Čtvrtek 28. březen 2024 21:27
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

Technická analýza páru BTC/USD na 7. prosince 2021

07.12.2021 10:20  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Zprávy z krypto průmyslu:

Salvadorská republika nakoupila 150 BTC na nejhorším medvědím trhu od doby, kdy bitcoin v prvním listopadovém týdnu dosáhl rekordní hodnoty téměř 68 000 USD.

Salvadorský prezident Nayib Bukele oznámil nákup 150 BTC, když cena na trhu po poklesu o více než 15 % o víkendu dočasně klesla pod 50 000 USD.

Zatímco Bukeleho vláda dokázala koupit jednu minci za 48 670 USD, medvědi dočasně snížili cenu bitcoinu po poklesu z rekordního maxima o více než 37 % na téměř 42 000 USD.

Díky tomuto nákupu činí nyní bitcoinová rezerva Salvadoru 1 270 BTC, jejichž hodnota je v době psaní článku téměř 60,3 mil. USD. Dříve, 28. října, během dočasného medvědího trhu oznámil prezident nákup 420 BTC.

Plán Salvadoru zahrnuje výběr nerealizovaných zisků bitcoinů v amerických dolarech na financování různých rozvojových projektů při zachování celkové hodnoty centrální rezervy.

Technický výhled na trh:

Pár BTC/USD ustoupil o 61 % poslední vlny dolů, když býci dosáhli hladiny 51 545 USD. Další technická rezistence se nachází na hladině 53 333 USD. Nejbližší technický support vidíme na hladině 49 720 USD. Momentum se dostává z přeprodaných podmínek a v tuto chvíli se pohybuje kolem úrovně 50 indikátoru RSI (14). Navzdory nedávnému složitému a časově náročnému korekčnímu poklesu v podobě vzorce ABCxABCxABC zůstává trend ve větším časovém rámci vzestupný.

Týdenní pivotní body:

WR3 – 75 308 USD

WR2 – 67 229 USD

WR1 – 57 614 USD

Týdenní pivot – 49 717 USD

WS1 – 40 054 USD

WS2 – 31 972 USD

WS3 –22 000 USD

Obchodní výhled:

Komplexní korekční cyklus ABCxABC by mohl být na hladině 41 678 USD ukončen a trh je připraven na pokračování vzestupného trendu. Podle dlouhodobých grafů ovládají trh s bitcoinem stále býci a další dlouhodobý cíl bitcoinu vidíme na hladině 70 000 USD. Tento scénář bude platný až do zřetelného prolomení úrovně 39 474 USD v grafu denního časového rámce (uzavření denní svíčky pod hladinou 39 000 USD by bylo vzhledem k poloze nižšího minima považováno za změnu dlouhodobého trendu).

analytics61af25eed8b74.jpg

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Technická analýza páru BTC/USD na 6. dubna 2022
    Americká společnost MicroStrategy, poskytovatel business intelligence, mobilního softwaru a cloudových služeb, oznámila nákup dalších 4 167 BTC v přibližné hodnotě 190,5 mil. USD.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 6. dubna 2023
    Propast mezi americkými bankami a jejich zahraničními protějšky v přístupu ke kryptoměnovému průmyslu se stále prohlubuje. Typickým příkladem je banka PostFinance, která je plně ve vlastnictví švýcarské vlády a v současnosti pracuje na spuštění krypto služeb pro své klienty.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 6. ledna 2023
    Poté, co byly v posledním prosincovém týdnu roku 2022 odcizeny údaje o 400 milionech uživatelů Twitteru, byly soukromé informace včetně e-mailových adres 200 milionů uživatelů nabídnuty k prodeji.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 6. října 2022
    MicroStrategy je v kryptoměnové komunitě známá býčím postojem k bitcoinu. Společnost je z hlediska množství držených bitcoinů lídrem korporátů a její ředitel Michael Saylor mluví o první kryptoměně běžně v superlativech. Společnost vyrábějící mobilní software a zabývající se cloudovými službami a business intelligence (BI) nyní vyhlásila výběrové řízení na pozici softwarového inženýra s plným úvazkem pro Lightning Network.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 6. října 2023
    Sergio Massa, jeden z kandidátů na úřad prezidenta Argentiny, tvrdí, že zavedení CBDC vyřeší hyperinflaci. Jeho protikandidát Javier Milei se domnívá, že to je ten nejhorší možný ekonomický nápad. Milei je navíc známý pro svůj probitcoinový přístup k ekonomice. Prezidentské volby v Argentině jsou tedy soubojem CBDC a bitcoinu.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 6. září 2023
    Zprávy z kryptoměnového průmyslu dokážou velmi přesně zachytit globální trendy. Jedna z nedávných zpráv společnosti Consensys ukázala, že pokud jde o povědomí o kryptoměnách, je dnes světovým lídrem Nigérie. Studie byla provedena formou online průzkumu a zúčastnilo se jí 15 158 osob z 15 zemí světa. Ke zkoumaným zemím patřily Spojené státy, Velká Británie, Francie, Japonsko, Jižní Korea a Argentina.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 7. března 2022
    Meltem Demirors, šéf bezpečnosti CoinShares, se domnívá, že geopolitické napětí by mohlo ovlivnit pohled investorů na bitcoin. Z rizikového aktiva (risk on) se tak nejstarší kryptoměna může proměnit v bezpečné aktivum (risk off).
  • Technická analýza páru BTC/USD na 7. března 2023
    Wall Street Journal (WSJ) zveřejnil 3. března článek, ve kterém útočí na Tether. Novináři údajně objevili e-maily a dokumenty, které dokazují, že emitent USDT má vazby na čínské subjekty, které mu posílaly falešné faktury a využívaly skořápkové firmy (tzv. umělé zprostředkovatele). O co vlastně jde?
  • Technická analýza páru BTC/USD na 7. června 2023
    Šéf Coinbase Brian Armstrong a americká Komise pro cenné papíry a burzu (SEC) se chystají na rozhodující souboj, který by mohl ovlivnit budoucnost kryptoměnového průmyslu. Armstrong zřetelně vyjadřuje nespokojenost s přístupem SEC, který podle všeho zjevně cílí na širší kryptografický průmysl.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 7. dubna 2022
    Z portfolia společnosti Luna Foundation Guard bylo převedeno 231 400 000 USD. Tyto prostředky byly použity na nákup 5 040 BTC. Zakladatel protokolu Terra (LUNA) Do Kwon nedávno oznámil, že plánuje masivní nákupy bitcoinů, které budou použity ke zvýšení stability populárního decentralizovaného stablecoinu TerraUSD (UST). Před posledním nákupem neobsahovala peněženka Luna Foundation Guard ani 31 000 BTC a na seznamu největších adres se nacházela na 29. místě.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 7. února 2022
    Spoluzakladatel Twitteru a generální ředitel společnosti Block (dříve Square) Jack Dorsey diskutoval s kandidátkou do amerického Kongresu Aarikou Rhodesovou o důsledcích strategie univerzálního základního příjmu (UBI) založené na Bitcoinu.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 7. února 2023
    S opětovným otevřením čínské ekonomiky po téměř třech letech covidové stagnace a paranoie prudce vzrostl technologický index HangSeng a mnohé nasvědčuje tomu, že ožívající "čínský drak" možná znovu přezkoumá legalizaci kryptoměn. Bývalý člen Čínské lidové banky Huang Yiping podle mediálních zpráv apeloval na vládu, aby zvážila rizika zákazu kryptoměn oproti možnosti, že promešká příležitost podílet se na globální technologické revoluci. Před několika dny upozornil, že zákaz krypto aktivit by mohl vyústit ve ztrátu možností rozvoje technologií i regulovaných finančních systémů.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 7. září 2022
    Nová britská premiérka Liz Trussová se vyjadřovala k minulosti kryptoměn. Jednou například řekla, že "bychom měli kryptoměny přivítat způsobem, který neomezuje jejich potenciál". Teď v mocenském boji porazila bývalého ministra financí Rishiho Sunaka, který z Británie plánoval udělat zemi přátelskou ke kryptoměnám.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 8. března 2023
    Salvadorský prezident Nayib Bukele dál propaguje bitcoin. Nedávno při interview v médiích poukázal na to, že jeho probitcoinová politika výrazně podpořila cestovní ruch v zemi. Zdůraznil, že od přijetí bitcoinu jako platebního prostředku vzrostl turismus v jeho zemi až o 95 %.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 8. července 2022
    Nová vyhláška Úřadu pro etiku vlády USA zakazuje všem státním zaměstnancům, kteří vlastní kryptoměny, pracovat na federálních zákonech o digitálních aktivech.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 8. června 2023
    Všechny kryptoměny mohou být podle posledních zpráv z EU klasifikovány jako cenné papíry. To nevyhnutelně otevírá cestu k jejich regulaci. Nová zpráva, kterou si nechal vypracovat Evropský parlament, navrhuje přístup podobný americké Komisi pro cenné papíry a burzu (SEC).
  • Technická analýza páru BTC/USD na 8. dubna 2022
    Zpráva, zveřejněná společností Arcane Research, podrobně uvádí, že na veřejně obchodované společnosti těžící bitcoiny nyní připadá 19 % celkového hashratu bitcoinu. V lednu přitom tento výsledek činil jen 3 %.Pojem hashrate označuje celkový výpočetní výkon, který hardware těžaře využívá k potvrzení transakce. Vyšší hashovací faktor zajišťuje větší ochranu proti obrácení BTC transakcí v blockchainu. To přispívá k minimální hodnotě hashratu bitcoinu 51 %.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 8. listopadu 2022
    Koncem září měla Meta přes 87 000 zaměstnanců, mnohé v oddělení metaverse. Nyní má společnost údajně v plánu "rozsáhlé propouštění". To vše kvůli rostoucím nákladům a nedávnému poklesu cen akcií.
  • Technická analýza páru BTC/USD na 8. prosince 2021
    Banka pro mezinárodní platby (BIS), finanční instituce vlastněná centrálními bankami z celého světa, zveřejnila zprávu analyzující vývoj decentralizovaného finančního průmyslu (DeFi). Článek začíná slovy: "V DeFi existuje "iluze decentralizace", protože potřeba řízení činí určitou úroveň centralizace nevyhnutelnou a strukturální aspekty systému vedou ke koncentraci moci."
  • Technická analýza páru BTC/USD na 8. února 2022
    Správce krypto aktiv Valkyrie začne od úterý na burze Nasdaq obchodovat ETF s expozicí vůči společnostem těžícím bitcoin. Mluvčí Valkyrie uvedl, že ETF společnosti bude na burze Nasdaq k dispozici pod označením WGMI. Podle žádosti zaslané Komisi pro cenné papíry a burzu 26. ledna nebude investiční nástroj nabízet přímou expozici vůči bitcoinu, ale přinejmenším 80 % jeho čistých aktiv bude pocházet z cenných papírů společností, které "nejméně 50 % svých příjmů nebo zisků derivují" z těžby bitcoinu nebo které poskytují těžební hardware či software. Zpráva dále uvádí, že Valkyrie bude investovat až 20 % čistých aktiv ETF do společností se "značným podílem čistých aktiv" v bitcoinech.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Xtrade
LiteForex
FX Global
reklama
CapXmaster srovnani