Neděle 20. červen 2021 06:06
reklama
Swissquote Bank
reklama
BOSSA ebook analyza
reklama
Capital.com euro

Klíčová slova - Zhodnocení německých dluhopisů

C:\fakepath\Německo.jpg

Zhodnocení německých dluhopisů bude letos nejlepší za pět let

17.12.2019 Zhodnocení německých dluhopisů by letos mohlo být nejlepší za pět let. Podle údajů společnosti Refinitiv může desetiletý dluhopis koupený začátkem roku vynést téměř šest procent. Bezpečné bondy vydané vládou největší evropské ekonomiky těžily podle agentury Reuters z nejistoty zapříčiněné dlouhou obchodní válkou, z obav z recese a z uvolněné měnové politiky centrálních bank.

Další články k tématu Zhodnocení německých dluhopisů

img

Intervence vrhly české dluhopisy do lepšího světla. Domácí banky mají důvod k radosti

29.11.2013 Více než 200 miliard korun vynaložených Českou národní bankou na nákup eur zahýbalo nejen s kurzem české měny, ale i s cenami českých dluhopisů. Ty se během listopadu staly obligacemi s jednou z největších návratností na evropském kontinentě a vystoupily ze stínu německých dluhopisů, které platí za nejbezpečnější přístav evropských dluhopisových trhů. Radovat se mohou především české banky.
img

Vývoj na finančních trzích – leden 2019

04.02.2019 Data o růstu čínského HDP potvrdila, že druhá největší ekonomika v roce 2018 rostla nejpomaleji za posledních 28 let, konkrétně 6,6 %. Čínské vládní autority proto připravují nové fiskální stimuly na podporu ekonomického růstu. Centrální banka již měnové kohouty uvolnila.
img

Českým státním dluhopisům se zatím v letošním roce nedaří

19.10.2017 České státní dluhopisy v letošním roce zatím rozhodně mezi premianty finančních trhů nepatří. Index zhodnocení českých státních dluhopisů Bloomberg Barclays totiž od začátku roku do konce září oslabil o 2,9 %. Přitom jenom v září index oslabil o 1,4 %.
img

Koruna právě teď posílila na svoji nejsilnější úroveň vůči euru od roku 2012. Za jejím zhodnocením stojí ústup strachu z koronaviru

05.02.2020 Koruna dnes odpoledne středoevropského času během obchodování zhodnotila na svoji nejsilnější úroveň vůči euru od roku 2012. Zhodnotila na úroveň kursu 25,047, což je její absolutně nejsilnější hodnota vůči jednotné evropské měně za celé období od 28. 12. 2012, jak plyne z dat Bloombergu. Za posilováním koruny bezprostředně stojí dnešní optimistické naladění světových trhů, které živí naděje na průlom v boji s nákazou čínského koronaviru. Čínští vědci totiž podali žádost o uznání místního patentu na léčebný prostředek, který by na nový typ koronaviru mohl účinkovat. Optimismus trhů zvyšuje poptávku po rizikovějších aktivech třeba právě typu koruny, zatímco snižuje poptávku po tradičních bezpečných útočištích typu japonského jenu či amerických nebo německých dluhopisů.
img

Koronavirus citelně zlevňuje Čechům benzín i naftu. Naděje na jeho účinnou léčbu však od včerejška ropu zdražuje, nicméně zlevňování pohonných hmot bude ještě pokračovat

06.02.2020 Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu dále zrychlily své zlevňování. Benzín zlevnil o 22 haléřů na litr, nafta o 26, takže se benzín aktuálně prodává za průměrnou cenu 32,04 koruny za litr, zatímco nafta za 31,69 koruny za litr. V obou případech jde o nejnižší cenu od letošního 2. ledna.
C:\fakepath\forex.jpg

Konflikt forexových a dluhopisových traderů

19.08.2019 Rozdíl mezi výnosy amerických a německých dluhopisů se snižuje, eurodolar přitom zůstává stále v klesajícím trendu. V tomto vývoji něco nehraje, pokles zhodnocení dluhopisů Spojených států by mělo snižovat atraktivitu dolaru.
img

Jak fungují státní dluhopisy a jak je obchodovat?

26.09.2019 Pokud nechcete nechat své peníze nečinně ležet na běžném účtu, máte několik alternativ, jak je nechat pracovat. Nejznámější 2 způsoby jsou investice do akcií nebo dluhopisů. To, že akcie překonávají dluhopisy v dlouhodobějším měřítku, co se zisku týče, je zřejmé.
img

Dluhopisové fondy – jak fungují a stanou se velkými vítězi roku 2019?

27.09.2019 Dluhopisové fondy, někdy označované také jako penzijní, jsou investiční fondy, které investují výhradně do dluhopisů. V důsledku výplaty úroků z dluhopisů a obchodování s drženými cennými papíry se zvyšuje hodnota penzijních fondů.
img

Jak nepřijít o majetek v roce 2021?

10.01.2021 Minulý rok jsme byli svědky skokové změny v globální ekonomice. V souvislosti s pandemií covid-19 přišel nevídaný pokles, který byl výrazně hlubší a delší než při poslední velké globální krizi v letech 2008 až 2009. Takový vývoj výrazně zvyšuje investiční riziko. Kam bychom tedy měli investovat, abychom ochránili svůj majetek?
C:\fakepath\forex-14052021.jpg

Forex analýza: CHF/JPY a EUR/JPY a GBP/CAD

14.05.2021 Měny se zápornými úrokovými sazbami i dlouhodobými výnosy z dluhopisů se musejí vypořádat s konkurencí rostoucích dolarových výnosů. Euro, japonský jen i švýcarský frank slibují zhodnocení okolo 0 % na 10 let dopředu, naopak americký dolar nabízí přes 1,6 %. Jak si ale vedou tyto nízkoúročené „bezpečné přístavy“ mezi sebou?
Nejčastější klíčová slova: USD | EUR | USA | Index | Trh | Reuters | Pozice | ČTK | Výhled | Banky | Rezistence | FOREX | Banka | Obchodování | EUR/USD | Indikátor | Graf | FXstreet | ROCE | Euro

Předchozí klíčová slova

Zhodnocení financí
Zhodnocení finančních prostředků
Zhodnocení investovaného kapitálu
Zhodnocení japonských akcií
Zhodnocení jednotlivých měn
Zhodnocení kapitálu
Zhodnocení kapitálu na finančních trzích
Zhodnocení kapitálu obyčejných traderů
Zhodnocení koruny
Zhodnocení na obchodním účtu

Následující klíčová slova

Zhodnocení obchodního kapitálu
Zhodnocení obchodního účtu
Zhodnocení o desítky procent
Zhodnocení peněz
Zhodnocení prostředků
Zhodnocení situace
Zhodnocení účtu
Zhodnocení vloženého kapitálu
Zhodnocení volatility
Zhodnocování dolaru
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Admiral Markets new demo
Potvrďte prosím... Zavřít