Čtvrtek 28. březen 2024 09:57
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

PG se přibližuje k našemu prvnímu cíli pullbacku

19.01.2023 16:09  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics63c95b923158e.jpg

Zelená linie– support (proražen)

Fialové linie – úrovně Fibonacciho retracementu

Společnost PG ve čtvrtek oznámila pokles tržeb a zisku. Cena včera průrazem pod úroveň 149 USD vyslala nový medvědí signál a nyní se blíží k Fibonacciho zóně 38 %, která je pro nás prvním cílem pullbacku. V předchozí analýze jsme znovu upozornili na medvědí signály ve čtyřhodinovém grafu PG. Krátkodobý trend se změnil na medvědí a cena podle nás bude dál vytvářet nižší minima a nižší maxima. První support se nachází na úrovni 142,30 USD. Průraz pod tuto úroveň otevře cestu k úrovním 138 a 135 USD, které jsou našimi dalšími cíli. Medvědi si nepřejí, aby se cena vrátila nad zelenou horizontální úroveň 149 USD. Dřívějí support je teď rezistence. Dokud bude cena pod touto úrovní, zůstaneme v medvědím trendu.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Petr Otava a MTX Group investuje do zpracování hliníku
    Miliardář Petr Otava a majitel skupiny MTX Group plánuje obrovskou investici v řádu několika miliard korun do zpracování hliníku. Vzniknou i nová pracovní místa.
  • Pět růstových akcií hodných pozornosti: Krása na prodej a globální gigant
    Ulta Salon, Cosmetics & Fragrance je společnost s dlouhým názvem a také již dlouhou řadu měsíců i s výjimečnou návratností. Od ledna 2014 si totiž připisuje více než 100 % (v grafu vyznačeno zeleně) a je tedy v tomto smyslu protipólem první růstové akcii, které jsme se věnovali včera:
  • Pět zemí a politiků, kteří by měli těžit z Trumpova vítězství
    Pravicoví i levicoví experti předpovídali, že pokud v amerických prezidentských volbách zvítězí Donald Trump, dojde ke katastrofě. Diplomaté od Mexika až po Jižní Koreu vyjadřovali „znepokojení“. Trump skutečně zvítězil, ale nezdá se, že by všichni čekali další světovou válku. Z pragmatických i cynických důvodů s ním pravděpodobně bude jednat řada světových vůdců a někteří z nich jej i uvítají. Které země a kteří politici by z jeho zvolení mohli těžit nejvíce?
  • Pevný postoj Fedu tlačí výnosy nahoru, akcie pod tlakem
    Neel Kashkari platil za jednu z velkých holubic v měnovém výboru Fedu, ale poslední dobou je všechno jinak. Také dnes. Kashkari přímo říká, že Fed je docela hodně daleko od přestávky ve zvyšování sazeb a ke změně současného postoje by musel dostat opravdu velmi silný důvod. Stále podle něj chybí důkazy, že by inflační tlaky dosáhly vrcholu. Loretta Mesterová, zastupující dlouhodobě jestřábí tábor, dodává, že se Spojené státy nacházejí v prostředí nepřijatelně vysoké inflace. Krom toho dnes vyšly počty žádostí o dávky v nezaměstnanosti, které sice byly vyšší než odhady, ale absolutně jde stále o velmi nízké číslo svědčící o utaženém trhu práce. Oficiální měsíční data o zaměstnanosti jsou na programu hned zítra.
  • PFC získala 55 % v portálu Aukro.cz
    Investiční skupina Pale Fire Capital nyní koupila 55 % v obchodním portálu Aukro.cz. Zbylých 45 % vlastní společnost Leverage Technology.
  • Pfizer/BioNTech vakcína - kľúčové informácie
    Pfizer a BioNtech oznámili, že ich vakcína proti koronavírusu preukázala sľubné výsledky v tretej fáze klinických štúdií. Nižšie nájdete zoznam základných faktov o vakcíne.
  • Pfizer má pilulku na COVID
    Americké akciové trhy rostly již sedmým dnem řadě, a tak hlavní indexy na Wall Street zavřely na nových historických maximech. Index S&P 500 posílil o 0,37 % na 4 697 b., zatímco DJIA vzrostl o 0,56 % a Nasdaq přidal 0,2 %. Po slabších číslech z trhu práce v září přišla dnes podstatněji příznivější data za říjen. O hlavní vzrušení na burze se dnes staraly farmaceutické tituly, tedy alespoň ty navázané na léky proti Covid-19. Rozruch přinesla zpráva společnosti Pfizer, která oznámila, že její pilulka proti této nemoci v testovací fázi snížila počet hospitalizací a úmrtí u vysoce rizikových pacientů o 89 %.
  • PFNonwovens: Majoritní vlastník vykoupí minoritní akcionáře
    Společnost PFNonwovens a.s. (PFN), jejíž akcie se obchodují na Burze cenných papírů Praha, informovala dnes ráno, že její hlavní akcionář PFNonwoverns Holding s.r.o. zahájí proces vytěsnění minoritních akcionářů. Podle posledních informací vlastní PFNonwovens Holding 89,99 % akcií PFN.
  • PFNonwovens: Valná hromada rozhodla o vytěsnění minoritních akcionářů
    Výrobce netkaných textilií PFNonwovens a.s. (PFN) oznámil, že valná hromada rozhodla dne 11. února 2021 hlasováním per rollam (korespondenční hlasování) o vytěsnění minoritních akcionářů.
  • PFNonwovens: Výsledky za Q4 19: Problémy ve výrobě, nesplnění cílů
    Společnost PFNonwovens zveřejnila dnes odpoledne výsledky za Q4 19. Reportovaná čísla bohužel nepotěšila. Výrobce textilií nesplnil celoroční cíle.
  • Philip Morris ČR: Akcionáři schválili dividendu 1 260 CZK
    V pátek 30. dubna 2021 po zavření trhu zveřejnila společnost Philip Morris ČR předběžné výsledky hlasování valné hromady.
  • Philip Morris ČR: Akcionáři schválili dividendu 1 310 CZK
    Dnes ráno zveřejnil Philip Morris ČR předběžné výsledky hlasování valné hromady, která se konala mimo zasedání (per rollam). Akcionáři schválili návrh představenstva vyplatit ze zisku minulého roku dividendu ve výši 1 310 CZK na jednu akcii. Ve srovnání se včerejší závěrečnou cenou to představuje hrubý výnos 7,4 %.
  • Philip Morris ČR a.s. dosáhl v roce plném výzev pozitivních výsledků
    Společnost Philip Morris ČR a.s. zveřejnila finanční a ekonomické výsledky za rok 2022. Konsolidované tržby (bez spotřební daně a DPH) dosáhly 20,9 miliard Kč, tj. o 11 % více než v roce 2021. Konsolidovaný čistý zisk meziročně vzrostl o 3,4 % na 3,6 miliardy Kč. Odbyt nahřívaných tabákových výrobků a výrobků určených ke kouření v České republice a na Slovensku dosáhl celkového objemu 11,2 miliardy kusů. Mírný pokles z 11,5 miliardy ks v roce 2021 odráží pokles trhu s cigaretami, který je významně kompenzovaný růstem spotřeby zahřívaných tabákových výrobků. Celkový počet dospělých uživatelů bezdýmných alternativ se meziročně zvýšil v České republice na téměř 570 tisíc a na Slovensku na více než 290 tisíc.
  • Philip Morris ČR (Držet, 12m cíl 18 349 CZK) - Dividendový příběh pokračuje, zvyšujeme cílovou cenu na 18 349 CZK
    Investiční doporučení: Zvyšujeme cílovou cenu pro akcie společnosti Philip Morris ČR na 18 349 CZK a vydáváme doporučení Držet. Předchozí cílová cena a doporučení byly 18 183 CZK a Koupit. PMČR je lídrem v segmentu tradičních cigaret, a to na obou svých trzích, jak v České republice, tak na Slovensku. Rychle také roste podíl nových, zahřívaných technologií. Mimo to má tradičně silnou bilanci bez dluhů. Dále mezi své akcionáře distribuuje celý čistý zisk, což znamená vysokou dividendu. Rizikem je samozřejmě utahování regulace prodeje cigaret a kouření. Taky počítáme s růstem spotřebních daní na zejména zahřívané produkty. Obojí pravděpodobně povede k růstu cen výrobků PMČR s možným dopadem na poptávku.
  • Philip Morris ČR chce rozšířit výrobu, valná hromada ČEZ již v pondělí
    Minulý týden byly opět v centru pozornosti centrální banky. Zatímco BoE a norská centrální banka zvýšily sazby, ČNB se vydala opět cestou nezvyšování. Kromě toho nám byly doručeny zajímavé zprávy z Kutné Hory, kde tabáková společnost odhalila své plány. Více informací již nyní v našem videu.
  • Philip Morris ČR (Koupit, 12m cíl = 18 183 CZK): Nadprůměrný dividendový výnos, potvrzujeme doporučení Koupit
    Investiční doporučení: Opakujeme doporučení Koupit pro akcie Philip Morris ČR. Nová cílová cena vzrostla na 18 183 CZK na jednu akcii PMČR. Společnosti rychle roste tržní podíl relativně nových technologií, kdy se tabákové náplně nepálí jako u klasických cigaret, ale zahřívají. Bez překvapení je PMČR je lídrem v segmentu tradičních cigaret, a to jak v České republice, tak na Slovensku. Jak jsme u PMČR zvyklí, má silnou bilanci bez dluhů a mezi své akcionáře dělí vysokou dividendu. Vzhledem k to mu, že tento sektor je velmi přísně regulován, je jasným rizikem jakékoli další utahování regulace prodeje cigaret a kouření. Dalším rizikem je růst spotřebních daní, a to zejména na zahřívané produkty. Obojí by pravděpodobně vedlo k růstu cen výrobků PMČR s možným dopadem na poptávku.
  • Philip Morris ČR navrhuje vyplatit dividendu 1 560 CZK na akcii
    Vedení společnosti PMČR navrhuje vyplatit ze zisku minulého roku dividendu ve výši 1 560 CZK na jednu akcii.
  • Philip Morris ČR: Očekáváme růst hospodaření, pokles podílu cigaret a růst zahřívaných náplní
    Očekávané výsledky hospodaření: Společnost Philip Morris ČR (PMČR) by podle našich odhadů měla ukázat pokles spotřeby klasických cigaret, tak jak to bylo vidět v předchozích kvartálech. Kompenzovat by to mohl prodej zahřívaných náplní, kdy čekáme nárůst tržního podílu v obou zemích (CZ & SK). V první polovině tohoto roku nebylo hospodaření společnosti ovlivněno restrikcemi, tak jak tomu bylo v části prvního semestru loňského roku.
  • Philip Morris ČR: Očekávání výsledků hospodaření, dividenda 1 210 CZK
    Očekávané výsledky hospodaření: U výsledků Philip Morris ČR za druhé pololetí, respektive za celý minulý rok budeme čekat zejména na návrh dividendy za 2023. V našich projekcích čekáme 1 210 CZK na jednu akcii. V našich odhadech předpokládáme další pokles podílu klasických cigaret. To by mělo souviset s očekávaným poklesem jednak celkového tržního podílu, jednak s přechodem kuřáků na nové technologie. Podíl klasických cigaret by se měl snižovat, a naopak zahřívaných náplní bude růst.
  • Philip Morris ČR: Pokles podílu, výpadky produkce, růst nových technologií, stále vysoká dividenda
    Philip Morris ČR (PMČR) dnes reportoval své výsledky za první polovinu tohoto roku. PMČR oznámil meziroční růst čistého zisku o 5,8 % na 1,8 mld. CZK při tržbách 9,8 mld. CZK (10,4 % y/y). Pokles tržního podílu klasických cigaret téměř kompenzoval nárůst zahřívaných náplní. Pokles podílu jde také na vrub výpadkům dodávek materiálů, které způsobily přerušení produkce a změnu plánu výroby. Hospodaření za první polovinu roku naznačuje celkovou dividendu ve výši 1 350 CZK (hrubý výnos 8,1 %). Oznámená čísla jsou ve shodě s naším odhadem.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster