Čtvrtek 28. březen 2024 15:24
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

❗ US100 vzrástol a USD klesol

26.01.2022 20:25  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Rozhodnutie Fedu neprinieslo z pohľadu úrokových sadzieb žiadne prekvapenia. Sadzby zostali podľa očakávania nezmenené na predchádzajúcich úrovniach. Banka však uviedla, že bude vhodné ich navýšiť hneď, ako sa bude ekonomika naďalej zlepšovať. Americká centrálna banka tiež uviedla, že ukončí znižovanie kvantitatívneho uvoľňovania začiatkom marca a znižovanie súvahy sa začne po prvom zvýšení sadzieb.

To je nejaký silný usmernenie, ale chýbajú kľúčové informácie – kedy príde prvé zvýšenie sadzieb? Na tlačovej konferencii o 20:30 bude ohľadom tohto problému predseda Fedu Powell určite dotazovaný. Trhy oceňujú 90% šancu na zvýšenie sadzieb už v marci, ale Powell to potvrdí?

Trhy na oznámenie reagovali pozitívne. Indexy vzrástli, pričom US100 testoval úroveň 14 600 bodov. ZLATO sa spočiatku posunulo vyššie, ale neskôr vrátilo zisky a teraz sa obchoduje bez výraznejších zmien v porovnaní s úrovňami pred oznámením. USD sa pôvodne posunul vyššie rovnako ako zlato, ale neskôr zisky vrátil a teraz sa obchoduje nižšie. EURUSD vymazal denný zisk.

US100 testoval oblasť 14 600 bodov po rozhodnutí FOMC, ktorá je označená klesajúcou trendovou čiarou. Počiatočný pohyb smerom nadol bol čiastočne vymazaný. Pozornosť trhov sa obracia na Powellovu tlačovku o 20:30. Zdroj: xStation5

 

EURUSD vymazal denné zisky po oznámení rozhodnutia FOMC a teraz sa obchoduje bez výraznejších zmien v blízkosti oboch hraníc trojuholníkového vzoru. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • ⬇US100 se propadá o více než 4 %📉
    Výprodej na Wall Street zesílil poté, co řada optimistických ekonomických údajů posílila argumenty pro další zpřísnění měnové politiky. Nejcitlivější je technologický sektor a kontrakt US100, který je navázán na NASDAQ, se ve čtvrtek propadl o téměř 4,5 %, což bylo způsobeno především společností Tesla, jejíž akcie klesly o více než 9,0 %, a dalšími velkými jmény včetně společností Microsoft a Apple, které se propadly o více než 4,0 % a 3,0 %. 
  • 📉US100 se propadá pod 11 000 bodů⬇
    US100 v pondělí klesl o 1,4 %, když investoři přehodnotili výhled měnové politiky, zatímco nás ve středu čeká začátek výsledkové sezóny a zveřejnění zápisu FOMC. Technologický sektor je v tomto medvědím trhu i nadále nejtvrději zasažen, protože účastníci trhu očekávají v nadcházejících měsících další zpřísnění, zatímco společnosti z indexu S&P 500 by měly ve 3. čtvrtletí 2022 zaznamenat nejslabší růst zisků za tři roky, přičemž analytici z Wall Street snižují, dle Financial Times, své odhady zisků o přibližně 34 miliard USD. Výsledkem bylo, že US100 prorazilo pod hlavní zónu podpory kolem 11 000 bodů a dosáhlo nejnižší úrovně od listopadu 2020. Pokud převládne současný sentiment, další cíl pro prodejce lze nalézt na 10 460 bodech, což je označeno 61,8 % Fibonacciho retracementem vzestupné vlny spuštěné v březnu 2020.
  • ⏫US100 se před zveřejněním PPI odráží výše
    Zpráva o americké inflaci PPI je údaj, který investoři často přehlížejí. Dnešní zveřejnění však bude jiné, protože bude předcházet zprávě o CPI (příští úterý, 14:30), která je klíčovou zprávou pro Federální rezervní systém (rozhodnutí FOMC - příští středa, 20:00). Ačkoli se zdá, že zvýšení sazeb o 50 bp je hotovou věcí, výrazné překvapení v údajích o inflaci by mohlo členy Fedu přimět ke zvážení dalších možností a může také ovlivnit budoucí pokyny Fedu. 
  • US100 testuje klíčovou rezistenci❗
    Pokles, který byl na Wall Street zaznamenán na konci pondělní seance, byl rychle smazán. Ve středu US100 vyskočil o 1 % směrem k maximům ze začátku týdne - 11390 bodů. Při pohledu na graf H1 z hlediska technické analýzy působí tato zóna jako krátkodobá rezistence, která již byla v minulosti několikrát otestována. Pokud dojde k prolomení výše, může být pohyb vzhůru ještě silnější. V takovém případě by vnější Fibonacciho měření 127,2 % a 161,8 % poslední lokální korekce směrem dolů, měla působit jako potenciální úrovně rezistence.
  • US100 testuje klíčovou úroveň podpory 📌
    Pozitivní sentiment na trzích, který byl nastartovaný včera po zveřejnění americké inflace, pokračoval i během dnešní seance. Americké indexy se začaly obchodovat výše a vytvořily nová místní maxima. Navzdory pozitivnímu otevření se iniciativy ujala nabídka, což vedlo ke stažení indexů. Nicméně vzhledem ke včerejším silným ziskům vypadá situace na hlavních indexech stále poměrně dobře a nynější sestupný trend může být vnímán jako korekce.
  • 🔽 US100 testuje klíčovou zónu podpory
    Indexy na Wall Street se dnes obchodují na nižší úrovni, přičemž nejhůře se daří technologickým akciím. S&P 500 klesá o 0,7 %, Russell 2000 s malou kapitalizací se propadá o 1,2 %, zatímco Nasdaq se propadá o 1,5 %. Index Dow Jones je v době tisku se ziskem 0,2 % nejvýkonnější. Slabou výkonnost amerického technologického sektoru lze vysvětlit neuspokojivými výsledky společnosti Alphabet (GOOGL.US). Společnost zklamala výsledky svého cloudového segmentu, což dnes poslalo akcie o 9 % níže a na úrovně, které nebyly k vidění od konce července 2023. Solidní výsledková zpráva společnosti Microsoft (zveřejněná rovněž včera po uzavření trhu) zvedla akcie společnosti o 3 %, ale nedokázala zcela kompenzovat zásah do sentimentu způsobený společností Alphabet.
  • ❗ US100 testuje stěžejní úroveň⛔
    Globální akciové trhy začaly pondělní obchodní seanci na pozitivní vlně, ale růsty byly rychle zastaveny rostoucími počty případů koronaviru. Navíc iPhone12 se nedočkal pouze kladných recenzí, což snižovalo cenu akcií společnosti Apple (AAPL.US) a zároveň také indexu US100.
  • US100 testuje úroveň 14 000 bodů🔼
    Na finančních trzích vládne pozitivní nálada. Investoři na Wall Street ani Evropě si nedělají příliš starosti s růstem inflace v USA. Futures na Nasdaq (US100) se obchodují v zisku okolo 0,2 %. Americký technologický sektor se nachází na nejvyšších úrovních od 29. dubna a okolo půl procenta pod historickým maximem. Navíc na H4 svíčkovém grafu se může vytvářet formace býčího pohlcení. Další americké indexy včetně S&P 500 dosáhly včera na rekordní úrovně.
  • ➡️US100 testuje 13 000 bodov
    Americká ekonomika sa spomaľuje, no mnohé časti ekonomiky stále vykazujú solídne údaje. Platí to najmä pre trh práce, ako aj pre sektor služieb. Nedávne zverejnené údaje (za Q2 2023) však naznačujú, že americká ekonomika sa čoraz viac spomaľuje. Údaje za Q1 2023 by však mali zostať solídne. Navyše, očakávania pre jadrovú PCE naznačujú, že Fed by mal mať menšie obavy z ďalšieho a možno konečného zvýšenia sadzieb. Na druhej strane, dnešné dáta by mali potvrdiť skoršie očakávania, že riziko recesie v Spojených štátoch výrazne kleslo (hoci je stále relatívne vysoké).
  • US100 vykreslil formaci inverzní hlava a ramena
    Nálada na finančních trzích se se začátkem americké seance výrazně zlepšila. Z technického pohledu na NASDAQ (US100) je zřetelné, že index vykreslil klasickou formaci inverzní hlavy a ramen na H1 časovém rámci. Nicméně růstový signál se vytvoří, až se cena vrátí nad klíčovou rezistenci na 12 730 bodech. Pokud dojde k průrazu na vyšší úrovně, tak další rezistenci vidíme na úrovni 12 890 bodů. Je definována horní limitou struktury 1:1 a 200 SMA.
  • US100 vzrostl díky korporátním výsledkům
    Čtvrtek byl na finančních trzích velmi turbulentním. Americký dolar se propadal a společně s ním i naprostá většina akciových indexů. Kromě rekordního šíření koronaviru investory znejistilo prohlášení amerického prezidenta Trumpa s návrhem na odklad podzimních prezidentských voleb. Nicméně večer přišly dobré zprávy z korporátního sektoru. Společnosti Facebook, Apple, Amazon a Alphabet (Google) ohlásily zlepšení meziročních finančních výsledků, a to i přes prudký propad americké ekonomiky za Q2 2020. Sentiment na technologickém indexu US100 se rychle otočil do pozitivního teritoria. Index tak opět směřuje k úrovni 11 000 bodů.
  • 💥〽 US100 zaznamenal výrazný pokles - čo bude ďalej ❓
    Štvrtok sa začal na trhoch v pozitívnej nálade, ale skončil panickým výpredajom vyvolaným americkými technologickými akciami. Aj keď neexistoval jasný dôvod, všetko sa začalo Teslou. Spoločnosť najskôr oznámila predaj akcií a potom sme sa dozvedeli, že hlavný akcionár znížil svoj podiel - znamenie, že ocenenie môže byť jednoducho príliš vysoké.
  • 🔼 US100 získává před daty NFP
    Zpráva NFP za září, která má být zveřejněna dnes ve 14:30, je klíčovou makro zprávou týdne a její význam vzrostl až poté, co se data z amerického trhu práce zveřejněná začátkem tohoto týdne ukázala jako neprůkazná. Zveřejnění bude bedlivě sledováno, protože neukázání ochlazení trhu práce v souladu s projekcemi Fedu by mohlo vyvolat další nárůst výnosů státních dluhopisů. Pojďme se v rychlosti podívat na to, co trh od zprávy očekává a jak vypadají klíčové trhy před zveřejněním.
  • 📈US100 získává více než 2 %❗
    Technologické burzy ve čtvrtek pokračují v růstu a prodlužují rally vyvolanou Fedem, přičemž Nasdaq 100 a S&P 500 rostou o 2,5 %, resp. 0,9 %, k čemuž přispívají dobré výsledky mateřské společnosti Facebooku Meta Platforms. Akcie giganta v oblasti sociálních médií vylétly vzhůru o téměř 20 %, oznámily optimistické údaje o tržbách a oznámily zpětný odkup akcií v hodnotě 40 miliard USD.
  • US100 zostáva pod tlakom
    Včerajšie zasadnutie Fedu a Powellove komentáre boli na trhu prijaté skôr ako jastrabie. Hlavné akciové indexy z Wall Street sa dnes snažia posunúť vyššie. Zatiaľ čo tesne po začiatku dnešnej americkej seansy sme videli pohyb nahor, predajcovia sa opäť pokúšajú prevziať iniciatívu. Pozrime sa na technickú situáciu na indexe Nasdaq (US100).
  • ➡️US100 zpět v pásmu 16 000 bodů
    US100 je dnes v plusu „jen“ 0,6 %, ale index se blíží důležité hranici 16 000 bodů. Navíc oblast kolem této úrovně je také místními vrcholy letošního července. Jakmile budou překonány, US100 se bude obchodovat na nejvyšší úrovni od začátku roku 2022. K historickým maximům z roku 2021 chybí asi 5 %. Je zajímavé, že s mírným nárůstem v USA jsme dnes v Evropě pozorovali spíše smíšené nálady.
  • 💲US100 ztrácí po zveřejnění CPI 3 %
    Ve 14:30 jsme získali velmi očekávaná data o inflaci z USA, která překvapila investory. Jak hlavní údaj, tak i jádrová inflace předčily očekávání. Jádrová inflace meziročně vzrostla o 6,6 % (očekávalo se 6,5 %), zatímco celková inflace klesla méně, než se očekávalo, na 8,2 % (očekávaných 8,1 %). To znamená, že Fed nezmění svůj postoj a bude pokračovat ve své politice a zvyšovat úrokové sazby.
  • 🔻US100 ztrácí před zasedáním Fedu❗
    Nečekejme dnes od Fedu žádné výrazné zásahy. Bankéři jsou spokojení s tím, co je. Velký Bidenův fiskální stimul bude trvat měsíce, takže QE zůstane ještě dlouhou dobu nezměněno. V poslední době se objevily zmínky o možném budoucím utahování měnové politiky a prezident Powell by se měl snažit tyto "hříšné" myšlenky odehnat. Pokud by se mu to nepodařilo, tak by trh mohl znervóznět. Zveřejnění rozhodnutí o sazbách je na programu ve 20. hodin a ve 20:30 začíná tisková konference guvernéra Powella.
  • 📉US100 ztrácí více než 3,0 %❗
    Dnešní obchodování na technologickém indexu Nasdaq (US100) provází kapitulace býků. Investoři se zbavují FAANG akcií a také dalších technologických firem. Alphabet a Microsoft budou dnes po uzavření trhů reportovat finanční výsledky. Náladu na finančních trzích zhoršuje strach z pokračování vlny lockdownů v Číně a válka na Ukrajině. Primárním faktorem je však utahování měnové politiky centrálních bank v čele s americkým Fedem. Dle dnešních dat z futures trhů by se sazby v USA měly na konci roku pohybovat v blízkosti 2,65 %.
  • US100 ztrácí 1 % ❗
    Během seance v zámoří můžeme pozorovat zhoršení nálady na akciových trzích. Hlavní americké akciové indexy se dostaly pod tlak, přičemž nejhůře si vedl technologický index Nasdaq (US100), kde poklesy přesáhly 1 %. Stojí za to připomenout, že zítra ve 14:30 budeme znát klíčové údaje o inflaci z USA, takže volatilita by měla zůstat zvýšená. Klíčovými faktory na trhu jsou dnes i přes realizaci zisků rozhodnutí agentury Moody's snížit rating 10 amerických regionálních bank (přičemž 6 velkých bank je na "watchlistu") a vyšší "proinflační" ceny ropy, které mohou přimět Federální rezervní systém k většímu jestřábímu postoji.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI