Úterý 19. březen 2024 12:56
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024

Evropské akcie silně rostou během klidného pondělí

18.12.2017 10:51  Autor: TopForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Evropský akciový index EUSTOXX 50 se obchodoval o jedno procento výš v pondělí ráno a nacházel se při úrovni 3,600 EUR během Londýnské seance.

Evropské akcie prudce vzrostly po otevření burz a snažili se o doběhnutí amerických akcií, které v pátek silnější vzrostly na nová historická maxima. Sentiment zůstává pozitivní, ale evropské akcie nevědí vytvořit nová maxima, což by mohlo znamenat opatrné obchodování v dalších dnech.

Evropský kalendář dnes nabídne jen revidovaný údaj CPI inflace, který by měl meziročně zůstat na 1.5%. Jádrová inflace by se také neměla měnit a trh čeká číslo 0.9% na meziroční bázi. Tyto výsledky by neměly způsobit výraznější volatilitu.

Evropský index otestoval 100 denní klouzavý průměr již několik krát za posledních 30 dní a investoři zatím skoupili každý propad tohoto supportu. Rezistence je aktuálně na 3,600 EUR a pokud bude zdolané, index by mohl vzrůst ke klíčové prodejní úrovni minulých maxim na 3,620 EUR.

Support je viděn na 3,585 EUR a pokud nebude udržen, index by mohl poklesnout až k zmiňovanému 100 dennímu průměru, který je kolem 3,545 EUR. V každém případě doporučujeme při obchodování dodržet důsledný money a risk management.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Evropské akcie se po nejdelší vítězné sérii od listopadu zastavily, cena ropy roste
    Světové akcie ve středu klesaly, zatímco trh s dluhopisy se stabilizoval po nebývalém propadu. Evropské akcie se po nejdelší vítězné sérii od listopadu zastavily, zatímco index S&P 500 klesl poté, co od ledna umazal polovinu svého poklesu. Na dluhopisy doléhají výzvy centrálních bank k tvrdším opatřením na omezení inflace, zatímco investoři drží akcie jako zajištění proti inflaci, což podnítilo růst indexu S&P 500 v pěti z posledních šesti seancí. Investoři utíkají od dluhopisů, jelikož Fed slibuje vyšší sazby, aby zkrotil rozbujelou inflaci. Válka na Ukrajině zvýšila ceny komodit v tomto roce o 26 %.
  • Evropské akcie se po silném propadu z předchozího dne vrátily k růstu
    Evropské akciové indexy se v úterý po prudkém poklesu z předchozího dne, vyvolaném rostoucím geopolitickým napětím mezi Ruskem a Ukrajinou, zotavily.
  • Evropské akcie se propadají na katastrofická minima
    Evropské akciové indexy ve čtvrtek vykazují téměř 3% pokles v důsledku obav investorů ze zahájení vojenské operace ve východní Evropě.
  • Evropské akcie se propadly o 1-2 %
    Evropské akcie včera oslabily. Evropský ukazatel StoxxEurope 600 klesl o 1,37 %. Britský index FTSE 100 ztratil 1,82 %, francouzský CAC 40 klesl o něco méně o 1,26 %. Německý DAX a španělský IBEX 35 klesly přibližně o stejnou hodnotu, a to o 0,9 %, resp. 0,83 %. Nejméně ze všech ztratil italský FTSE MIB, který ztratil pouze 0,09 %.
  • Evropské akcie se své pozice drží, ale k dalšímu růstu se už moc nemají
    Ani dnes zatím akciové indexy nebyly schopny navázat na svůj středeční růst a dál tak potvrzují, že prostor k nové růstové vlně na akciových trzích zůstává, bez ohledu na price action z tohoto týdne, stále velmi omezený. Evropské indexy dnes část svých dřívějších zisků korigují, i když jsou celkové ztráty jen mírné a odpovídají spíše jen standardnímu obchodovávání v rámci intradenního šumu. Německý DAX zatím zůstává nad hranicí 11 800 euro a pokud by na své ceně uzavřel už nyní, připsal by si od začátku tohoto týdne růst o zhruba 1,6 %.
