Úterý 19. březen 2024 06:25
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

Evropské indexy znovu rostou, na CME se začalo obchodovat s bitcoinovými futures

18.12.2017 15:31  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Začátek týdne se zatím na finančních trzích nese v poměrně optimistickém duchu. Akciové indexy zahájily obchodování mírným růstem a například německý DAX přidává více než procento a půl a znovu se vyhoupl nad hranici 13 300 euro. V Zelených číslech se pak drží také futures na americké indexy, které přidávají kolem půl procenta. Tématem pondělní seance je při absenci dat hlavně politika v USA, kde bude tento týden pokračovat proces schvalování a finálního ladění americké daňové reformy. Trh čeká také na projev Donalda Trumpa, který bude mluvit o obchodních vztazích s Čínou.

Pondělní seance je zatím bez dat, což ale nebrání finančním aktivům docela zajímavě trendovat. Pod mírným tlakem je dnes americký dolar, který na páru s eurem od rána pozvolna ztrácí. Euro se na páru s dolarem přiblížilo už ke hranici 1,18 EURUSD a solidní seanci za sebou má zatím také britská libra, které se daří likvidovat ztráty, které na páru s dolarem nabrala v průběhu minulého týdne.

Slabší dolar dnes od rána pomáhal také drahým kovům, které ale v odpoledních hodinách o své zisky začaly postupně přicházet, když na ně dolehl hlavně výrazný růst akcií a ostatních rizikových aktiv, který tradičním bezpečným přístavům většinou do karet příliš nehraje. Cena se však dokázala vrátit zpět a drahé kovy se tedy stále drží a v rámci možností bojují s ne zrovna příznivým krátkodobým fundamentem.

Zajímavým tématem je pak dnes také Bitcoin. Po minulém pondělí, kdy se začalo obchodovat s bitcoinovými futures na CBOE, se dnes s bitcoinovými futures začalo obchodovat také na největší futures burze CME. Objemy jsou na první den relativně zajímavé a těsně před otevřením amerických burz se zobchodovalo zatím 742 kontraktů, což při nominální hodnotě 5 bitcoinů na kontrakt znamená 3 710 BTC. To je ale už dne s přibližně dvojnásobek objemu na CBOE. Cena bitcoinu zatím na spuštění futures nereaguje a během dne osciluje v okolí 19 tis. dolarů.


Lednový BTC future kontrakt (CME), první obchodní den

Více dnešní seance zatím nenabídla, takže čekáme na zajímavější stimuly, které by mohly přijít na řadu už zítra. Během americké seance proto počítáme i nadále s poklidným průběhem na většině finančních aktiv.

 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Evropské indexy smazaly dnešní ztráty, ČEZ se v tomto týdnu propadl o téměř 13 %
    Akciové trhy zaznamenaly poměrně turbulentní seanci. Poté, co byly zveřejněny neuspokojivé výsledky americké inflace (CPI), došlo k poklesu amerického indexu S&P 500 (US500) asi o 3 %. Přestože se prvotní negativní reakce propsala i do Evropy, v podvečer došlo ke zlepšení sentimentu a evropské benchmarky uzavřely vesměs se zisky. Nejziskovějším indexem byl německý DAX (DE30), který si připsal 1,51 % a uzavřel na 12 355 bodech. Naopak podvečerní zlepšení nálady již nebylo zaznamenáno v Praze, kde index PX (CZKCASH) odepsal 0,68 % a seanci ukončil na 1 133,58 bodech.
  • Evropské indexy uzavřely smíšeně, lídrem zisků pražské burzy je ČEZ
    Evropské akciové indexy mají za sebou smíšenou seanci. Nejvýkonnějším benchmarkem dnes byl index pražské burzy (CZKCASH), který uzavřel s 1,32% ziskem na 1152,96 bodech, zatímco německý DAX (DE30) vykázal růst o pouhých 0,35 %. Na opačné straně stál britský index FTSE 100 (UK100), který odepsal 0,86 %. Americké indexy se během dnešního obchodování pohybují v zelených číslech. S&P500 (US500) si připisuje 1,07% zisk a technologický index NASDAQ (US100) je o 1,46 % výše.
  • Evropské indexy v červených číslech, BoE na své politice nic nemění
    Po včerejším mizerném close v USA se dnes Evropa propadá do červených čísel a likviduje část zisků ze začátku týdne. E...
  • Evropské indexy v úterý prudce rostou
    Evropské akciové indexy si v průběhu úterní seance připisují výrazné intradenní zisky. Vzhůru jim pomáhají spekulace na uvolňování měnové politiky, a to jen dva dny před zasedáním ECB. Nejlepší výkony předvádí automobilový sektor. Zároveň DE30 roste nejvíce z hlavních akciových trhů (+1,5 %). Následuje jej SPA35 (+1,3 %) a EU50 (+1,2 %).
  • Evropské indexy zahájily mírnou korekci, dolar si své pozice naopak drží
    Na makro velmi chudý týden pokračuje. Přestože je ale čtvrteční seance opět bez důležitých fundamentů, volatilita a objemy jsou dnes na trzích přeci jen v porovnání s první polovinou týdne o poznání vyšší. Na evropských burzách jsou objemy v některých případech (DAX) dokonce až dvojnásobné, což má na svědomí pravděpodobně hlavně lehká nervozita a prodejní tlak, který například v Německu poslal DAX dolů o více než procento.
  • Evropské indexy zahájily předvánoční týden na zelené vlně
    Nejdůležitější událostí v Evropě se v předvánočním týdnu stalo zveřejnění podnikatelského klimatu IFO v Německu. Zveřejněno bylo 88,6 bodů, zatímco se očekávalo 87,4. Ekonomové institutu poukázali na sníženou pravděpodobnost recese.
  • Evropské indexy zahajují nový týden zisky, PX index ztratil
    Evropské akciové indexy dnes uzavřel s výraznými zisky. Nejvíce si dnes připsal španělský IBEX 35 (SPA35), který vzrostl o 2,37 %. Německý blue chip index DAX (DE30) získal 1,70 % a seanci ukončil na 12 649 bodech. Index pražské burzy PX (CZKCASH) odepsal 0,27 % a uzavřel na 1 144,01 bodech.
  • Evropské indexy zaznamenaly pokles, Erste a Moneta prodloužily zisky
    Předposlední obchodní seance tohoto týdne přinesla finální zveřejnění HDP z Velké Británie za 3. kvartál, které meziročně dosáhlo růstu o 1,9 %. Odhad činil 2,4 %, přičemž ve druhém čtvrtletí činil růst britského hrubého domácího produktu 4,4 %. V České republice dnes nebyl zveřejněn žádný makroekonomický údaj.
  • Evropské indexy znovu hluboko v červených číslech, zlato je na ročním maximu
    Mimořádně špatný týden, měsíc a vlastně celý začátek roku pokračuje. Po včerejší spíše technické korekci  se na finanč...
  • Evropské indexy znovu mírně rostou, Mayová dá dohromady těsnou většinu se Severními Iry
    Dnešek je na finančních trzích samozřejmě hlavně o britských volbách a navzdory průšvihu, na který to rána pro Mayovou vypadalo se nakonec situace po sečtení posledních hlasů docela zajímavě zamotává. Mayová odpoledne nejenže neoznámila rezignaci, ale díky pár těsným výsledkům v jednotlivých okrscích nakonec získala 318 křesel, což dohromady s 10 křesly Severních Irů dává dohromady většinu 328 hlasů (minimálně většina je 326). Mayová tak bude schopna vytvořit sice komplikovanou, ale možná docela funkční menšinovou vládu, jejíž mandát bude ale ve vyjednáváních s EU oslaben. Situace na libře je tak dnes stále relativně stabilní, když na páru s americkým dolarem ztrácí okolo 250 pipů.
  • Evropské indexy znovu v červených číslech, EUR přesto navazuje na růst z minulého týdne
    Nový týden začal na finančních trzích docela nervózně. Evropské akciové indexy ztrácejí více než procento a výprodej s...
  • Evropské indexy znovu v zelených číslech, dolaru pomáhá domácí makro
    Nervozita ze začátku týdne je i nadále na ústupu. Po středečním zklidnění dnes nálada na trzích zůstává opět opatrně optimistická, když pokračuje pád dluhopisových výnosů v Evropě a napětí kolem situace v Itálii tak i nadále ustupuje. Ani tentokrát ale k žádné zásadní změně fundamentu nedošlo a zatímco včera trhy dokázaly zklidnit zprávy o úspěšném úpisu nových italských emisí, dnes zaujaly výsledky italských průzkumů veřejného mínění, podle kterých si většina Italů přeje zůstat i nadále v eurozóně.
  • Evropské indexy zpátky v červených číslech, trhy se bojí slábnoucího juanu
    Po včerejší přestávce se dnes akciové indexy v Evropě propadají opět do červených čísel. Na trhy se tedy vrací nervozi...
  • Evropské indexy zpátky v zelených číslech, dolar silnější na všech párech
    Evropské indexy dnes pohodlně likvidují včerejší ztráty a s nimi i část pondělního výprodeje. Řecko samozřejmě zůstává...
  • Evropské indexy zpět v zelených číslech, ropa naopak pokračuje v korekci dřívějších zisků
    Ani páteční seance zatím z klidného režimu tohoto týdne nijak nevybočuje. Nálada na trzích zůstává opatrně optimistická, a to bez ohledu na rizika dočasné vládní uzavírky, která hrozí v případě, že dnes demokraté v Senátu skutečně zablokují rozpočtové provizorium, které bylo včera schváleno republikány ve Sněmovně reprezentantů. Úderem půlnoci by se tak americká vláda ocitla bez legislativně schválených finančních prostředků a některé z vládních agentur by příští týden nemusely vůbec otevřít. Dopad politikaření na reálnou ekonomiku však pravděpodobně nebude nijak závažný, což si obchodníci zdá se dobře uvědomují. V Evropě proto dnes indexy navzdory tomu mírně rostou a stabilní je situace také na futures trzích v USA.
  • Evropské indexy ztrácí, pod tlakem těžaři; BAE Systems -9 %
    Evropské akciové trhy po čtyřdenní rally, kdy index Stoxx 600 atakoval nejvyšší hodnoty za posledních šest let, dnes z...
  • Evropské indikátory PMI by měly naznačit oživení v průmyslu
    Kurz eura vůči dolaru se na úvod týdne udržel těsně pod úrovní 1,0600 EUR/USD. Dolaru prospívá očekávané uvolňování měnových podmínek...
  • Evropské korporátní dluhopisy investičního stupně již nejsou levné
    Přes globální pandemii Covid-19 a nejhlubší hospodářskou recesi od Velké deprese 30. let minulého století zatím v letošním roce zaznamenaly evropské korporátní dluhopisy investičního stupně velmi dobrou výkonnost, když je jejich index od začátku roku v plusu 0,9 %.
  • Evropské maloobchodní tržby silně v prosinci kontraktovaly, analýza EUR/GBP
    Španělský sektor služeb dnes potvrdil dobrou náladu z posledních měsíců. Oproti prosinci si index nákupních manažerů (PMI) polepšil o 0,7 bodu na 54,9 bodu. Jde o nejlepší výsledek od července 2007 a od přicházejících 6 měsíců se tedy očekává pokračující expanze. Zlepšení se dočkaly i italské služby, které jen těsně zůstaly pod hranicí 50 bodů, jenž odděluje expanzi od kontrakce. V lednu došlo k posílení z prosincových 47,9 bodu na 49,4 bodu.
  • Evropské měny oslabují, dolar posiluje, zprávy z Ukrajiny jsou stále chmurnější
    Zhoršující se humanitární a bezpečnostní krize způsobená ruskou invazí na Ukrajinu nadále destabilizuje finanční trhy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI