Sobota 27. duben 2024 16:31
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace

Akcie Alibaba od října 2020 klesly o více než 66%. Jedná se o příležitost k nákupu?

21.12.2021 08:20  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie Alibaba (BABA) jsou stále v hlubokém poklesu. Především díky tomu, že jsou soustavně v nemilosti ze strany investorů, čínských a amerických regulačních orgánů. Zatímco Čína na Alibabu stále zaklekává, ze strany amerických regulačních orgánů zase hrozí delistování z amerických burz. To se přirozeně podepsalo i v hospodářství podniku, což si ukážeme v rámci fundamentální analýzy.

Akcie Alibaba každopádně ztratily podstatnou část ze své hodnoty. Na to právě vsází hodně spekulantů, kteří ten hluboký propad považují za „dip“. Co nám ale říká technická analýza? Je poslední propad skutečně obyčejný „dip“?

Alibaba a problémy s regulačními úřady

V březnu letošního roku jsme si ujasnili, že akcie Alibaba jsou pod drobnohledem amerických regulačních orgánů. Přesněji řečeno jim šlape na paty SEC (Securities and Exchange Commission) díky exekutivnímu příkazu, který v minulém roce podepsal ještě předešlý americký prezident Donald Trump. Nový zákon byl nepochybně namířen proti velkým čínských společnostem, které se mají podřídit americkému auditovému standardu. Pokud se nové normě nepodřídí, hrozí delistování. A uvedená hrozba platí i v dnešní době.

Problém byl už jenom v tom, že čínské společnosti spoustu dat ani nemohou americkému regulatornímu orgánu poskytnout, protože se jedná o velmi citlivá data, která by teoreticky mohla Čínu poškodit. To je i dost možná důvod, proč čínská vláda tak agresivně na Alibabu zaklekla. Myslím si totiž, že Alibaba chtěla alespoň částečně SEC vyhovět, což se na oplátku ale nelíbilo čínské vládě. Bohužel ze strany firmy jsme se žádného komentáře nedočkali. Dokonce ani zakladatel společnosti Jack Ma se příliš neobjevuje na veřejnosti. Naposledy byl spatřen v říjnu v Hong Kongu.

Moji domněnku potvrzuje i to, že Alibaba byla pro Čínu slepicí, která snášela zlatá vejce. A takovou slepici přece neporazíte, abyste si z ní udělali laciný vývar. Takový krok na první pokles působí bláznivě. Čína tudíž musela mít dost dobrý důvod, aby na Alibabu zaklekla. Poškozuje tím dle mého totiž i sebe.

Navíc čínský boj proti tamním technologickým firmám nekončí. Čínský regulační orgán pokutuje Alibabu, Baidu a JD.com. Důvodem je 43 dohod, které firmy před lety nepřiznaly. Některé se datují až do roku 2012. Dle čínských úřadů tak společnosti porušily antimonopolní zákony. Samotná pokuta činí „jen“ 78 tisíc USD za případ, což není zas tak velký obnos. Dle mého jsou ale trhy na podobné věci citlivé. Potvrzuje se tím ale, že Čína ve své dosavadní politice pokračuje.


Výkonnost Alibaba za druhou polovinu roku 2021 v kontrastu s konkurencí. Zdroj: barrons.com (14.12.2021)

Popsané se samozřejmě projevuje v hospodářské výkonnosti podniku. A to se zase projevuje na kurzovém vývoji akcií. Jak vyplývá z přiloženého grafu, Alibaba výrazně zaostává za svou konkurencí v podobě akcie Amazon a akcie Alphabet.

Mnoho spekulantů a investorů také zřejmě vsadilo na myšlenku, že se jedná pouze o „dip“. Pravděpodobně sází na to, že si čínská vláda nezničí jednu z největších společností na poli e-commerce. Pravdou ale je, že do čínské vnitrostátní politiky vidí málokdo. Nikdo si nemůže ani být jistý, zda nedojde k delistování z amerických burz. Někteří investoři se tak kvůli nejisté situaci dle mého mohli rozhodnout akcie prodat. Pokud by se delistování potvrdilo, byl by to neoddiskutovatelně další silný negativní zásah.

