Čtvrtek 28. březen 2024 20:09
reklama
Purple trading AI
reklama
CapXmaster
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader

Poradca americkej komisie pre cenné papriere si myslí, že príde kryptomenová jar

18.03.2019 14:13  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Sumár:

  • -CME Group neplánuje zmeny pre futures na Bitcoin
  • -Szczepanik z americkej komisie pre cenné papiere si myslí, že príde kryptografická jar
  • -Bitcoin začína týždeň okolo úrovne 3995 dolárov

Hlavné kryptomeny zaznamenali v piatok a v sobotu nárast. V nedeľu však hlavné kryptomeny zaznamenali pokles. Okrem toho zaznamenali mierny pokles aj počas dnešného obchodovania. Podľa CoinMarketCap, kapitalizácia krypto trhu predstavuje viac ako 139 miliárd dolárov. Bitcoin predstavuje 50,8% hodnoty celého trhu.


Bitcoin (BITCOIN na xStation5) minulý týždeň zaznamenal nárast tri dni po sebe. Najväčšia virtuálna mena prekročila počas sobotňajšieho obchodovania hranicu 4000 USD. V nedeľu však Bitcoin vymazal časť predchádzajúcich ziskov. Zdroj: xStation5

CME Group neplánuje zmeny pre futures na Bitcoin

Cboe Futures Exchange minulý týždeň oznámila, že nebude v marci pridávať nový futures kontrakt na Bitcoin. Ako si môžeme všimnúť, CoinDesk (populárna webová stránka kryptomien) požiadala CME Group o vysvetlenie ich plánov ohľadom futures kontraktov na Bitcoin. Hovorca CME Group internetovej stránke povedal, že burza neplánuje robiť žiadne zmeny vo futures kontraktoch na Bitcoin. Tieto informácie neboli žiadnym prekvapením, keďže objem futures kontraktov na Bitcoin obchodovaných na CME je dvojnásobný ako objem kontraktov obchodovaný na CFE, uviedla stránka CoinDesk.

Ethereum (ETHEREUM na xStation5), podobne ako jeho väčší konkurent Bitcoin, zaznamenal v priebehu včerajšieho obchodovania mierny pokles a začal dnešné obchodovanie taktiež poklesom. Druhá najväčšia virtuálna mena sa nedokázala vzdialiť od 50-denného kĺzavého priemeru a pohybuje sa mierne nad ním. Zdroj: xStation5

Poradca amerického SEC si myslí, že príde kryptomenová jar

Hlavný poradca komisie pre cenné papiere Valerie Szczepanik sa počas konferencie SXSW v Austine v Texase vyjadril, že očakáva príchod kryptomenovej jari kvôli zmenám v regulácii. Okrem toho Szczepanik tiež povedal, že komisia zatiaľ nepredložila jasné nariadenia regulácie, pretože sa zameriava na podporu inovácií.


Litecoin (LITECOIN na xStation5) sa po otvorení sobotňajšieho obchodovania dostal výrazne vyššie. Kryptomena však zaznamenala pokles včera a aj dnes. Výsledkom je, že Litecoin sa obchoduje nad úrovňou 59 USD. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Poptávka v dolaru zůstává silná (pozor na pokles v EUR/USD a GBP/USD)
    Dolar zůstává silný navzdory nedávnému oživení na akciových trzích. Důvodem je pokračující tlak rostoucích výnosů státních dluhopisů a také možnost blížící se globální recese. Dnes ráno výnos 10letých dluhopisů přesáhl 4 % a členové Fedu neustále naznačují další agresivní zvýšení sazeb zaměřené na omezení inflace.
  • Poptávka v eurozóně stále robustní
    Ještě včera brzy ráno to mohlo vypadat, že cyklus zvyšování úrokových sazeb v eurozóně je dost možná u konec, neb ekonomická data začínají vypadat přinejmenším smíšeně a rétorika ECB je náležitě obrušována. Sada dopoledne zveřejněných klíčových makrodat však tento obraz dost zásadně korigovala. Po stagnaci v 1. čtvrtletí ekonomika eurozóny vzrostla mezikvartálně o 0,3 %, což bylo rychlejší tempo než se nakonec čekalo. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je HDP vyšší o 0,6 %.
  • Poptávkové i přetrvávající nákladové tlaky vytlačily inflaci nad 4 %
    Spotřebitelské ceny v srpnu vystřelily na 4,1 % z červencových 3,4 %. Meziměsíčně dosáhly 0,7 % oproti odhadovaným 0,2 %. Jedná se o pro srpen nebývale vysoký přírůstek. V jistém smyslu zažíváme aktuálně to, co bylo před pár měsíci pozorovatelné v USA, kde jsou s otevřením ekonomiky napřed. Tamní inflace výrazně přestřelovala očekávání a ustálila se až v červenci.
  • Poptávku u komodit změní i elektroauta
    Očekávaný nárůst poptávky po lithiu, mědi, kobaltu, manganu i grafitu a naopak propad zájmu o olovo a platinu se očekává ve velké míře. Zmíněné suroviny olovo a platina totiž nacházejí uplatnění v akumulátorech a katalyzátorech nynějších vozů. Automobilový průmysl v současné době prochází revolucí. Tradiční vozy spalující benzin a naftu jsou čím dál více nahrazovány hybridy a elektromobily. Francie a Velká Británie podporují tyto změny ve velkém. Plánují od roku 2040 zakázat úplně prodej vozů poháněných jen benzinem či naftou. Změna celkové struktury poptávky po autech se ve velkém také projeví na trhu s komoditami.
  • Populární analytik předpovídá „masivní býčí cyklus“, kdy by BTC mohl do roku 2025 zaznamenat nárůst na 300 000 dolarů
    Oblíbený krypto analytik Michaël van de Poppe předpověděl, že cena bitcoinu by mohla v letech 2024 a 2025 projít „masivním býčím cyklem“ a obchodovat se tak mezi 250 000-300 000 dolary.
  • Populární kryptoanalytik vysvětluje svou současnou investiční strategii pro altcoiny
    Populární kryptoměnový analytik a osobnost YouTube Guy Turner, hostitel Coin Bureau, vysvětlil v nedávno zveřejněném videu svou současnou investiční strategii do altcoinů, která zahrnuje investice do několika altcoinů, včetně Polkadot (DOT), Cardano (ADA) a dalších.
  • Populární krypto stratég předpovídá „turbo“ rally pro Solanu, Cardano a Polygon
    Pseudonymní analytik známý jako Pentoshi svým 590 600 fanouškům na Twitteru sdělil, že platforma inteligentních kontraktů Solana (SOL) je jen kousek od téměř 40% nárůstu současných cen. V době psaní tohoto článku se Solana obchoduje za 42,82 dolarů.
  • Populistické plány fiskálních stimulů v Itálii znejišťují investory
    Nový italský premiér Giuseppe Conte ve svém prvním projevu potvrdil populistickou rétoriku nové vlády. Ta se chce zaměřit na tradiční populistická řešení, mezi která patří například zvýšení příjmů občanů, snížení daňového zatížení a ukončení masové migrace. Conte také vyzval k silnější a spravedlivější Evropě, což je dle jeho názoru jediný způsob, jak zamezit rozpadu tohoto hospodářského celku. Před podobným scénářem před týdnem varoval i významný finančník George Soros.
  • Populistický supercyklus a jeho následky
    Neradi miešame politiku do ekonomiky. Avšak niekedy sa jej nevyhneme. Za posledné roky sme videli mnoho politických udalostí, no tie nakoniec mali iba krátkodobý efekt na finančné trhy. Zdá sa však, že ich vplyv graduje. A minulý týždeň naznačil, že to môže byť iba začiatok.
  • Po půl roce vzrostly ceny průmyslových výrobců
    „Ceny stavebních prací se zvyšují, protože zahraniční dělníci odjeli kvůli pandemii koronaviru do zemí svého původu. Na pracovním trhu v České republice je nedostatek lidí, kteří jsou ochotni pracovat ve stavebnictví. Jedná se o nepříjemnou a fyzicky náročnou práci,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Poradci Bohatého táty vystoupí v Praze v nejsilnější sestavě
    Špičkoví investoři, jejichž knihy se staly bestsellery a lidé je vyhledávají po celém světě. Tak se dají charakterizovat poradci Bohatého táty Roberta Kiyosakiho, kteří dorazí poprvé do České republiky. Ken McElroy, Andy Tanner, Tom Wheelwright a Blair Singer vysvětlí lidem, jak vydělat v krizi a ještě si u toho užít spoustu zábavy.
  • Po ranním obratu akcií si zisky připisuje také euro
    Koruna se posunula mírně pod 24,90. Lehce posilovat začala až nějaký čas po začá...
  • Po ranním obratu akcií si zisky připisuje také euro
    Koruna se posunula mírně pod 24,90. Lehce posilovat začala až nějaký čas po zač...
  • Po ranním propadu se trhy stabilizují, euro se snaží ztráty nahrazovat
    Na eurodolaru i středoevropských měnách byl nejzajímavější hned úvod dnešního dn...
  • Po roce a půl nastal obrat. Tržby obchodníků vzrostly
    „Po osmnácti měsících nepřetržitých poklesů tržeb obchodníků jsme došli do bodu zlomu. V listopadu 2023 konečně vzrostly maloobchodní tržby. K tomuto vývoji pomohla klesající inflace. Situace by se měla dále zlepšovat, protože bude docházet k růstu reálných mezd zaměstnanců,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Po roční pauze se opět rozeběhla dostavba plynovodu Nord Stream 2
    Po roční pauze se dnes znovu rozeběhla finální fáze dostavby rusko-německého plynovodu Nord Stream 2, kterým má proudit plyn do Evropy po dně Baltského moře. Informovala o tom agentura DPA. Projekt se loni zastavil poté, co Spojené státy pohrozily sankcemi na podniky spojené s výstavbou plynovodu. Ruské plavidlo Fortuna začalo podle prohlášení konsorcia Nord Stream 2 s pokládkou necelé tři kilometry dlouhého úseku u pobřeží Německa.
  • Poroste cena ropy kvůli snížení těžebních kvót OPEC+? (vysílání od 18:00)
    Cena ropy během víkendu dramaticky vzrostla. Organizace OPEC+ se totiž rozhodla překvapit trh snížením produkce suroviny a vytrestat tak spekulanty, kteří ropu v posledních týdnech vyprodávali. Je omezení nabídky jednoznačný býčím signálem, nebo organizace jen vnímá riziko přicházející recese? Zaměříme se také na politické hledisko a možný dopad vyšších cen na měnovou politiku centrálních bank. Nezapomeneme ani na pohled technické analýzy a tradingu. Je ropa vhodným instrumentem pro krátkodobé obchody? Všem těmto tématům se na dnešním vysílání budeme věnovat!
  • Poroste Huntington Ingalls tváří v tvář americko-čínské krizi?
    Huntington Ingallss (HII.US) je vedle General Dynamics předním konstruktérem válečných lodí pro americké námořnictvo. Společnost byla v roce 2011 vyčleněna z divize Ship Systems obranného gigantu Northrop Grumman (NOC.US). Cena akcií od července vzrostla téměř o 20 %, což je výrazně nad průměrem amerického leteckého a obranného sektoru. Společnost oznámí finanční výsledky 3. listopadu:
  • Porovnanie reakcie trhov na súčasné a aprílové geopolitické napätie
    V tomto roku sme svedkami druhej vlny negatívnej nálady na trhoch v dôsledku geopolitického napätia. Pripomeňme si najskôr prvú – došlo k nej v apríli, začala sa nečakaným americkým útokom na sýrsky režim, ktorého podporovateľom je Rusko (7.4). Následne nedopadla dobre návšteva amerického ministra zahraničných vecí Tilersona v Rusku (12.4). Do toho celého sa zakomponovala Severná Kórea, ktorá vyhlásila, že je pripravená vyhlásiť USA vojnu (11.4.) a obe krajiny si v nasledujúcich dňoch vymenili zopár štipľavých poznámok.
  • Porovnanie vývoja ekonomík USA, eurozóny a Británie
    Keďže sa na trhoch aktuálne pred Vianocami nič extra nedeje (teda okrem rastu výnosov z dlhopisov), tak som urobil porovnanie aktuálnych vývojov ekonomík USA, eurozóny a Británie. Konkrétne som sa pozrel na vývoj medziročnej zmeny tvrdých ukazovateľov (priemyselná výroba, objednávky, maloobchodné tržby, predaje domov a mzdy) a úrovní mäkkých ukazovateľov (dôvera vo výrobe, službách, obchode, stavebníctve a medzi spotrebiteľmi). Sledoval som ich porovnanie s dlhodobým priemerom (y-ová os v grafoch sú smerodajné odchýlky od priemeru).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
Dukascopy new