Čtvrtek 28. březen 2024 20:40
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster

CAD pod tlakem ropy

29.10.2017 11:03  Autor: Globtrex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

CAD
 
V prostoru opčních obchodů přetrvává volatilita CAD na nejnižších úrovních a nabízí řadu atraktivních příležitostí. Po prudkém vzestupu kanadského dolaru v tomto roce došlo k obrovskému tlaku na zvrácení kurzů USD/CAD, resp. jeho rizikové přirážky, která od roku 2009 dosahlá nejnižší úrovně.
 
Tento fakt dělá CAD put opce historicky levné, s 3m sklonem, který je téměř plochý. Zajímavé je, že zkreslení USDCAD se vyvinulo v souladu s sklonem (šikmostí) Brent, ale nedávno se odpojili.
 
Oil puts zůstávají dražší ve srovnání s levnějšími put opcemi CAD.
 
Rostoucí rizika na ropných obchodech by mohla tlačit CAD dále, USA deklarovaly náročné požadavky v jednáních NAFTA s Kanadou a Mexikem. S rostoucími obavami ohledně budoucnosti NAFTA se rozšiřuje depreciace jak v MXN, tak v CAD, přičemž tyto měny mají tendenci opětovně korelovat, když se trh zaměřuje na riziko obchodních dohod, jako po amerických prezidentských volbách a zvolení D. Trumpa.
 
Vývoj cen ropy by měl zůstat okrajový a sekundární vzhledem k relativnímu přepočtu měn, a to zejména proto, že prognózy předpokládají, že surovina WTI zůstane v rozmezí od 40 do 50 bbl (dříve jsme poukázali na to, že pouze udržitelně nižší než 30 USD nebo více než 60 USD existují výraznější a méně lineární negativní nebo pozitivní dopady na ekonomiku a měnu).

EM stratégové doporučili krátkou pozici v ZAR / MXN, ale domnívají se, že stále pozitivní umístění MXN spolu s nejistotou NAFTA mohou omezit zisky MXN.
 
Podle CFTC se dlouhé pozice v letošním roce zvětšily, aby dosáhly nejvyšší úrovně za pět let, což naznačuje, že příští týden by mohlo dojít k oživení napětí a pravděpodobnému stavu status quo.
 
Ceny ropy jsou v horní části jejich dvouletého rozmezí, a proto si myslíme, že investoři by měli upřednostňovat zajištění dalšího poklesu CAD a eliminovat tak rizika plynouci z možné fluktuace cen ropy. Očekáva se, že BoC by již neměla zvyšovat základní sazby a tím výnosy CAD, přičemž eventuální zvýšení sazeb v 1Q 2018 již bylo započítáno do cen a další případné zvedání sazeb připadá v úvahu až v termínu 41 18/1Q 19.
 
Graf 1.: USD/CAD
 
Cad
 
Graf 2.: WTI
 
wti

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • CAD
    Po dnešných silných "jastrabích" komentároch Bank of Canada (ekonomický rast, inflácia) sa ...
  • CAD / CHF 28.11. 2018
    CAD/CHF se obchoduje o 0,18% niž na úrovni kolem 0,7518. Pár se obchoduje pod 200-SMA a pokusy o další růst jsou limitovány tuhým odporem na této hladině. Cena sklouzla pod denní oblak a je zde prostor pro další oslabování.
  • CAD/JPY
    Japonský jen se obchodoval vysoko proti všem hlavním měnám v tomto týdnu poté, co se BOJ držel politického rozhodnutí neměnit základní parametry monetární politiky. Centrální banka se rozhodla držet svůj cíl nákupu aktiv ve výši 80 bilionů JPY.
  • CAD/JPY atakuje maximum z listopadu 2023
    CAD/JPY po pondělním vrcholu na dvouměsíčním maximu 110,37 ztratil dynamiku, ale lednová série vyšších maxim a vyšších minim zůstává neporušená a pouze prolomení pod 50-periodový jednoduchý klouzavý průměr (SMA) a trendovou linii podpory na úrovni 109,40 by zpochybnilo růstovou trajektorii. Technické ukazatele hovoří ve prospěch medvědího scénáře, jelikož ukazatel RSI překračuje neutrální hranici 50 a stochastický oscilátor se posouvá směrem na jih. MACD nadále zpomaluje pod svou červenou signální linii, což přispívá k odrazujícím signálům.
  • CAD mírně posiluje v návaznosti na překonání odhadů tržeb kanadského maloobchodu
    Data o tržbách kanadského maloobchodu byla zveřejněna ve 14:30. Zpráva pozitivně překvapila analytiky, avšak nevyvolala žádné velké pohyby trhů.
  • CAD na data z trhu práce příliš nereagoval
    Report z kanadského trhu práce ukázal přírůstek zaměstnanosti o 72,5 tis. nových pracovních míst po růstu o 336,6 tisíce v únoru. Trh čekal přírůstek o 80 tis. nových míst. Zaměstnanost vzrostla v sektoru služeb (+42 tis.) i výroby (+31 tis.). Míra nezaměstnanosti v Kanadě klesla na 5,3 % v březnu 2022 z 5,5 % v únoru. Pokles byl v souladu s očekáváním.
  • CAD na 5letých minimech, libru data z trhu práce nepodržela, analýza EUR/NZD, EUR/AUD, USD/CAD
    Kanadský dolar (CAD) se včera vůči americkému dolaru (USD) propadl na 5letá minima, čímž rovněž pokořil kulaté čí...
  • CAD oslabuje po komentářích Macklema za BoC
    Kanadský dolar ve čtvrtek oslabil po jestřábím projevu předsedy FEDu Powella a horší nálada dnes převládá uprostřed zhoršující se epidemie Covid-19 v Číně, která stlačila ceny ropy a podpořila USD. Také komentáře předsedy BOC Macklema nezměnily sentiment trhu s kanadským dolarem, protože nenabídl žádné nové informace.
  • CAD oslabuje po zveřejnění kanadské inflace
    Inflace v Kanadě (CPI) se v březnu meziročně zvýšila na 6,70 % z únorových 5,7 %. Trh čekal pouze růst na 6,1 %. Jádrové spotřebitelské ceny v Kanadě vzrostly meziročně na 5,50 % v březnu z 4,8 % v minulém měsíci. Analytici očekávali pokles na 4,2 %.
  • CAD pod tlakem kvůli slabším výsledkům maloobchodu, akcie po včerejší korekci zatím stabilní
    Čtvrteční seance zatím na finančních trzích probíhá podle očekávání v poklidném duchu. Může za to hlavně svátek v USA, díky kterému jsou objemy napříč finančními aktivy výrazně podprůměrné. V Evropě se na většině burz pohybují zhruba čtvrtinu až třetinu pod dlouhodobým průměrem, díky čemuž na evropských akciích nesledujeme žádný jednoznačný trend. Například německý DAX dnes stagnuje, zatímco španělský a francouzský index mírně rostou.
  • CAD posílil v reakci na jestřábí komentáře guvernéra
    Měnový pár USD/CAD si dnes prochází zvýšenou volatilitu a po dočasném výprodeji se vrací k ziskům. Během tiskové konference po zasedání Bank of Canada guvernér Macklem řekl:
  • 🧨CAD posilňuje po rozhodnutí BoC❗
