Čtvrtek 28. březen 2024 17:21
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader

Akcie DraftKings se po údajném úniku dat propadly o téměř 10 %

21.11.2022 19:25  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie společnosti DraftKings (DKNG.US) se v pondělí propadly o více než 9,5 % poté, co byli někteří uživatelé této sázkové společnosti napadeni hackery a z jejich účtů byly odstraněny finanční prostředky.

Sportovní mediální společnost Action Network poskytla podrobnosti o potenciálních třech uživatelích DraftKings, kteří se o víkendu stali oběťmi hackerů, přičemž všichni si všimli neobvyklých transakcí, což vedlo k tomu, že společnost upozornili. Společnost Action Network potvrdila, že zástupce společnosti DraftKings tuto situaci uznal, ale nemohl ji okamžitě komentovat.

Akcie DraftKings (DKNG.US) se odrazily od horní hranice klínové formace, která se shoduje s 200 SMA (červená linie) a 50 SMA (zelená linie). Pokud převládne současný sentiment, může se prohloubit pohyb směrem dolů k supportu na úrovni 10,00 USD, kde se nachází spodní hranice klínové formace a minima z roku 2020. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie dnes bez velkých změn, euro o své zisky přišlo
    Včerejšek vypadal nejdřív pro americké akcie slibně, ale nakonec z toho byl pokles, který negativně ovlivnil i dnešní start Evropy. Zdejší hlavní indexy se však později posouvají aspoň mírně nad včerejší hodnoty, v souladu s růstem amerických futures. Poptávka po dluhopisech stoupla a jejich výnosy v Evropě jsou na 10Y dole zhruba o 3 bazické body.
  • Akcie dnes drží na uzdě stále stejná rizika
    Začátek týdne je na hlavních trzích lehce negativní kvůli známým rizikům, které trhy tíží už nějakou dobu. Obavy z toho, že hlavní ekonomiky míří ke stagflaci, investory nepouštějí, a je otázkou, zda je data z nadcházejících dnů spíše podpoří, či naopak utlumí. Vedle toho se znovu připomněla kauza Evergrande a riziko jejího dopadu na čínský realitní sektor. Obchodování se společností bylo pozastaveno kvůli oznámenému odprodeji většiny správy nemovitostí a možným dalším oznámením.
  • Akcie dnes kvůli Španělsku kompletně v červených číslech, euru to však nevadí
    Evropský akciový index Stoxx Europe 600 dnes ztrácí necelé procento a prochází si největší korekcí za poslední dva měsíce. Příčinu výprodejů není těžké uhádnout a už jsme se o ní dnes ráno zmiňovali na tomto místě. Po vypršení ultimáta, které dal Madrid Katalánsku, dnes španělská vláda naznačila, že by mohla už příští týden poprvé v historii aktivovat článek 155 ústavy a přímo převzít kontrolu nad regionem, který si v referendu začátkem října odhlasoval nezávislost. Evropské akcie jsou tak kompletně v červených číslech, když jsou pod tlakem všechny významné sektory. Španělská krize tedy začíná poprvé výrazněji doléhat i na ostatní evropské trhy a nevyhýbá se ani indexům v USA, které čtvrteční seanci zahájily mírnou korekcí.
  • Akcie dnes nenacházejí společný směr, výnosy mírně klesají
    Firemní výsledky sice dál poutají pozornost investorů, ale dnes nebyly přesvědčivě dobré. Převládá smíšený dojem z čísel a výhledů. Americkým akciím to zpočátku nebránilo v dalším růstu, ale ten už částečně splaskává a klíčové indexy jsou jen mírně v plusu. Evropa zůstává u smíšeného vývoje.
  • Akcie dnes přešlapují na nízkých objemech. Svou cenu z minulého týdne si drží i USD
    Pondělní seance zatím na finančních trzích probíhá podle očekávání. Zobchodované objemy jsou na evropských indexech přibližně třetinu až polovinu pod dlouhodobým průměrem, což má na svědomí nejen absence nových dat, ale i svátek v USA. Evropské indexy si tak své pozice více méně udržují a ve většině případů se od rána drží ve velmi úzkém bočním pásmu.
  • Akcie dnes rostou
    Akciové trhy v Evropě dnes mírně rostly a do plusu po poklesech předchozích dnů míří i futures na americké akciové indexy. Kurz EUR/USD neměl jasný trend. Koruna dnes proti euru opět mírně oslabila k hladině 26,56 CZK/EUR, poté zkorigovala ke 26,53 CZK/EUR, přičemž korunové úrokové sazby se dále snižovaly. Dvouletý korunový IRS klesl pod 0,50 %, na začátku září byl na 0,58 %.
  • Akcie dnes znovu pozvolna rostou, daří se i komoditním měnám
    Úterní seance zatím akciovým indexům svědčí. Evropské indexy se dostaly do zelených čísel a pozvolna likvidují ztráty, které nabraly v průběhu minulého týdne. Na trhy se však zatím nevrátily objemy. Ty zůstávají i nadále přibližně pětinu pod dlouhodobým průměrem a růst indexů je tak znovu spíše jen pohybem v rámci intradenního šumu a reakcí na pád rizikových přirážek, kterého jsme v posledních třech obchodních seancích svědky.
  • Akcie DocuSign padají o 40 % kvůli horšímu výhledu tržeb
    Akcie DocuSign (DOCU.US) padaly během dnešní seance až o 40 % v reakci na horší výhled. Ten naznačil, že boom práce z domova již nebude tak silný. Developer software na poli e-signature očekává tržby ve Q4 mezi $557 - $563 mil. při dosavadním očekávání $573,8 mil. za kvartál (dle Refinitiv). Toto oznámení zastínilo relativně příznivé kvartální výsledky. Společnost vydělala 58 centů na akcii při očekávání 46 centů. Tržby dosáhly na $545,5 mil. při očekávání $531 mil.
  • Akcie Dollar Tree vzrástli o 13 %
    Akcie Dollar Tree (DLTR.US) vyskočili o viac ako 13,0 % po tom, čo si investorský aktivista Mantle Ridge zaistil podiel vo výške najmenej 1,8 miliardy dolárov. Newyorská investičná firma sa snaží prinútiť diskontného predajcu, aby podnikol kroky na zvýšenie ceny svojich akcií zlepšením svojho reťazca a cenovej stratégie Family Dollar, uviedol The Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje oboznámené s touto záležitosťou. Tieto správy podnietili Deutsche Bank, aby upgradovala akcie na „buy“ z „hold“ s odvolaním sa na možné zlepšenia. Deutsche Bank verí, že dnešné správy môžu pomôcť akciám Dollar Tree vzrásť o viac ako 30 %.
  • Akcie Domino's Pizza získávají po zveřejnění zisků 10 % 🍕
    Cena akcií Domino's Pizza (DPZ.US) dnes vzrostla téměř o 10 % navzdory smíšeným finančním výsledkům. Zisk na akcii klesl, zatímco výnosy nad očekávání Wall Street mírně vzrostly:
  • Akcie, drahé kovy i výnosy se odpoledne posouvají vzhůru
    Pondělní obchodování přibrzdil americký svátek, kvůli němuž se v podstatě přerušila i výsledková sezóna a chyběly i zásadní západní události. Z východní strany přišla slušná čínská data, ovšem ta se odrazila pouze na lokálních trzích a dál jejich vliv nepokračoval.
  • Akcie Dropboxu po vstupu na burzu přidávají 40 procent
    Akcie amerického provozovatele webového úložiště Dropbox přidává první den obchodování zhruba 40 procent na 29,33 dolarů (asi 603 Kč). Jde o největší primární nabídku akcií (IPO) technologické firmy za více než rok, kdy na burzu vstoupil Snapchat. Společnost ze San Franciska dnes nabídla na trhu Nasdaq 26,8 milionu akcií za cenu 21 dolarů za kus a dosáhla tržní hodnoty více než 12 miliard dolarů (247 miliard Kč), napsala agentura DPA.
  • Akcie drží směr vzhůru, zatímco stříbro rychle splasklo
    Včerejšek znamenal návrat růstu na hlavní akciové trhy a dnešní ráno to jenom potvrzuje, když klíčové indexy v Evropě rychle stoupají, Stoxx Europe 600 je +1,2 pct, nejlepší CAC 40 dokonce +1,8 pct. Investoři se začali houfně vracet do technologií, ale současně se vzhůru rozjel průmysl, cyklická spotřeba i další sektory.
  • Akcie drží zisky, dluhopisy začaly ztrácet. Eurodolar u 1,11
    Tržní optimismus, který sledujeme už od rána, dál nenarůstá, ale žádný obrat se zatím také nekoná. Na evropských akciových trzích sledujeme růst hlavně v Německu, jehož index DAX se nachází o 1,3 procenta výš. V zámoří je na tom nejlépe Nasdaq s 0,9pct růstem.
  • Akcie drží zisky z minulých dnů, drahé kovy o ně naopak přicházejí
    Evropské indexy se dnes drží v opatrném bočním trendu a konsolidují zisky z posledních pěti dnů, během kterých dokázal...
  • Akcie DuPont silně klesly a trhy konsolidovaly
    Akciové trhy hledají svůj další směr, když v úterý americké indexy nejprve otevíraly až 1% propadem, aby v průběhu obc...
  • Akcie EDF rostou díky plánům na znárodnění
    Akcie EDF (EDF.FR) během úterní seance vyskočily o více než 15 % poté, co bylo potvrzeno, že francouzská vláda zaplatí 9,7 miliardy EUR (9,9 miliardy USD), což činí 12 EUR za akcii, aby koupila 16% dluhem zatíženého výrobce elektřiny EDF. Výsledkem transakce bude 100% převzetí společnosti do rukou státu, zatímco se vláda snaží řešit energetickou krizi.
  • Akcie Eli Lilly klesli o 8% po správe o výsledkoch skúšok lieku na Alzheimerovu chorobu
    Akcie spoločnosti Eli Lilly (LLY.US) poklesli o viac ako 8% po tom, čo výrobca liekov oznámil pokles pacientov u štúdie experimentálnej liečby Alzheimerovej choroby nazývanej donanemab. Dáta ukázali, že donanemab spomalil kognitívny pokles u pacientov so skorými príznakmi demencie. Liek však nevykazoval „žiadny podstatný rozdiel“ ako placebo v sekundárnych výsledkoch. Spoločnosť už iniciovala druhú štúdiu liečby.
  • Akcie energetických společností jednoznačným vítězem
    Americké akcie zaznamenaly velmi podobný vývoj jako evropská seance. Index S&P 500 klesl o zhruba třetinu procenta, když nejvíce se obchodníci zbavovali akcií cyklických společností. Není tak divu, že nejztrátovějšími odvětvími byli těžaři a zpracovatelé komodit (-1,6 %) nebo prodejci spotřebního zboží (-1,3 %). Naproti tomu nejziskovějším sektorem byly energetické firmy (+3,3 %), které reagovaly na skokový nárůst cen ropy. Ty od pátečního závěrečného kurzu vylétly o 14 % výše, a zatím se zdá, že ani nepomohly informace ohledně toho, že by Spojené státy mohly uvolnit část svých strategických ropných rezerv.
  • Akcie energetických společností ztrácejí i přes stabilní cenu ropy 
    Jeden ze sektorů, který se stále nevzpamatoval z koronavirového zásahu a je zároveň nejhůře performujícím sektorem, je energetika. Propad ceny ropy do záporných hodnot nechal za sebou velmi výraznou stopu, nicméně cena se velmi rychle vrátila a stabilizovala kolem 40 dolarů za barel. Američtí producenti však stále nedokážou být za aktuální ceny rentabilní, ponořují se do ztrát a nervozita panuje také kolem možné výměny prezidenta.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new