AOS - automatické obchodní systémy

...pro všechny které toto téma zajímá...rady, tipy, a hlavně funkční AOSy na backtesting pro všechny...

Jste na diskusním fóru jako nepřihlášený uživatel a Vaše funkce jsou tak omezené. Pro neomezený přístup je nutné být registrovaný a přihlášený uživatel. Nejste-li registrován/a klikněte pro bezplatnou registraci. Jednoduchá registrace vám otevře cestu k profesionálním informacím.

Registrací na FXstreet.cz můžete získat:

  • Možnost diskutovat s ostatními tradery.
  • Vkládání nových příspěvků a zakládání nových témat v diskusním fóru.
  • Možnost vyhledávání v tomto velmi rozsáhlém diskusním fóru.
  • Přístup k uzamčeným odborným článkům, sekcím a školy forexu.
  • Ebooky, manuály a obchodní systémy zdarma.
  • Zasílání newsletterů a informací o nových akcích a aktivitách portálu FXstreet.cz
  • Možnost psát vlastní blogy a články.
  • Možnost objednání tradingových knih, seminářů nebo VIP zóny.
  • Další přínosné informace z oblasti obchodování na forexu.
Autor AOS - automatické obchodní systémy (30 odpovědí)
Josif
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 35
Více informací o uživateli >>
Pomoc s AOS 06.12.2011 11:34

Dobrý den,

měl bych opět jeden dotaz ohledně programování. Byl by někdo ochoten poradit? Mám problém s uzavíráním obchodů. Totiž, nemůžu za boha přijít na to, proč se mi obchody uzavírají pouze na střídačku :) Uzavřou se všechny buy, pak sell, pak buy, pak sell atd.. přitom nic takovýho jsem tam neprogramoval :)

Obchodování: pokročilý
Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: Pomoc s AOS 06.12.2011 12:35
Odpověď na: Josif

Dobrý den,

měl bych opět jeden dotaz ohledně programování. Byl by někdo ochoten poradit? Mám problém s uzavíráním obchodů. Totiž, nemůžu za boha přijít na to, proč se mi obchody uzavírají pouze na střídačku :) Uzavřou se všechny buy, pak sell, pak buy, pak sell atd.. přitom nic takovýho jsem tam neprogramoval :)

Chtělo by to rozšířit popis. Pokud jsi to programoval, tak musíš vědět, co by to mělo dělat. Pokud to dělá něco jiného, záleží, jestli není např. logická chyba v kódu. Malý vzorek kódu by možná řekl více.

Josif
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 35
Více informací o uživateli >>
Kód 06.12.2011 12:48

Jasně, šlo mi nejdřív o to, jestli se někdo ozve ;-)

if (lineCheck () == 1)
   {  
        OrderSelect(i, SELECT_BY_POS);
          if (type == OP_BUY) {
             result = OrderClose(OrderTicket(), OrderLots(),MarketInfo(OrderSymbol(), MODE_BID),10,Red );
             }

if (lineCheck () == 2)
   {
         OrderSelect(i, SELECT_BY_POS);
         if (type == OP_SELL)
            {
            result = OrderClose(OrderTicket(), OrderLots(), MarketInfo(OrderSymbol(), MODE_ASK), slippage, Red );
            }

Takhle vypadá ten kód, který tak podivně funguje. lineCheck funkce funguje.. v podstatě, když dojde cena do určitý hodnoty, tak se to aktivuje, ale jak jsme psal, z nějakýho důvodu to funguje pouze na střídačku. Zkoušel jsem i použít switch (case: OP_BUY, OP_SELL) výsledek byl stejnej..

Obchodování: pokročilý
Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: Kód 06.12.2011 13:40
Odpověď na: Josif

Jasně, šlo mi nejdřív o to, jestli se někdo ozve ;-)

if (lineCheck () == 1)
   {  
        OrderSelect(i, SELECT_BY_POS);
          if (type == OP_BUY) {
             result = OrderClose(OrderTicket(), OrderLots(),MarketInfo(OrderSymbol(), MODE_BID),10,Red );
             }

if (lineCheck () == 2)
   {
         OrderSelect(i, SELECT_BY_POS);
         if (type == OP_SELL)
            {
            result = OrderClose(OrderTicket(), OrderLots(), MarketInfo(OrderSymbol(), MODE_ASK), slippage, Red );
            }

Takhle vypadá ten kód, který tak podivně funguje. lineCheck funkce funguje.. v podstatě, když dojde cena do určitý hodnoty, tak se to aktivuje, ale jak jsme psal, z nějakýho důvodu to funguje pouze na střídačku. Zkoušel jsem i použít switch (case: OP_BUY, OP_SELL) výsledek byl stejnej..

Mám tam nejasnost v proměnné i, která říká, jaká pozice se má vybrat. Protože vybíráš pokyny dle pozice. To může být zásadní problém chování tvého kódu. Pokud toto zavíráš např. v cyklu for, tak musíš zavírat pokyny od konce. Jestliže je zavíráš od začátku (0 až počet pokynů), tak co se stane, když budeš mít např. 10 pokynů a zavřeš pokyn na 2. pozici? Seznam pokynů se posune a rázem dojde k přeskočení následujícího pokynu, který se vynechá, protože jeho pozice č. 3 už je č. 2. Rozumíš? To je jenom doměnka dle toho kódu, ale tipoval bych to na to, ale říkám, nemám jasnost v té proměnné, jakou hodnotu nabývá a kdy a jakým způsobem.

Josif
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 35
Více informací o uživateli >>
Smyčka 06.12.2011 13:50

Rozumím, ale v tom by to být nemělo, protože používám tu správnou možnost.

Konkrétně:

smyčka vypadá takhle: for(i=total-1;i>=0;i--)

Obchodování: pokročilý
Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: Smyčka 06.12.2011 13:57
Odpověď na: Josif

Rozumím, ale v tom by to být nemělo, protože používám tu správnou možnost.

Konkrétně:

smyčka vypadá takhle: for(i=total-1;i>=0;i--)

Teď jsem si všimnul, že tam máš if(type == OP_?), ale proměnná type se nastuvje kde? Nemělo by tam být if(OrderType() == OP_?). Protože po každém selektu přistupuješ ke konkrétnímu pokynu a nikde nevidím, že by jsi nastavoval proměnou type, pokud to není nějaký překlep.

Josif
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 35
Více informací o uživateli >>
Dííííík 06.12.2011 14:09

No vidíš to, jakej jsem blbec! Type jsem tam měl danej jako int type = OrderType().

Včera jsem nad tím přemejšlel takovou dobu! No díky, už to jde ;-)

Obchodování: pokročilý
kvisnak
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 6
Více informací o uživateli >>
existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 18:07

Kolegové,programoval jsem už v lecčems od autokodů,přes basicy,Fortran,Algol,Cobol,...a po dlouhé době jsem se k programování vrátil před pár měsíci a naučil se základy MQL4  ( diky moc uživateli Geafer za seriálSmile), ale nenašel jsem nic na tracing- tedy abych zjistil, že program chodi tudy, kudy má a dělá tam to co chci.

Zatím jsem si v Testeru vypomáhal tim, že jsem na některych mistech programu umistil Print, nebo Alert s určitým textem a proměnnou a v Deníku(Logu) sledoval,co se dělo. A včera jsem si připadal, jak Alenka v říši divů. Podle tohoto "tracingu" se program dostal do určitého bodu, kde mel zavřit všechny příkazy na prodej a pak otevřít nákup. Tisk ze sekce zavírání pokynu se ale už neuskutečnil a tisk ze sekce otevření pokynu taky ne.Místo toho se program začal opět potulovat po sekci zjišťování prodejních signálů. Mám pocit,že se občas Print nebo Alert neprovedou a netuším proč.

Takže- jak testujete logiku programu vy?

Díky Karel

Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 18:12
Odpověď na: kvisnak

Kolegové,programoval jsem už v lecčems od autokodů,přes basicy,Fortran,Algol,Cobol,...a po dlouhé době jsem se k programování vrátil před pár měsíci a naučil se základy MQL4  ( diky moc uživateli Geafer za seriálSmile), ale nenašel jsem nic na tracing- tedy abych zjistil, že program chodi tudy, kudy má a dělá tam to co chci.

Zatím jsem si v Testeru vypomáhal tim, že jsem na některych mistech programu umistil Print, nebo Alert s určitým textem a proměnnou a v Deníku(Logu) sledoval,co se dělo. A včera jsem si připadal, jak Alenka v říši divů. Podle tohoto "tracingu" se program dostal do určitého bodu, kde mel zavřit všechny příkazy na prodej a pak otevřít nákup. Tisk ze sekce zavírání pokynu se ale už neuskutečnil a tisk ze sekce otevření pokynu taky ne.Místo toho se program začal opět potulovat po sekci zjišťování prodejních signálů. Mám pocit,že se občas Print nebo Alert neprovedou a netuším proč.

Takže- jak testujete logiku programu vy?

Díky Karel

Neověřeno, pouze má doměnka: v závislosti na rychlém zápisu, i když interně se pro zápis používá buffer, tak přesto si myslím, že se občas nepovede zápis kvůli zámku souborů -> technicky se otevře handle na soubor, zapíše se a zavírá, ale mezitím se jiné vlákno snaží zapisovat a nemůže, protože je soubor zamknutý pro zápis, tím se vyhodí IOException, ale interně se zpracuje a jede se dál, jako by nic. Doporučuji zapisovat do vlastního souboru pomocí funkcí pro práci se souborem. Nesmíš zapomenout, že logy jsou společné, nejen pro tvou strategii či skript. Snad to pomůže.

kvisnak
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 6
Více informací o uživateli >>
Re: Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 18:21
Odpověď na: Geafer

Neověřeno, pouze má doměnka: v závislosti na rychlém zápisu, i když interně se pro zápis používá buffer, tak přesto si myslím, že se občas nepovede zápis kvůli zámku souborů -> technicky se otevře handle na soubor, zapíše se a zavírá, ale mezitím se jiné vlákno snaží zapisovat a nemůže, protože je soubor zamknutý pro zápis, tím se vyhodí IOException, ale interně se zpracuje a jede se dál, jako by nic. Doporučuji zapisovat do vlastního souboru pomocí funkcí pro práci se souborem. Nesmíš zapomenout, že logy jsou společné, nejen pro tvou strategii či skript. Snad to pomůže.

diky za bleskovou odpoved. Chapu to tak, ze prostredek na tracing neexistuje a mam si ho napsat.Smile

Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 19:46
Odpověď na: kvisnak

diky za bleskovou odpoved. Chapu to tak, ze prostredek na tracing neexistuje a mam si ho napsat.Smile

Ano.

Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 20:24
Odpověď na: kvisnak

diky za bleskovou odpoved. Chapu to tak, ze prostredek na tracing neexistuje a mam si ho napsat.Smile

Na rychlo spíchnuté, dopsat dle potřeby. Zde je jednoduchý logger napsaný pro použití v knihovně, ale je umístěn do typu Include pro lepší použitelnost. Použití loggeru je zde ve skriptu.

kvisnak
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 6
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 20:46
Odpověď na: Geafer

Ano.

pokusim seSmile.

Jeste jeden hloupy dotaz. Pochopil jsem MQL4 tak, ze kazdy novy tik spousti znovu funkci Start(). Co se stane, kdyz tik(y) prijdou rychleji, nez program ukonci predchozi akci? Jak mohu zajistit, ze se ta akce zapocata v predchozim tiku dokonci?

Takova vetsi frekvence tiku je kolem ruznych intervenci bank a ukecnuti panu s FEDu a tam je casto i problem na strane serveru reagovat vcas na prikaz a program musi byt  napsan tak, aby umoznoval na pr. requoting.Osetreni ruznych chybovych hlasek od Trading funkci mi zacina byt jasne.

Ted mam hlavne na mysli situaci, kdy v tiku ziskam prodejni signal a zacnu provadet zavreni jednoho pokynu a otevreni jineho a potrebuji, aby to probehlo dokonce,...

Diky,

Karel

 

kvisnak
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 6
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 20:51
Odpověď na: kvisnak

pokusim seSmile.

Jeste jeden hloupy dotaz. Pochopil jsem MQL4 tak, ze kazdy novy tik spousti znovu funkci Start(). Co se stane, kdyz tik(y) prijdou rychleji, nez program ukonci predchozi akci? Jak mohu zajistit, ze se ta akce zapocata v predchozim tiku dokonci?

Takova vetsi frekvence tiku je kolem ruznych intervenci bank a ukecnuti panu s FEDu a tam je casto i problem na strane serveru reagovat vcas na prikaz a program musi byt  napsan tak, aby umoznoval na pr. requoting.Osetreni ruznych chybovych hlasek od Trading funkci mi zacina byt jasne.

Ted mam hlavne na mysli situaci, kdy v tiku ziskam prodejni signal a zacnu provadet zavreni jednoho pokynu a otevreni jineho a potrebuji, aby to probehlo dokonce,...

Diky,

Karel

 

a velke diky za logger, pri psani predchoziho dotazu jsem ho prehledl, uz jdu na nej

Diky,

Karel

Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 20:52
Odpověď na: kvisnak

pokusim seSmile.

Jeste jeden hloupy dotaz. Pochopil jsem MQL4 tak, ze kazdy novy tik spousti znovu funkci Start(). Co se stane, kdyz tik(y) prijdou rychleji, nez program ukonci predchozi akci? Jak mohu zajistit, ze se ta akce zapocata v predchozim tiku dokonci?

Takova vetsi frekvence tiku je kolem ruznych intervenci bank a ukecnuti panu s FEDu a tam je casto i problem na strane serveru reagovat vcas na prikaz a program musi byt  napsan tak, aby umoznoval na pr. requoting.Osetreni ruznych chybovych hlasek od Trading funkci mi zacina byt jasne.

Ted mam hlavne na mysli situaci, kdy v tiku ziskam prodejni signal a zacnu provadet zavreni jednoho pokynu a otevreni jineho a potrebuji, aby to probehlo dokonce,...

Diky,

Karel

 

Funkce start() je synchronní. Takže pokud nespouštíš přes externí programy jiná vlákna, tak se čeká, až se proces dokončí. Pokud během toho přijde od brokera změna ceny, tak se funkce start nezavolá. Následky si asi představíš sám. Tudíš se bude čekat, až se tvůj pokyn zpracuje, ale můžeš mezitím zmeškat další informace, ale to už záleží na požadavcích a náročnosti skriptu.

kvisnak
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 6
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: existuje nějaký prostředek na tracing programu v MQL4? 19.12.2011 21:04
Odpověď na: Geafer

Funkce start() je synchronní. Takže pokud nespouštíš přes externí programy jiná vlákna, tak se čeká, až se proces dokončí. Pokud během toho přijde od brokera změna ceny, tak se funkce start nezavolá. Následky si asi představíš sám. Tudíš se bude čekat, až se tvůj pokyn zpracuje, ale můžeš mezitím zmeškat další informace, ale to už záleží na požadavcích a náročnosti skriptu.

diky moc, ted je vsechno o mnoho jasnejsi a mam i furu veci, ktere budu zkouset.Hezky vecer,Karel

kvisnak
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 6
Více informací o uživateli >>
testovani na historickych datech a Sleep() 28.01.2012 17:51

potrebuji v programu pockat nekolik baru, abych overil,ze signal k pokynu byl spravny. Bohuzel v Testeru Sleep nefunfuje.

Mate nekdo zkusenost jak se da Sleep v testeru nahradit?

Diky,Karel

KejmlFX
Silver member
avatar
Příspěvky: 124
Více informací o uživateli >>
AOS 23.02.2013 10:26

Před pár lety jsem tu psal příspěvek na téma AOS.Psal jsem také,že používám AOS vlastní výroby...poslední tři roky pilné práce mého kamaráda a společníka ve firmě jsme postoupili o další level...Cool.Systém používáme s velice dobrými výsledky a navíc jsme navázali spolupráci s myfxmanager.Zde jsou naše výsledky...Money mouth

http://www.myfxmanager.com/fxmanager/fxmanager/account/126/464309/buHgGzE5u4pOtThO38j6

Účast v Trading League s konečným druhým místem
FXStars
Gold member
avatar
Příspěvky: 328
Více informací o uživateli >>
Re: AOS 23.02.2013 10:45
Odpověď na: KejmlFX

Před pár lety jsem tu psal příspěvek na téma AOS.Psal jsem také,že používám AOS vlastní výroby...poslední tři roky pilné práce mého kamaráda a společníka ve firmě jsme postoupili o další level...Cool.Systém používáme s velice dobrými výsledky a navíc jsme navázali spolupráci s myfxmanager.Zde jsou naše výsledky...Money mouth

http://www.myfxmanager.com/fxmanager/fxmanager/account/126/464309/buHgGzE5u4pOtThO38j6

Gratuluji k dalšímu dlouhému vývoji martingale Laughing

To je fakt frajeřina,...

Dočasná blokace účtu za porušování pravidel.
kralv
Veteran member
avatar
Příspěvky: 5015
Více informací o uživateli >>
Re: Re: AOS 23.02.2013 13:07
Odpověď na: FXStars

Gratuluji k dalšímu dlouhému vývoji martingale Laughing

To je fakt frajeřina,...

No co já vidím z grafu je, ze equity křivka se téměř kryje s křivkou majetku, tj. optimální stav - žádné visící otevřené pozice.

broker: AdmiralMarkets (live) | Patria forex (live) | IBFX.au (demo + live)
FXStars
Gold member
avatar
Příspěvky: 328
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: AOS 23.02.2013 13:48
Odpověď na: kralv

No co já vidím z grafu je, ze equity křivka se téměř kryje s křivkou majetku, tj. optimální stav - žádné visící otevřené pozice.

Vstup podle H4 grafů na proražení např BB tunelu a zase příkup,... prostě klasika

Dočasná blokace účtu za porušování pravidel.
kralv
Veteran member
avatar
Příspěvky: 5015
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: AOS 23.02.2013 14:01
Odpověď na: FXStars

Vstup podle H4 grafů na proražení např BB tunelu a zase příkup,... prostě klasika

Aha, já jsem se jen podíval na graf equity a ta vypadá přímo ideálně. Ale možná, že je to jen tím, že zatím trefují trend či pásmo a vychází jim to. Ale to jsou jen mé dohady.

broker: AdmiralMarkets (live) | Patria forex (live) | IBFX.au (demo + live)
FXStars
Gold member
avatar
Příspěvky: 328
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: AOS 23.02.2013 14:25
Odpověď na: kralv

Aha, já jsem se jen podíval na graf equity a ta vypadá přímo ideálně. Ale možná, že je to jen tím, že zatím trefují trend či pásmo a vychází jim to. Ale to jsou jen mé dohady.

Ale jo - jako i tak to celkem jde - nejsem zastánce techle přikupovačů - když nenajdu žádné edge v trhu, ale proč ne - pokud to má otestovaný na delším úseku a navíc na tikových datech - může mu to fungovat... Ale je to martingale Undecided

Dočasná blokace účtu za porušování pravidel.
kralv
Veteran member
avatar
Příspěvky: 5015
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: AOS 23.02.2013 15:46
Odpověď na: FXStars

Ale jo - jako i tak to celkem jde - nejsem zastánce techle přikupovačů - když nenajdu žádné edge v trhu, ale proč ne - pokud to má otestovaný na delším úseku a navíc na tikových datech - může mu to fungovat... Ale je to martingale Undecided

Nebezpečí všech systémů a to nejen AOS je v tom, že může nastat extrém (např. se některý pár "urve" a uletí o několik stovek pipů) a je otázkou, zda má systém proti tomu nějakou ochranu (extrémní zdroje vkladu k dispozici, SL, hedge, hedge přes korelované páry apod.).

broker: AdmiralMarkets (live) | Patria forex (live) | IBFX.au (demo + live)
KejmlFX
Silver member
avatar
Příspěvky: 124
Více informací o uživateli >>
AOS 23.02.2013 16:11

Systém běží na real účtu od května loňského roku...Wink

Účast v Trading League s konečným druhým místem
KejmlFX
Silver member
avatar
Příspěvky: 124
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AOS 23.02.2013 16:13
Odpověď na: kralv

Nebezpečí všech systémů a to nejen AOS je v tom, že může nastat extrém (např. se některý pár "urve" a uletí o několik stovek pipů) a je otázkou, zda má systém proti tomu nějakou ochranu (extrémní zdroje vkladu k dispozici, SL, hedge, hedge přes korelované páry apod.).

Tato situace již nastala několikrát...naposled před pár dny na libře...systém se s ní vypořádal vcelku solidně...

Účast v Trading League s konečným druhým místem
FXStars
Gold member
avatar
Příspěvky: 328
Více informací o uživateli >>
Re: AOS 23.02.2013 16:14
Odpověď na: KejmlFX

Systém běží na real účtu od května loňského roku...Wink

Je to grid/martingale?

Dočasná blokace účtu za porušování pravidel.
KejmlFX
Silver member
avatar
Příspěvky: 124
Více informací o uživateli >>
AOS 23.02.2013 16:15

Systém je nastaven vysoce konzervativně...klademe důraz především na co nejnižší drawdown...i za cenu menšího zisku...

Účast v Trading League s konečným druhým místem
FXStars
Gold member
avatar
Příspěvky: 328
Více informací o uživateli >>
No jednou každé martingale padne,.. 23.02.2013 16:50

No jednou každé martingale padne,..

Dočasná blokace účtu za porušování pravidel.
KejmlFX
Silver member
avatar
Příspěvky: 124
Více informací o uživateli >>
Re: No jednou každé martingale padne,.. 24.02.2013 15:26
Odpověď na: FXStars

No jednou každé martingale padne,..

Laughing

Účast v Trading League s konečným druhým místem

Předchozí témata

Následující témata

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu, až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní Price Action VIP indikátor, doposud úspěšně používaný pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečný Price Action VIP indikátor, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:


FXstreet.cz - forex, komodity, kryptoměny, trading, zpravodajství

Nezávislý investiční server zaměřený na forex, komodity, kryptoměny, trading a zpravodajství. Vzdělávací články, cenové grafy, cizí měny, semináře, ekonomické a forex zprávy.
reklama
Purple ebook
reklama
WS Academy
reklama
HighSky Brokers nabidka
reklama
ETX Capital