  • Evropské akcie setřásly výprodej v Číně a likvidují část ztrát z minulého týdne
    Evropské akciové indexy vstoupily do nového týdne v podstatně klidnějším duchu než minulý týden, přestože se dnešní rá...
  • Evropské akcie se vezou na vlně optimismu kvůli dohodě s Řeckem
    Pondělí je prakticky bez dat a téma dnešní seance je jasné. Dohoda mezi Řeckem a věřiteli, která se zrodila až během d...
  • Evropské akcie se vrací do zelených čísel, libra pokračuje v pádu
    Evropské indexy se dnes po dvou dnech v červených číslech vrací opět k růstu. Akcie korigují část výprodejů, které nab...
  • Evropské akcie se vyšplhaly na čtyřleté maximum
    Evropské akcie dnes pokračovaly v růstu, zejména díky optimismu ohledně obchodních rozhovorů mezi Spojenými státy a Čínou. Panevropský index STOXX 600 si připsal 0,2 procenta na 404,23 bodu, a zzavřel tak nejvýše od července 2015.
  • Evropské akcie si drží zisky vedle klesající Asie a Ameriky
    Evropské akcie vstoupily do nového týdne slušným růstem, taženým hodně bankami. Stoxx Europe 600 je 0,6 pct nahoře a DAX přidává skoro procento. Evropské trhy své úvodní pozice drží, přestože před nimi výrazně poklesly trhy v Asii a navíc americké futures jsou v červeném. Futures na Nasdaq třeba indikuje pokles skoro o 2 procenta.
  • Evropské akcie si pozice drží, JPY silnější na všech hlavních párech
    Po včerejším růstu si dnes akciové indexy v Evropě své pozice pouze udržují. Většina indexů se od ranních hodin drží na dosah včerejšího close a v rámci intradenního šumu pokračuje na nízkých objemech v bočním trendu. Nic na tom nezměnila ani série dat z Číny, Evropy a z USA. Německý DAX se drží pohodlně nad hranicí 10 600 euro a zůstává nadále „uvězněn“ v boční trendu, ve kterém se pohybuje od začátku letošního srpna.
  • Evropské akcie si svá historická maxima zatím drží, EURUSD je k nezastavení
    Dnešní seance se na trzích od té včerejší zatím příliš neliší. Akciové indexy si své pozice drží a americký dolar pokračuje v docela pozoruhodném trendu, kdy dál ztrácí půdu pod nohama především na páru s eurem. Stejně jako včera musíme ale i dnes konstatovat, že růst eura na páru s dolarem zatím až takový fundamentální smysl nedává. I dnes totiž růst dolaru provází velmi stabilní úroveň amerických dluhopisových výnosů, které zůstávají nad hranicí 2,30 %. Nic moc se tedy fundamentálně nemění a euro mezitím prudce posiluje.
  • Evropské akcie si své včerejší zisky drží, dolar naopak silnější na většině měnových párů
    Po včerejší vlně optimismu, která ovládla hlavně evropské akciové indexy, se dnes situace na trzích začíná znovu uklidňovat. Evropské indexy sice znovu rostou, zisky jsou ale jen sporadické a své včerejší pozice tak obchodníci zatím pouze brání. To je v souladu s našim výhledem, podle něhož včerejší růst nebyl až tolik fundamentálně podloženým. Počítáme proto s tím, že navzdory pro býky velmi zajímavému technickému signálu akciové indexy z bočního trendu jen tak brzy nevybočí.
  • Evropské akcie si své vysoké ceny drží, TRY zahájila týden silným výprodejem
    Pondělní seance na trzích zatím probíhá podle očekávání v docela klidné atmosféře. Absence dat a svátek v USA dělají své, takže dnes obchodování probíhá na nízkých objemech a pohyby na většině finančních aktiv jsou relativně mírné. V Evropě si většina indexů své vysoké ocenění drží a výraznější růst dnes pozorujeme pouze na španělských akciích, kterým pomáhají zprávy o tom, že část představitelů katalánské vlády tlačí na své kolegy, aby zahájili dialog se španělskou vládou. Španělské akcie tedy zůstávají v Evropě nejvíce volatilní, ale přesah na ostatní evropské burzy situace v Katalánsku zatím nemá.
  • Evropské akcie, slabší euro a silný americký trh práce
    Index Stoxx 600 posiluje lehce přes 1 %. Výrazným ziskům bankovního sektoru rostoucím o 1,4 %, pomohly solidní výsledky RBS. Jejich akcie si přidávají téměř 5 %. Daří se i odvětví stavebnictví, automobilovému průmyslu a oblasti cestovnímu ruchu, které posilují asi o 1,5 %. Sektor pojišťoven nyní roste asi o 0,5 % a stahuje dosavadní špatné výsledky největší světové zajišťovny Swiss Re. Její akcie v poslední době spíše odevzdávají okolo hodnoty 3 %.
  • Evropské akcie s mírnou ztrátou, dluhopisy zpět na svém. Odpoledne tentokrát bez Ameriky
    Hlavní finanční trhy si pro nás při pondělku nepřipravily žádné velké příběhy. Odpolední aktivita je negativně ovlivněna absencí amerických hráčů a svátek omezil i přísun nových zpráv. Ranní statistiky PMI z Číny vyšly v souladu s odhady a příliš se neodchýlila ani předběžná německá inflace. Z USA začnou chodit zajímavé statistiky až od zítřka.
  • Evropské akcie snížily ztráty po projevu prezidentky ECB
    Evropské indexy v úterý mazaly ztráty po další sérii holubičích komentářů prezidentky ECB Lagardeové. Ráno zasáhly indexy ze starého kontinentu poklesy, když pandemií vyvolaný výprodej čínských akcií otřásl globálními trhy a přispěl k přetrvávajícím obavám z války na Ukrajině. Také slabá ekonomická data z Německa ovlivňovala sentiment trhu. Přesto se prezidentce Lagardeové opět podařilo trhy uklidnit prohlášením, že ekonomika by měla v roce 2022 stále robustně růst.
  • Evropské akcie spadly nejvíce v dějinách, americká centrální banka zahajuje čtvrtou vlnu kvantitativního uvolňování
    Evropské akcie se dnes propadly nejvýrazněji v dějinách. Investory rozčarovala zejména Evropská centrální banka, která se neuchýlila k dalšímu snížení úrokové sazby. Místo toho jen navýšila objem odkupu aktiv, zjednodušila bankám přístup ke kapitálu a dále uvolnila podmínky pro úvěrování firem. Investoři ale čekali více, takže po oznámení záměru ECB došlo k prohloubení obřího akciového pádu. Akcie, alespoň ty americké, nakonec musela zachraňovat americká centrální banka.
  • Evropské akcie stoupají, Amerika beze směru před dalšími výsledky a Fedem
    Americké trhy se na úrovni hlavních indexů drží blízko včerejšího hodnot. Zatímco S&P 500 je mírně v plusu, Nasdaq naopak v červeném, když ho tíží například Microsoft. Dnes však budou reportovat další důležitá jména - Apple, Facebook, Qualcomm, Ford a spousta jiných a obrázek se tak může podstatně změnit. Evropa se mezitím rozhodla růst a indexy jako DAX , CAC 40 nebo FTSE 100 přidávají kolem půl procenta.
  • Evropské akcie stoupaly, převzaly štafetu od asijských burz
    Přední západoevropské akciové indexy uzavřely ve středu v plusu. Sentiment podpořily výsledky obchodního dne v asijské seanci.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster