Úterý 19. březen 2024 06:10
reklama
Purple pivot points
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex ebook

„Mier“ medzi USA a Čínou by pomohol aj Európe

08.07.2019 16:43  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Minulý týždeň bol charakteristický pozitívnou náladou na finančných trhoch. Hlavné akciové indexy v Európe, USA a v Ázií dokázali uzavrieť obchodný týždeň v ziskoch. Za touto náladou stálo najmä dosiahnutie „mieru“ v obchodnej vojne medzi USA a Čínou počas samitu krajín G20. Tento týždeň sa majú telefonicky spojiť zákonodarci USA a Číny, aby diskutovali o dosiahnutí obchodnej dohody, čo podporuje pozitívnu náladu. Na druhej strane, pondelkové stretnutie krajín OPEC + vo Viedni síce prinieslo predĺženie dohody o obmedzení produkcie ropy do marca 2020, no zároveň sa objavili obavy ohľadom ďalšieho spomaľovania dopytu po rope, vďaka spomaľovaniu globálneho hospodárskeho rastu. Minulotýždňové dáta z USA, Európy a z Číny ešte zvýšili obavy ohľadom hospodárskeho rastu, no v závere týždňa boli zverejnené dáta z trhu práce z USA, ktoré dopadli pozitívne a poukazujú na to, že Fed nemusí pristúpiť k zníženiu úrokových sadzieb o 0,5 percentuálneho bodu v tomto roku. Aj keď centrálne banky po celom svete vetria postupné ekonomické spomaľovanie a pripravujú sa na podporu ekonomiky formou expanzívnej monetárnej politiky, treba si uvedomiť, že za ekonomickým spomaľovaním stoja primárne dva faktory – obchodná vojna medzi USA a Čínou a Brexit. Avšak pokračovanie v obchodných rozhovoroch medzi USA a Čínou, by mohlo viesť k dosiahnutiu obchodnej dohody, čo by viedlo k zrušeniu ciel a k oživeniu hospodárskeho rastu na celom svete.

Klíčová slova: Ropy | Indexy | Banky | Fed | G20 | OPEC | USA | Akciové indexy | Brexit |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Microsoft v předobchodní fázi klesá, protože růst cloudu se zpomaluje
    Společnost Microsoft (MSFT.US) se včera v after-marketu obchodovala o 3 % níže po zveřejnění výsledků za 4. fiskální čtvrtletí 2023 (kalendářní 2. čtvrtletí 2023). Výsledky nebyly tak špatné, ale naznačily, že růst v některých klíčových částech podnikání společnosti Microsoft zpomaluje. Pojďme se na zveřejnění výsledků společnosti Microsoft podívat blíže!
  • Microsoft vyvýji blockchain pro Trade Finance
    BoA Merrill Lynch a Microsoft spolupracují na systému blockchain zaměřeného na trade finance. Postup od procesu proved...
  • Microsoft zaplatí 20 milionů dolarů kvůli porušování práv dětí na soukromí
    Americká softwarová společnost Microsoft zaplatí ve Spojených státech pokutu 20 milionů dolarů (439 milionů Kč) za to, že v rozporu se zákonem shromažďovala osobní údaje o dětech bez souhlasu jejich rodičů. V pondělí to oznámila Federální obchodní komise (FTC), do jejíž kompetence tyto případy spadají a s kterou se Microsoft na urovnání obvinění dohodl.
  • Microsoft – Na cestě za hranicí 100 USD
    Společnost Microsoft potvrdila vyrovnání z 1. února 2018 ($ 96 – $ 96.07) a nastavila nový historický vrchol. Výsledkem je, že obchodníci mají otevřenou cestu k testování úrovně 100 dolarů. Nejbližší podporou je díra z 12. března 2018 (96,04 dolarů – 96,10 dolarů). Pokud bude porušena, bude možné se dostat do blízkosti summitu z 6. března 2018 (94,4 dolarů – 94,49 dolarů). Další potenciální oblastí poptávky je díra ze 7. března 2018 (92,43 dolarů – 92,5 dolarů).
  • Microsoft – Nový vrchol
    Akcie Microsoftu (MSFT) prolomily 17. července místní odpor, který byl vrcholem z 14. července. Výsledkem jsou nová historická maxima. Po tomto dnu na burze se pokračovalo ve středu pohybem vzhůru a se zvyšujícími se korekcemi. Obchodníci mají otevřenou cestu k testování úrovně $ 75. Nejbližší podpora je v oblasti ze dne 5. června ($ 72,5 – $ 72,89). V případě jejího průlomu, otevře se cesta k otestování hladiny $ 70. Pro tuto chvíli je základním scénářem pokračování vzestupného trendu.
  • Microsoft – Přiblížil se k 80 dolarům
    Během pátečního zasedání stanovilo MSFT historické maximum cen akcií Microsoftu. Obchodníci proto mají otevřenou cestu k testování úrovně 80 dolarů. Nejbližší podpora je ze 17. října 2017 (77,25 – 77,30 dolarů). Pokud ji cena akcií překročí, bude pravděpodobné, že se test posune k vrcholu kolem 18. září 2017 (75,75 dolarů – 75,97 dolarů). Další podpora je na úrovni z 25. září (72,92 dolarů – 73,10 dolarů). V případě překročení této poptávkové zóny je další podpora na úrovni z 11. srpna (71,28 – 71,35 USD). Prozatím je základním scénářem pokračování růstového trendu.
  • MicroStrategy bohatne na bitcoinech, zisk činí již 2 miliardy dolarů
    Softwarová společnost MicroStrategy pokračuje v nakupování bitcoinů. Momentálně jich vlastní již za několik miliard dolarů. Z firmy toto činí největšího investora do primární kryptoměny z korporátní sféry.
  • Microstrategy přesahuje 200k BTC v aktivech 💰
    Podle posledních informací MicroStrategy (MSTR.US), kterou založil Michael Saylor, investovala dalších přibližně 821,7 milionů dolarů do nákupu dalších 12 000 bitcoinů. Společnost získala další bitcoiny od 26. února do 10. března 2024. Investice byla financována 781,1 milionu USD z nedávné nabídky dluhopisů a 40,6 milionu USD přebytečné hotovosti. K 10. březnu společnost držela celkem 205 000 bitcoinů, nakoupených za celkem 6,91 miliardy dolarů, v průměru 33 706 dolarů na každý, včetně poplatků a výdajů. Za předpokladu ceny bitcoinu 72 000 USD činí celková hodnota aktiv MicroStrategy 14,7 miliardy USD, takže celkový zisk z investice přesáhl 7,79 miliardy USD.
  • MicroStrategy vzrostlo o 19 %, když bitcoin překonává 66 000 $
    Rally na trhu s kryptoměnami se po krátké pauze obnovila. Bitcoin získává přes 5 % a poprvé od poloviny listopadu 2021 se vyšplhal nad hranici 66 000 USD. Nejznámější kryptoměna se obchoduje jen o 3–4 % pod svými historickými maximy dosaženými na začátku listopadu 2021. Stále silná poptávka po Bitcoinové ETF podporují sentiment vůči digitálním aktivům. Pokračující zisky na trhu s kryptoměnami poskytují palivo pro růst cen akcií na kryptoměnových akciích.
  • MICTrader- nový obchodní terminál Mayzus Investment Company
    Rádi bychom informovali všechny klienty, že se změnily názvy našich obchodních serverů. Od teď prosíme používejte následující názvy serv...
  • Migrační dohoda EU, k níž se Česko připojilo, představuje potenciálně nečekaně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Může jít o desítky miliard ročně, což by mohlo vést k osekání třeba důchodů
    Migrační dohoda EU, k níž se Česko připojilo, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, přijme buď nejméně 30 tisíc migrantů ročně, nebo zaplatí ročně minimálně 600 milionů eur, tedy dle dnešního kursu více než 14 miliard korun.
  • Migrační dohoda EU může českého daňového poplatníka vyjít dráž než konsolidační balíček. Přesto se o jejích dopadech na veřejné finance vůbec nediskutuje – na rozdíl od balíčku
    Migrační dohoda EU, k níž se Česko připojilo, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď nejméně 30 tisíc migrantů ročně, nebo na platbě ročně minimálně 600 milionů eur, tedy dle dnešního kursu více než 14 miliard korun.
  • Michael Saylor (MicroStrategy) si přeje, aby Elon Musk koupil více BTC místo fotbalového týmu
    Michael Saylor ve své propagaci primární kryptoměny nepolevuje. Spoluzakladatel business intelligence firmy MicroStrategy i nadále zůstává jedním z nejvýraznějších bitcoinových fanoušků. Nedávno poradil Elonu Muskovi, aby nakoupil více bitcoinů.
  • Michael Saylor varuje veřejnost: Vyhněte se podvodům slibujícím MicroStrategy Bitcoin zdarma
    Michael Saylor, technologický titán, který je synonymem Bitcoinu a jeho obrovského podílu ve společnosti MicroStrategy, vydal varování: svět kryptoměn je zaplaven podvody a váš milovaný Bitcoin může být v ohrožení.
  • Michael Saylor věří, že poptávka po Bitcoinu je 10x vyšší než nabídka
    Michael Saylor, spoluzakladatel a výkonný předseda společnosti MicroStrategy (MSTR), říká, že nedávné uvedení bitcoinových (BTC) burzovně obchodovaných fondů (ETF) tlačí cenu tokenu nahoru, protože existuje obrovská nerovnováha v nabídce kryptoměny a téměř deset let trvající poptávka po maloobchodně dostupném produktu BTC.
  • Michael van de Poppe: Bitcoin klesne na 12 000 USD
    Ve 4hodinovém časovém rámci je ještě evidentnější, jak přesně se bitcoin v posledních měsících pohyboval. Jak již bylo zmíněno, strávil několik týdnů v jednom bočním kanálu a pak přešel do druhého. Oba kanály jsou vidět na obrázku níže. Včera cena opustila druhý boční kanál, takže šance bitcoinu na další pokles prudce vzrostly. Jediné, co nás nutí o tom pochybovat, je linie Senkou Span B ve 24hodinovém časovém rámci. Jak jsme však již řekli, v každém případě potřebujeme potvrzovací signály pro nákup, abychom zvážili odraz od od Senkou Span B. Za současných okolností to znamená návrat do druhého bočního kanálu
  • Michaël van de Poppe předpovídá největšího konkurenta ETH na rok 2022
    Oblíbený krypto analytik a investor, Michaël van de Poppe zkoumá, jaká kryptoměna bude v roce 2022 hlavním konkurentem Etherea. V nové strategické relaci krypto analytik svým 155 000 odběratelům na YouTube sdělil, že jak Avalanche (AVAX), tak i Solana (SOL) letos vzrostly na popularitě jako konkurecnce Etherea (ETH).
  • Michaile, cos to provedl?
    Bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov možná částečné uvolnění kontroly předpokládal, když v roce 1986 odhalil dva pilíře své...
  • Michal Cibulka, metodik finančního plánování Broker Consulting: Tři důvody, proč mít finanční plán
    Ve své praxi se často setkávám s dotazem, proč vlastně mít finanční plán. Obvyklým argumentem proti němu je, že na těch pár korun, co tazatel má, se to ani nevyplatí. Jenže právě finanční plán by měl každému z nás pomoci k tomu, abychom v případě potřeby měli k dispozici dostatek peněz a nemuseli si draze půjčovat.
  • Michiganský sentiment roste navzdory obavám z inflace
    Předběžný ukazatel spotřebitelského sentimentu University of Michigan ukázal zlepšení celkové nálady spotřebitelů. Index vzrostl z listopadových 67,4 na 70,4 v prosinci. Očekávání bylo nastaveno na pokles na 67,1. Spotřebitelské očekávání vzrostlo na 67,8, ovšem trh čekal pokles tohoto subindexu na 62. Bezprostředně po zveřejnění indexu reagovaly trhy mírným růstem.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader