Čtvrtek 28. březen 2024 12:05
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader

Společnost Paypal oznámila novou aplikaci

25.09.2021 10:00  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Nová aplikace od společnosti Paypal nabízí více finančních služeb, které na platformě dříve chyběly, včetně kryptoměn.

Newswire uvádí, že nová aplikace představí službu zvanou PayPal Savings, spořicí účet, který nabízí sazby APY 0,4 % bez měsíčních poplatků nebo minimálního nutného zůstatku. Služba bude spolupracovat se sychronní bankou.

Tato hodnota převyšuje národní průměrnou úrokovou sazbu 0,06% a to i přesto, že je to pořád hluboko pod sazbami, které nabízí jiné centralizované či decentralizované služby ve světě kryptoměn. Služba dále slíbila, že má potřebný dohled, který jiným institucím často chybí.

Mezi nové funkce dále patří platba pomocí QR kódů, správa dárkových karet a přístup ke kreditu ze stejné aplikace. Ta umožňuje nakupovat, držet a prodávat kryptoměny, dále také záložku financí, včetně přístupu k úsporám s vysokým výnosem. Aplikace bude mít tedy základní funkce běžné krypto peněženky.  Přístup ke kryptoměnám by tak získalo více než 400 milionům uživatelů PayPalu.

Generální ředitel společnosti PayPal, Dan Schulman, vidí novou aplikaci jako jediné místo, kde uživatelé mohli ovládat své finance:

„Naše nová aplikace nabízí zákazníkům zjednodušené, bezpečné a přizpůsobené prostředí, které staví na naší platformě důvěry a zabezpečení a odstraňuje nutnost spravovat více finančních nebo nákupních aplikací, pamatovat si spousty hesel a sledovat věrnostní odměny.“

Vzhledem k nedávné aktivitě platební společnosti v oblasti kryptoměn není zavedení nové služby překvapením. Dan Schulman naznačil, že začátkem příštího měsíce bude zavedena nová aplikační peněženka s dalšími kryptoměnami, spolu s již zmíněnými možnostmi úspor s vysokým výnosem.

Před pár dny společnost oznámila, že zákaznící z Velké Británie mohou nakupovat, prodávat a ukládat kryptoměny přímo ze svých účtů.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Společnost MTU AeroEngines dodá motory pro evropská vojenská letadla
    Francie podepsala smlouvu na další fázi vývoje evropského proudového letounu nové generace FCAS. Podle francouzského ministerstva ozbrojených sil se na kontraktu podílely jak větší společnosti, jako jsou Dassault Aviation a Airbus, tak i menší firmy včetně Eumetu, společného podniku výrobce leteckých motorů, německé společnosti MTU Aero Engines (MTX.DE):
  • Společnost Nextracker má namířeno se svým IPO na burzu
    Nextracker Inc., inovativní a rychle rostoucí společnost v oblasti obnovitelných zdrojů energie, která se specializuje na vývoj a výrobu vysoce kvalitních solárních sledovacích systémů pro maximalizaci účinnosti solárních panelů.
  • Společnost Nike poslala riziko nahoru, ale data by to mohla změnit
    TémataChování cen kolem úrovně 1130 u indexu S&P500 ukazuje na silné vzestupné momentum. P...
  • Společnost Nordstrom plánuje vstup do soukromého sektoru; akcie posilují o 11 %
    Akcie společnosti Nordstrom (JWN.US) během dnešní seance posilují o více než 10 % poté, co se objevily zprávy, že se řetězec obchodů snaží vstoupit na burzu a stát se soukromou společností. Rodina zakladatelů řetězce spolupracuje s Morgan Stanley na zjištění, zda mají soukromé kapitálové společnosti zájem o transakci.
  • Společnost Nordstrom se propadá navzdory optimistickým čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti Nordstrom (JWN.US) se obchodují o 5,05 % níže navzdory skutečnosti, že řetězec luxusních obchodních domů překonal odhady horního i dolního řádku za poslední čtvrtletí. Maloobchodní řetězec však ve 3. čtvrtletí zaznamenal 3,4% propad čistých tržeb a snížil výhled zisku pro fiskální rok končící lednem 2023.
  • Společnost Nordstrom stoupla o 25 % poté, co investor Ryan Cohen získal její podíl
    Akcie společnosti Nordstrom (JWN.US) v předobchodní fázi vzrostly o 25 % na základě zprávy, že aktivistický investor Ryan Cohen získal významný podíl v této luxusní obchodní společnosti a usiluje o místo v představenstvu.
  • Společnost Nvidia oznámila uvedení na trh nových, cenově výhodných čipů pro umělou inteligencí!
    AI je v současné době významným trendem, k ChatGPT denně přistupují miliony uživatelů. Vzhledem k této vysoké poptávce není překvapivé, že ChatGPT vznikají značné provozní náklady. Odhaduje se, že provoz ChatGPT stojí OpenAI každý den přibližně 700 000 dolarů, což v přepočtu znamená 36 centů na jeden dotaz. Navzdory raketově rostoucímu zájmu ze strany podniků i jednotlivců by provozování chatbota OpenAI v základním obchodním modelu, který je zdarma, mohlo být náročné na generování zisku. Tyto náklady ještě zvyšuje potřeba společností zabývajících se umělou inteligencí, včetně společnosti Microsoft, nakupovat ve velkém množství grafické procesory od výrobců, jako je NVIDIA. Odhaduje se, že na podporu svých komerčních snah by OpenAI mohla letos potřebovat dalších 30 000 grafických procesorů NVIDIA, zatímco v současnosti se používá 10 000-15 000 GPU.
  • Společnost O2 pokračuje ve výkupu vlastních akcií
    Operátor letos zvýšil svůj zisk na více než 4 miliardy. Během příštích 2 let může operátor O2 vykoupit maximálně 1,25 % akcií.
  • Společnost Palantir Technologies Inc. ztratila na akciovém trhu 18%!
    Palantir Technologies Inc. na akciovém trhu ztrácí. Akcie softwarové a analytické společnosti Big Data tento týden uzavřely s poklesem o něco málo přes 18% a na newyorské burze akumulovaly denní ztrátu o velikosti 12.31%. .
  • Společnost Palantir Technologies vzrostla o 11 %, když Ark Investment Management zvýšil svůj podíl 🚀
    Palantir Technologies (PLTR.US) posiluje až o 10,5 % na 11,30 USD poté, co burzovně obchodované fondy spravované společností Ark Investment Management Cathie Woodové nakoupily podle včera zveřejněných informací 1,26 milionu akcií společnosti.
  • Společnost Philip Morris International oznámila dohodu o převzetí společnosti Fertin Pharma
    Akvizice přibližuje společnost PMI k cíli, aby do roku 2025 prodej bezdýmných výrobků utvářel více než polovinu celkových tržeb z jejího podnikání a zároveň vytváří příležitost pro další růst PMI mimo oblast nikotinu.
  • Společnost Philips se po zprávě o silném zisku posouvá k rekordním hodnotám
    Akcie společnosti Philips vzrostly na amsterdamské burze cenných papírů o téměř 3% na 46,84 eur, což je blízko k historickým maximům poté, co technologická společnost oznámila čistý zisk ve výši 1 187 milionů eur pro rok 2020, což je o 1,7% více než v předchozím roce. Tržby nizozemské nadnárodní společnosti vzrostly o 0,3% na 19 535 milionů EUR, z velké části v důsledku sektoru zdravotnických technologií, poskytování nemocničních ventilátorů nebo diagnostického zobrazování.
  • Společnost Pioneer přeskočila na základě zpráv o převzetí přes 10 % v premarketu
    Akcie společnosti Pioneer Natural Resources (PXD.US), třetího největšího producenta ropy v klíčové oblasti americké Permské pánve, se dnes obchodují na předprodeji o více než 10 % výše. Spouštěčem tak velkého skoku byly zprávy Bloomberg News a Wall Street Journal, které naznačovaly, že ExxonMobil (XOM.US), jeden z amerických ropných supermajorů, se blíží k dohodě o akvizici Pioneer Natural Resources. Zprávy naznačují, že dohoda by mohla ocenit Pioneer až 60 miliard dolarů, což představuje přibližně 20 % nad včerejší závěrečnou cenou. Pokud jsou zprávy pravdivé, pravděpodobně by se jednalo o největší převzetí oznámené v tomto roce.
  • Společnost pro Santa Claus Rally - GAP
    Vánoční sezóna a takzvaná "Santa Claus Rally" naznačují, že v tomto období mohou nadprůměrné zisky dosahovat společnosti z maloobchodu. Jak se ukazuje, v případě společnosti GAP se tyto předpovědi ukázaly jako správné.
  • Společnost Reddit před vstupem na burzu
    Po několika letech od svých původních plánů se Reddit tento týden konečně dostává na burzu.
  • Společnost ReGas spustí v severoněmeckém Lubminu terminál na LNG
    V severoněmeckém Lubminu na pobřeží Baltského moře začne v řádu dní, možná už ve čtvrtek, fungovat první plovoucí terminál na zkapalněný zemní plyn (LNG) v Německu. Společnost Deutsche ReGas, která bude zařízení provozovat, dnes ČTK sdělila, že nyní čeká na zbývající povolení. Plovoucí terminál prozatím kotví na Rujáně, kde podstoupil poslední technické úpravy. Díky stávající infrastruktuře by mohl posloužit i k zásobování České republiky. Zda se tak stane ale bude záviset na dodavatelích a trhu, o využití plynu totiž Deutsche ReGas nerozhoduje.
  • Společnost Ripple získala předběžný souhlas s licencí na digitální platby v Singapuru
    Asijsko-pacifická pobočka technologické firmy Ripple Labs se sídlem v San Francisku ve čtvrtek oznámila, že začne nabízet digitální platební služby v Singapuru poté, co od Singapurského měnového úřadu (MAS) obdržela předběžné schválení žádosti o licenci pro významné platební instituce.
  • Společnost Rivian Automotive po výsledcích za 3. čtvrtletí v premarketu výrazně roste
    Společnost Rivian Automotive (RIVN.US) včera po skončení seance na Wall Street oznámila výsledky za 3. čtvrtletí 2022. Americký výrobce elektromobilů sice vykázal nižší tržby, ale zároveň vykázal menší než očekávanou upravenou ztrátu na akcii. Tržby za 3. čtvrtletí dosáhly 536 milionů USD (oček. 551,6 mil. USD), zatímco upravená ztráta na akcii činila 1,57 USD (oček. - 1,82 USD). Čistá ztráta ve výši 1,72 miliardy USD byla širší než 1,23 miliardy USD vykázaná ve 3. čtvrtletí 2021. Zůstatek hotovosti ke konci čtvrtletí také poklesl a na konci 3. čtvrtletí 2022 činil 13,8 miliardy USD, což je méně než 15,5 miliardy USD na konci 2. čtvrtletí 2022. Společnost nicméně uvedla, že je přesvědčena, že její zásoba hotovosti vydrží až do roku 2025. Předběžné objednávky na nákladní vozy a SUV řady Rivian R1 vzrostly z 98 000 během zveřejnění výsledků za 2. čtvrtletí 2022 na začátku srpna na více než 114 000 nyní.
  • Společnost SAB Finance eviduje za třetí čtvrtletí meziroční růst 15 %
    Leader na trhu devizových obchodů v Česku, společnost SAB Finance, hlásí oproti třetímu čtvrtletí loňského roku 15% nárůst tržeb. Celkově již přesáhl devizový obrat za tři čtvrtletí letošního roku 214 miliard korun, s koncem roku se předpokládá obrat až 300 miliard korun. Společnost SAB Finance působí na trhu více než patnáct let a aktuálně poskytuje své služby pro více než 17 000 firemních klientů.
  • Společnost Sea Limited se po výsledcích za 3. čtvrtletí propadla o 20 %
    Akcie singapurského technologického konglomerátu Sea Limited (SE1.US), kótované v USA, se dnes propadají o 20 %. Propad ceny akcií byl vyvolán neuspokojivou zprávou o výsledcích za 3. čtvrtletí 2023, která ukázala, že společnost výrazně zaostala za očekáváním zisku. Pojďme se na zprávu krátce podívat.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Finexo
FxNet
IFC Markets
reklama
Fintokei ProTrader