 Alibaba má jenom v Číně asi 40% podíl na trhu e-commerce. Pro představu, Amazon má 41% podíl na americkém trhu. Dokud má Alibaba silní tržní podíl, jejich akcie jsou stále lukrativní záležitostí. Alibaba zároveň zůstává nejrelevantnějším hráčem na poli cloudu. Společnost vlastní největší podíl cloudových serverů v Číně. Téměř 40% podíl čínských výnosů z cloudového odvětví plyne do firmy Alibaba.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Ikona LYNX newsletteru Breakout Trader


Alibaba pořád patří mezi oblíbené tituly hedgeových fondů

Fond Baron Opportunity je stále na akcie Alibaba býčí. Ve svém dopise pro investory argumentuje, že Alibaba je v Číně největším byznysem na poli maloobchodu a e-commerce. Společnost provozuje obchodní platformy jako je Taobao a T-Mall a vlastní 33 % Ant Group. Ant Group zase provozuje Alipay, což je v Číně třetí největší platební provozovatel. I přes silné zakleknutí ze strany čínských úřadů, bude dle fondu Alibaba prosperovat díky cloudovým službám, logistice a digitálním prodejům.

Akcie Alibaba jsou dokonce na třináctém místě ze třiceti v žebříčku oblíbenosti mezi hedgeovými fondy. Akcie Alibaba vlastní ke konci třetího kvartálu ve svém portfoliu 115 fondů. Zas na druhou stranu, ke konci druhého kvartálu bylo těch fondů 146.

Je Alibaba v ohrožení ze strany další čínské konkurence?

Alibaba je více jak dekádu králem na čínském poli e-commerce. Poslední události ale dávají šanci jiným čínským konkurentům jako je Douyin a Pinduoduo. Společnost Pinduoduo je čínská technologická platforma v odvětví e-commerce, která je zaměřená na propojování zemědělských výrobců a distributorů se spotřebiteli prostřednictvím interaktivního nakupování se širokým zapojením komunit a sociálních médií. Zatímco Douyin je v podstatě TikTok a zároveň sesterskou firmou. Platforma běží pod uvedeným názvem v Číně. Právě uvedené firmy dle mého rostou velmi rychle a mohou proto Alibabu ohrozit.

Nicméně Alibaba uvádí, že vždy čelila intenzivní konkurenci. Tato firma vlastní mnoho platforem, které spojují zákazníky a prodávající. Taktéž vlastní silnou streamovací platformu v podobě Taobao live. Z toho vyplývá, že firma má dobré zázemí a necítí se asi být příliš ohrožena ze strany konkurence. Nesmíme ale zapomínat i na jiné konkurenty jako je JD.com, Meituan a Baidu. První řečená firma je asi nejbližším konkurentem Alibaby. Všechny společnosti každopádně expandují. To znamená, že chtějí mnohem větší kus pomyslného koláče.

Fundamentální analýza akcie Alibaba (BABA)

Hospodářské výsledky za druhý účetní kvartál (třetí kalendářní) roku nebyly pro akcie Alibaba zrovna příznivé. Výnosy dosáhly sice pěkných 31 miliard USD, ale zisk byl jenom 829 milionů USD. Mezikvartálně se jedná o 88% pokles. Paradoxní ovšem je, že kdybychom hleděly pouze na obrat, jedná se o jeden z nejlepších kvartálů v historii společnosti. My ale nejsem krátkozrací a hodnotíme podnik z mnoha hospodářských úrovní.

Hrubá marže je téměř 34 %, což není nízko. Leč provozní marže je už spíše nižší, pouze 7,5 %. A čistá zisková marže činila jenom 2,67 %. Na Alibabu jsou taková čísla žalostně slabá. Proto je zisk tak nízký. Minulý kvartál dosahovala čistá marže téměř 22 %. Je ale pravda, že hodnota dost kolísá. Poslední kalendářní čtvrtletí roku 2020 byla čistá marže -2,92 %. Předtím tři kvartály dosahovaly 18,55 – 36 %.

Provozní výnosy šly dolů o 51 % na 2,32 miliardy USD. EBITDAje 3,82 miliardy USD, mezikvartálně klesla o téměř 40 %. Zisk na akcii (EPS) je 8,07 bodů. Poměrový ukazatel P/E je na 21 bodech, což může leckoho dost lákat. Jak jsme si již řekli, Alibaba je pořád hodně lukrativní titul. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je 13,79 %. Předešlá období byla o několik procentních bodů lepší.  Rentabilita na investovaný kapitál (ROIC) je 12 %. To je vskutku blízko k ROE, takže Alibaba příliš nepoužívá finanční páku.

Ukazatel pohotové likvidity (quick ratio) je 1,65 bodů. Což je rozhodně dobrá hodnota. Obecně literatura uvádí, že se doporučuje poměr roven 1. Opakuji, že když je poměr roven 1, podnik je schopen se vyrovnat se svými závazky okamžitě, aniž by prodával svůj majetek. Neplatí ale, že čím vyšší je poměr, tím lépe. Mít dostatek likvidity je samozřejmě dobře, ale zas na druhou stranu likvidita nese žádný nebo minimální výnos. Ukazatel běžné likvidity (current ratio) je též 1,65 bodů.

Poměr dluhu vůči vlastnímu kapitálu D/E je 0,14 bodů. Dlouhodobý dluh vůči celkovému kapitálu je 0,08 bodů. Oba ukazatele mají nízké poměry, což musíme hodnotit kladně. Při dobré likviditě bych se jaksi nebál, že by měla firma mít hospodářské problémy. Nízký zisk je sice nepříjemný, ale s nízkým dluhem a přijatelnou likviditou Alibaba dle mého určitě neskončí.

Technická analýza akcie Alibaba (BABA)

Akcie Alibaba celkově ztratily téměř 66 % ze své all time high úrovně. Jedná se vskutku o mohutný propad, který by nikdo neměl podceňovat. Klesající struktura vypadá hrozivě a značí, že prodejní tlak byl od konce října minulého roku vážně silný. Musím zde upozornit, že propad o 66 % není žádný „dip“. Toto slangové označení můžeme používat v případech, kdy dojde ke korektivnímu pohybu v rámci dlouhodobého rostoucího trendu. Zatímco tady jde kurz dolů už 15 měsíců.

Akcie Alibaba


Týdenní graf akcie Alibaba od počátku roku 2017 do prosince 2021. Zdroj: LYNX Basic (14.12.2021)

Na druhou stranu už je pokles ale poměrně značný. Během řečené doby cena nikdy soustavně nerostla déle jak pár týdnů. Myslím si, že co jde dlouho dolů, musí brzy zase nahoru. I nabídka není nekonečná a časem se musí oslabit. Je ale nutné být hodně opatrný, protože medvědí struktura nám říká, že trh dostal několik tvrdých úderů a může trvat, než se z toho vzpamatuje.

Každopádně se pokles zastavil v blízkosti S/R levelu 105 USD. Jedná se o jednu z důležitých hladin, kde se pozitivní reakce dala čekat. Je však docela špatné, že nakupující vzdali obranu u S/R levelu 130 USD. Řečená hladina byla dosti důležitá. Nakupující strana musí hladinu rychle získat zpět. Následně je nutné vymanit se z toho klesajícího trendu. Čili je žádoucí, aby kurz prorazil zakreslenou klesající diagonálu. Jakmile k tomu dojde, teprve tehdy můžeme říct, že máme před sebou reálnou snahu o obrat.

Momentálně kurz bojuje právě u S/R hladiny 130 USD. Je moc důležité, aby býci překážku překonali. Druhá překážka je klesající diagonála a třetí S/R level 168 USD. Zmíněný level bude pro trh hodně těžký oříšek. Že pokles slábne dokládá i týdenní indikátor RSI. Na indikátoru lze totiž identifikovat rovnou dvojnásobnou býčí divergenci. Dvojnásobná býčí divergence na týdenním RSI má obrovskou váhu. Trh by na signál měl reagovat. Vzhledem k tomu, že se ale jedná o týdenní graf, může to trvat i delší dobu.

Závěrem

Z hospodářského hlediska dostala Alibaba tvrdý zásah. Obrat je sice vynikající, protože firma nepřišla o zákazníky a klienty, ale ty marže zkrátka nemá. Proto i navzdory solidnímu obratu, je zisk dost špatný. Alibaba však nemá dluhy a likvidita je též na dobré úrovni. Proto bych se o existenci podniku vážně nebál.

Co se týče technické analýzy, na té se dost negativně podepsaly poslední události. Domnívám se, že v médiích se člověk více jak rok dočítá spíše jen negativní zprávy. Neříkám, že výše popsané hrozby nejsou reálné, ale nic se nemá přehánět. Z hlediska technické analýzy každopádně platí co jsem psal. Aby byl obrat kurzu reálný, je třeba nalomit onu klesající strukturu trhu. Vždy ale mějte na paměti, že na akciových trzích je možné téměř cokoliv, proto je třeba brát v úvahu veškerá rizika.

Obchodování s akciemi Alibaba prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám za příznivé poplatky umožníme obchodovat s nejrůznějšími finančními instrumenty jako jsou například akcie, ETF, futures, opce, CFD a forex. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme vzdělávací webináře. Díky LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních obchodních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme aktuální obchodní příležitosti na trhu a novinky ze světa investic v rámci Investičního portálu. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Přečtěte si také:

Logo společnosti Amazon


Akcie Amazon a problém s dodavatelskými řetězci. Firma si zajišťuje přepravu až 72 % svého zboží

Logo a vakcína společnosti Pfizer


Akciové trhy a nejistota z omikronu. Jak si vedou akcie Pfizer?

Logo společnosti Visa


Akcie Visa zažívají pokles. Na vině je spor s Amazonem i obavy z regulací

Logo společnosti Boeing


Čína zřejmě povolí letadla 737 MAX. Jak si vedou akcie Boeing?

Další použité zdroje:

Alibaba Group Holding Limited. Fiscal Year 2022 Interim Report. EDGAR [online]. Vydáno 10.12.2021 [cit. 14.12.2021].

Dostupné na: https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1577552/000110465921148335/alibaba6-k.pdf

Klíčová slova: Fundamentální analýzy | | TIM | Společnost | Společnosti | Meituan | Akcie Pfizer | Odvětví | Alibaba Group Holding Limited | Klesající struktura | Graf akcie | Konkurence | Příležitosti | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Dlouhodobý investor | Akcie Boeing | Zajímavé akcie | Jack Ma | JD | Pinduoduo | Rentabilita | Ant Group | Ceny | Ant | JDE | JD.com | Dluhy | 737 MAX | Podíl na trhu | Vzdělávací webináře | MALL | E-commerce | Signál | Prodejní tlak | Dostatek likvidity | WP | Příležitost k nákupu | Indikátor RSI | Prodávající | Medvědi | SEC | Čínská vláda | Akcie Alphabet | BABA | Boeing | Pokles | Trhy | Prezident | Trump | Alibaba Group Holding | Ukazatele | Podnik | Negativní zprávy | Problémy | Visa | All Time High | Miliardy | Amazon | Pfizer | Aktuální obchodní příležitosti | Hlediska technické analýzy | Technické analýzy | Firma | Alibaba Group | Prezident Donald Trump | TikTok | Alipay | Akcie a ETF | Majetek | Regulační orgán | ROE | ROCE | Provozní marže | Hrubá marže | EBITDA | Čistá marže | Current Ratio | ROIC | Zprávy | Webináře | Tržní podíl | Trh | Převodník měn | Pro investory | Obchodní platformy | Investiční | Instrumenty | Graf | Fondy | Exchange | Eura | Cena | Analýzy | Akcie Visa | Akcie Amazon | Akcie Alibaba | EPS | Ceny akcií | Donald Trump | LYNX | Obchodování s akciemi | Obchodovat | Obchodní příležitosti | Výsledky | Zisk | Býčí divergence | Fond | Investoři | Americký prezident | Obchodování | USD | Zisková marže | Zisk na akcii (EPS) | Zisk na akcii | Výnos | Výkonnost | VaR | Ukazatel | Trigger | Trader | SEC (Securities and Exchange Commission) | RSI | Platforma | P/E | Opce | Obchodník | Nabídka | Marže | Margin | Likvidita | Kurz | Investor | Intradenní obchodník | Indikátor | High | Futures | CFD | Breakout | Analýza | Akcie | Kapitál | Hospodářství | Akciové trhy | Rizika | ETF | Divergence | Čína | Fundamentální analýza | Technická analýza | FOREX | Breakout Trader | Alphabet | Výnosy | Poplatky | Baidu | Nejistota | Propad | Alibaba | Firmy | Investovaný kapitál | Hospodářské výsledky | S/R hladiny | Commission | Čistá zisková marže |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie: Akciové trhy v strede týždňa na nových maximách
    Včerajšie obchodovanie sa na akciových trhoch v Európe nieslo v pozitívno...
  • Akcie: Akciové trhy v USA na nových maximách
    Štvrtkové obchodovanie na akciových trhoch bolo vytrhnuté s predchádzajúc...
  • Akcie: Akciové trhy začali týždeň zmiešaným obchodovaním
    Začiatok tohto týždňa  priniesol na akciové trhy v Európe zmiešaný sentim...
  • Akcie: Akciový index Nikkei atakuje 4,5-letá maxima
    Japonský akciový index Nikkei 225 zaznamenal šest vítězných seancí v řadě a zakončil na novém 4,5- letém vrcholu. Ve čtvrtek uzavíral se ziskem 0,3% na 11 968,08 bodů podpořen pozitivními daty z USA a růstem indexu DJIA na nový rekord. Šestidenní rally indexu bylo nejdelší od 23. října.
  • Akcie: Akciový index Nikkei zaznamenal nejlepší výkon za 41 let
    Japonský akciový index Nikkei 225 uzavřel poslední obchodní den v roce růstem o 112,4 bodů, nebo 0,7% na 16 291,31 bodů, což představuje nejvyšší uzavírací cenu od 2. listopadu 2007, devátý po sobě jdoucí den růstu a nejdelší rally od července 2009. V roce 2013 si index připsal 57%, což je nejlepší roční výkon indexu od roku 1972 (92%).
  • Akcie: Alcoa byla vyřazena z indexu DJI
    Nízká tržní kapitalizace a cena akcií byly důvodem k vyřazení hliníkárenského giganta Alcoa z 30 průmyslových spo...
  • Akcie Alcoa startují výsledkovou sezónu po silném kvartálu
    Akcie Alcoa v tomto roce přidaly již 50 %, čímž hravě překonávají 6 % zisk indexu S&P 500. Největší americký producent hliníku prožívá po delší době silné období, jelikož se daří velice efektivně navyšovat marži. Po pozitivním earnings překvapení v druhém kvartálu akcie vyskočily o 7 % na nová roční maxima a poté pokračovaly až nad $17. Nyní se nacházíme o dolar níže, lze očekávat vytvoření nových ročních high po výsledcích?
  • Akcie Alcoa vyskočily v reakci na skvělé čtvrtletí
    Akcie Alcoa (AA.US) vzrostly o téměř 8,0 % po zveřejnění hospodářských výsledků za první kvartál. Společnost reportovala upravený zisk ve výši $0,79 na akcii. Prodeje dosáhly na $2,87 mld. Trh očekával zisk ve výši $0,46 na akcii a tržby ve výši $2,65 mld. Zisk dosáhl na $175 mil. v Q1 2021. V prvním kvartále roku 2020 dosáhl zisk na $80 mil. a ztrátu ve výši $4 mil. v Q4 2020. Společnost profitovala z růstu cen hliníku, které reagovaly na globální ekonomické oživení. Rostla poptávka po automobilech, letadlech i domácích potřebách. "Máme za sebou excelentní čtvrtletí a nejlepší hospodářský výsledek od rekordního roku 2018", řekl CEO společnosti Roy Harvey.
  • Akcie Alibaba dnes vstupují na burzu
    Aktuální rekordy na indexech S&P i Dow Jones zůstanou dnes ve stínu nejočekávanějšího IPO roku 2014. Akcie Alibaba se ...
  • Akcie Alibaba Group míří k výšinám
    Aliexpress.com nákupní galerie pro tisíce malých čínských prodejců, se v Česku těší stále větší oblibě. Dokazují to úd...
  • Akcie Alibaba: Pomohou kroky čínské vlády růstu ceny akcie?
    Akcie Alibaba (BABA) a vůbec celý čínský trh má za sebou masivní cenový odraz. Impuls přišel v podobě oznámení Čínské lidové republiky, že bude podporovat svá IPO v zahraničí. Navíc i regulatorní zásahy zřejmě spějí ke svému konci. Znamená to, že je hrozba delistování čínských akcií na americkém trhu zažehnána?
  • Akcie Alibaby rostou o 6 % navzdory rekordní pokutě
    Alibaba (BABA.US) – ADR vzrostly o 6 % v reakci na pokutu ve výši $2,8 mld. od čínského regulátora za zneužití dominantního postavení. Na první pohled velká pokuta však dosahuje pouze 4 % domácích prodejů, přičemž legislativa povoluje až pokutu ve výši desetiny všech domácích prodejů. Trhy se tak nyní může přestat bát možných kroků čínské administrativy a vrátit se zpět k fundamentům společnosti.
  • Akcie Align Technology klesají po slabých výsledcích za 3. kvartál
    Akcie Align Technology (ALGN.US) klesly o více než 20 % poté, co výrobce zubních rovnátek Invisalign zveřejnil neuspokojivý finanční report.
  • Akcie Align Technology vzrostly o více než 30 % díky prodejům v Q3
    Align Technology (ALGN.US) - výrobce rovnátek Invisalignu, které jsou alternativou kovovým rovnátkám, reportoval čtvrtletní zisk ve výši $2,25 na akcii. Tržní konsenzus byl nastaven na pouhých 67 centů na akcii. Tržby také výrazně překonaly tržní odhad. Dle CEO společnosti Joe Hogana může za zvýšený zájem o její produkty reklamní kampaň zaměřená na matky a teenagery, která byla zaměřena na sociální média a influencery.
  • Akcie Alphabet klesají kvůli obavám z dohody se Samsungem!
    Cena akcií společnosti Alphabet Inc. (Googl.US) klesá o téměř 4 % kvůli obavám z možné ztráty příjmů od společnosti Samsung. Cena akcií Googl.US se v současné době pohybuje na úrovni 105 USD.
  • Akcie Alphabet po oznámení rozdelenia akcií a pozitívnych výsledkov za 4. štvrťrok vzrástli v predobchodnej fáze o 10 %.
    Akcie Alphabet (GOOGL.US) v predobchodnej fáze prudko vzrástli po tom, čo tento technologický gigant zverejnil pôsobivé štvrťročné výsledky a oznámil rozdelenie akcií v pomere 20:1 vo forme jednorazovej špeciálnej dividendy, aby prilákal väčšiu skupinu malých investorov.
  • Akcie Alphabetu dosáhly letošních minim 📉
    Akcie společnosti Alphabet (GOOGC.US) dnes dosáhly úrovně blízko 100 USD. Cena akcií je nejnižší od února 2021, akcie prorazily minima z června tohoto roku:
  • Akcie Alphabet – 5 neuvěřitelných faktů o Googlu
    Společnost Alphabet (GOOGL) není jen hlavním hráčem na poli internetu, má ve svých plánech mnoho dalších vysoce zajímavých projektů. Stále více lidí používá internet a Google je jednoznačným vítězem mezi vyhledávači. Společnosti se daří vydělávat spoustu peněz prodejem reklamy. Mimo jiné.
  • Akcie Amazon a problém s dodavatelskými řetězci. Firma si zajišťuje přepravu až 72 % svého zboží
    Globální problémy s dodavatelskými řetězci nadále přetrvávají. Komplikace se týkají nejen mnoha firem, ale i koncových zákazníků. Svět také zasáhla nová varianta koronaviru a panují obavy z dalších lockdownů. Jak se Amazon snaží vypořádat s narušeným nabídkovým řetězcem? A mohl by být omikron pro Amazon příležitostí?
  • Akcie Amazonu a Facebooku dosiahli nové historické maximá
    Americký akciový trh je od Powellovho nedeľného rozhovoru veľmi silný. Nasdaq sa obchoduje približne 5% pod historicky najvyššou úrovňou, pričom rast je podporovaný spoločnosťami ako Facebook Inc (FB.US) a Amazon (AMZN.US), ktorých akcie sa obchodujú na rekordných úrovniach.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani