk ovlivněn jednorázovou položkou
    Výsledky operátora O2 CR za první kvartál tohoto roku jsou lepší na tržbách i zisku EBITDAnež očekávání trhu. Pozitivní je rychlejší růst marže. Společnost dosáhla EBITDA 3,39 mld. CZK při tržbách 10,14 mld. CZK. Čistý zisk byl ovlivněn jednorázovou položkou.
  • O2 CR: Skupina PPF navýšila podíl na 90,01 %, vytěsní minoritní akcionáře, stáhne akcie z burzy
    Dnes ráno skupina PPF oznámila, že nabyla 19 353 910 ks akcií O2 CR a její podíl se zvýšil z 83,58 % na 90,01 %. PPF hodlá vytěsnit zbylé minoritní akcionáře a iniciovat povinný odkup zbývajících akcií O2 CR.
  • O2 CR: Tahounem výsledků budou internet & TV a mobilních data
    Očekávané výsledky hospodaření: Podobně jako v předchozích kvartálech očekáváme další pokles hlasových služeb a SMS&MMS. Vzhledem k nové regulaci poklesnou také výnosy z mobilní terminace. Naopak počítáme s pokračováním růstu segmentů internet & TV a mobilních datových služeb. Situace související koronakrizí a zejména omezení cestování bude mít negativní vliv na roaming. Nicméně podstatný vliv nečekáme.
  • O2 CR: Valná hromada proběhne distančním způsobem
    Operátor O2 CR oznámil, že letošní valná hromada proběhne distančním způsobem. Hlasování způsobem per rollam proběhne od 28. května 2021 do 14. června 2021.
  • O2 CR: Výsledky za Q3 překonaly očekávání na všech úrovních
    Dnešní výsledky operátora O2 CR za třetí kvartál tohoto roku jsou na všech sledovaných úrovních lepší než očekávání trhu. Vyšší tržby a přísná kontrola nákladů znamenaly růst marží o téměř 2 procentní body. Ačkoli telekomunikační byznys zvládá současnu krizovou situaci velmi dobře a je první pohled proti této situaci imunní, restriktivní opatření mají samozřejmě dopad i na tento sektor (např. roaming). Přesto bylo třetí čtvrtletní lepší než první a druhé.
  • O2 CR: Výsledky za Q4 nezklamaly a překonaly očekávání
    Reportované výsledky operátora O2 CR za poslední čtvrtletí minulého roku mnoho překvapení nepřinesly, když skončily mírně nad tržním očekáváním. Ukázalo se, že trend, který jsme viděli v předcházejících kvartálech, se udržel. Pokračující pokles v hlasových službách, SMS a MMS kompenzovaly internet a TV, ale zejména mobilní datové služby. Mírně nižší tempo růstu provozních nákladů než tržeb znamenalo růst EBITDA marže o 0,3 procentní bodu. Restriktivní opatření plynoucí z koronakrize měly samozřejmě dopad do hospodaření společnosti, zejména v případě mobilního segmentu.
  • O2 CR: Vysoká spotřeba mobilních dat, kvartální výsledky vzrostly a překonaly odhady trhu
    Dnešní kvartální výsledky operátora O2 CR za třetí čtvrtletí meziročně vzrostly a překonaly odhady trhu. EBITDA dosáhla 3,78 mld. CZK (+6,9 % y/y) při tržbách 10,01 mld. CZK (+0,7 % y/y). Nižší náklady spolu s mírně rostoucími výnosy znamenají růst EBITDA marže. Čistý zisk vzrostl meziročně o +15,0 % na 1,91 mld. CZK. EBITDA překonala konsensus trhu o 3,6 % a čistý zisk o 5,1 %. O2 CR prezentovalo tradičně silné výsledky, stabilní tržby a přísnou nákladovou disciplínu.
  • O2 Czech Republic končí špatný týden s více jak 8% ztrátou
    Americké akcie vstoupily do dnešního obchodování mírným poklesem, když index S&P 500 aktuálně ztrácí necelou jednu desetinu procenta. Z předchozích propadů se pomalu zotavují energetické tituly, které podporují opětovně rostoucí ceny ropy. Celý sektor otevřel růstem o jedno procento. Na trzích ale stále panuje nervozita kolem vyjednávání obchodní dohody mezi Spojenými státy a Čínou. V posledních pěti dnech prozatím ztrácí 1,9 % a s největší pravděpodobností v červeném uzavře celý týden.
  • O2 loni zvýšila výnosy na 38,8 miliardy
    Operátor O2 zvýšil loni výnosy o dvě procenta na 38,76 miliardy korun. Čistý zisk stoupl kvůli investicím pouze o 0,2 procenta na 5,46 miliardy Kč. Firma zvýšila počet zákazníků u všech svých služeb, nejvíce, o více než 100.000, přidala O2 TV. Spotřeba mobilních dat vzrostla o 30 procent. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.
  • O2 loni zvýšila zisk o desetinu na 6,5 miliardy korun
    Největší tuzemský telekomunikační operátor O2 loni zvýšil konsolidovaný čistý zisk o desetinu na 6,5 miliardy korun. Celkové konsolidované výnosy skupiny, která působí v ČR a na Slovensku, vzrostly o 2,4 procenta na 40,7 miliardy Kč. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.
  • O2 loni zvýšila zisk o 7,1 procenta na 5,85 miliardy Kč
    Operátor O2 loni zvýšil konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 5,85 miliardy korun. Výnosy stouply o 2,6 procenta na 39,77 miliardy. Růstu zisku firma dosáhla díky snížení provozních i běžných investičních výdajů. Výnosy vzrostly díky vyššímu využívání fixní sítě a růstu v oblasti ICT. O2 to oznámila v tiskové zprávě.
  • O2 loni zvýšila zisk před zdaněním o pětinu na 7,6 miliardy Kč
    Telekomunikační firma O2 loni zvýšila konsolidovaný zisk před zdaněním o 19,6 procenta na 7,6 miliardy Kč. Výnosy operátora vzrostly o tři procenta na 34,22 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.
  • O2 za tři čtvrtletí zvýšila zisk o osm procent na čtyři miliardy
    Operátor O2 zvýšil od ledna do konce září čistý zisk o osm procent na čtyři miliardy korun. Konsolidované výnosy 27,8 miliardy Kč byly na úrovni loňského roku. Za celý letošní rok firma očekává čistý zisk mezi 5,1 a 5,4 miliardy korun. Uvedla to dnes v tiskové zprávě.
  • O2 zvedla zisk. Investorům chce vyplatit 21 korun na akcii
    Tuzemský telekomunikační operátor O2, jehož akcie jsou obchodovány na pražské burze, za celý rok 2016 zvýšil čistý zisk o 3,6 procenta na 5,26 miliardy korun při růstu provozního zisku a stabilních tržbách. Akcionářům chce vedení firmy vyplatit dividendu 17 korun na akcii a další 4 koruny z rozdělení emisního ážia.
  • O2 zvýšila v pololetí výnosy o 1,8 % a čistý zisk o 2,8 %
    Telekomunikační společnost O2 vykázala v letošním prvním pololetí konsolidované provozní výnosy 19,326 miliardy korun, což je o 1,8 procenta meziročně více. Ve druhém čtvrtletí výnosy kvůli koronaviru stagnovaly. Pandemie covid-19 měla ve druhém čtvrtletí negativní vliv na výnosy z roamingu a prodeje telefonů, což znamenalo pokles příjmů v mobilním segmentu. Čistý zisk za první pololetí vzrostl o 2,8 procenta na 2,675 miliardy Kč. Operátor to dnes uvedl v tiskové zprávě.
  • O2 zvýšila za tři čtvrtletí zisk o 12,9 % na 4,89 miliardy Kč
    Operátor O2 zvýšil letos za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 12,9 procenta na 4,89 miliardy korun. Provozní výnosy stouply o 2,9 procenta na 30,08 miliardy korun. Hlavními zdroji růstu byly výnosy z O2 TV, mobilních dat, informačních a komunikačních technologií a růst výnosů na Slovensku. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Majoritním vlastníkem O2 je investiční skupina PPF, která ovládá přes 90 procent akcií.
  • O 200 miliard dolarů vyšší hodnota během okamžiku, vstup podniku Saudi Aramco na burzu nemohl dopadnout lépe. V Rijádu se dnes píšou dějiny burzovního obchodování
    Dnes se píše další kapitola historie burzovního obchodování. A zatím zlatým písmem. Začíná se obchodovat s akciemi ropného podniku Saudi Aramco. Jedná se o největší primární úpis akcií dějin. A vypadá to s ním znamenitě. Akcie podniku dnes na rijádské burze rychle poskočily o deset procent, čímž dosáhly denního limitu. Tržní hodnota podniku tím pádem vzrostla na 1,88 bilionu dolarů, přičemž nelze vyloučit, že již zítra docílí psychologické úrovně dvou bilionů dolarů. Tím by podnik pokořil další metu dějin burzovního obchodování, neboť takovou hodnotu nikdy žádná burzovně obchodovaná společnost neměla.
  • Pablo de Cos: začátek uvolňování politiky závisí na datech
    Evropská centrální banka (ECB) nejspíš nebude první centrální bankou, která v roce 2024 začne snižovat úrokové sazby. Za prvé, hlavní úroková sazba ECB je nižší než sazba Bank of England nebo Federálního rezervního systému. Za druhé, inflace v Evropské unii je nižší než ve Spojených státech nebo ve Spojeném království. Tyto dvě skutečnosti ukazují, že ECB nemusí se snižováním hlavní úrokové sazby spěchat. Nižší inflace by mohla centrální banku tlačit k měkčí měnové politice, ale žádný z ředitelů ani manažerů nemá jistotu, že index spotřebitelských cen v zimě a na jaře 2024 znovu neporoste. Proto patrně nebude riskovat. ECB pravděpodobně nejdřív zajistí, aby inflace klesla na dostatečnou úroveň a ustálila se kolem 2 %, a teprve pak provede kroky k uvolnění politiky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points