    Bank of Canada ponechala svoju základnú úrokovú sadzbu nezmenenú na efektívnej spodnej hranici 0,25 %, ako sa všeobecne očakávalo. Centrálna banka sa prekvapivo rozhodla predčasne ukončiť svoj program QE a znížila svoje nákupy na 0 dolárov mesačne. Všeobecne sa očakávalo, že sa nákup zníži na 1 miliardu USD/týždeň z 2 miliárd USD/týždeň. BOC teraz bude iba reinvestovať svoju existujúcu súvahu a nakupovať bude výlučne iba dlhopisy kanadskej vlády na nahradenie iných dlhopisov.
  • CAD posiluje před zasedáním BoC
    Kanadský dolar začal nový týden solidními zisky a nyní je nejsilnější ze skupiny měn G10. Ve středu 1. června bude BoC rozhodovat o sazbách. Očekává se, že centrální banka zvýší hlavní úrokovou sazbu o 50 bps na 1,5 %.
  • CAD po zasadnutí centrálnej banky mierne oslabil
    Aspoň mierny závan volatility dnes prinieslo zasadnutie Bank of Canada (BoC). Nič zásadné sa od neho vzhľadom na stabilizáciu na globálnych finančných trhoch a relatívnu stabilizáciu cien ropy nečakalo. Predsalen sa však v sprievodnom komentári objavilo zopár fráz, ktoré vyzneli vo viac holubičom tóne ako po predošlom zasadnutí. Podľa BoC sa inflačný výhľad od júlového zasadnutia posunul mierne nadol. Dôvodov je možné z komentára vyčítať viacero:
  • 🚀CAD roste navzdory slabým cenám ropy🛢
    USD vymazal počáteční zisky, když obchodníci zpracovávali smíšené údaje z trhu práce. Počet volných pracovních míst v USA v listopadu mírně klesl na 10,45 milionu, zůstal však na značně vysoké úrovni, což naznačuje, že mzdy se budou dále zvyšovat, protože firmy se snaží přilákat zaměstnance. Na druhé straně index PMI ISM ve zpracovatelském průmyslu minulý měsíc druhý měsíc po sobě klesl na 48,4, nicméně dílčí index zaměstnanosti vzrostl na 51,4 a vrátil se do expanze, což ukazuje na zlepšení na trhu práce. 
  • CAD silnější díky dobrému makru, akcie znovu jen vyčkávají
    Tento týden na většině finančních aktiv vládne docela stabilní sentiment a ani dnešní seance zatím není výjimkou. Evropské indexy pokračují v pohybu v bočním trendu a své ceny ze včerejška si pouze udržují takže zůstávají na dohled historického maxima. Zobchodované objemy jsou přitom ještě nižší než včera, když se jen na německé burze pohybují přibližně pětinu pod průměrem za posledních 100 obchodních seancí. Trhy tak dál v klidu vyčkávají na nové impulsy a důvody k byť jen technické korekci stále postrádáme.
  • CAD v problémech, spread mezi dvouletými výnosy USA a Kanady nejvýše od roku 2007
    Ještě pár slov ke kanadskému dolaru. Dnes v ranním komentáři jsme řešili jeho výrazné oslabení a break jedné z resistencí na USDCAD, který jej katapultoval k druhé resistenci na úrovni letošního maxima.
  • CAD výrazně zpevnil, pomohla mu hlavně vyšší inflace
    Kanadský statistický úřad dnes zveřejnil výsledky kanadských maloobchodních prodejů a inflace a nově příchozí makro znovu potvrzuje, že je to především kanadský dolar, který poslední dobou reaguje na domácí makro nejcitlivěji z hlavních světových měn. Tentokrát k tomu přitom dostal dobrý důvod. Oba výsledky totiž dopadly pro CAD nad očekávání dobře. Maloobchodní tržby překvapily růstem o 2 %, zatímco trh počítal s růstem pouze o 1 %. Kanadská inflace pak rostla meziročně v červnu z 2,2 % na 2,5 %, zatímco trh očekával její zrychlení pouze na 2,3 %. Inflace se tak i nadále vzdaluje inflačnímu cíli a roste nejrychleji od začátku roku 2012.
  • CAD zaznamenal jen malou reakci na slabší údaje o inflaci PPI
    Výrobní ceny v Kanadě v říjnu prudce vzrostly na 2,4 % meziměsíčně po stagnaci v září a oproti očekávání trhu o 0,4 % nárůstu. Hlavní tlak na růst přinesly ceny rafinovaných ropných energetických produktů (+14,9 %), které zaznamenaly první nárůst za čtyři měsíce a největší měsíční nárůst v této kategorii od března 2022 (+19,3 %).
  • CAD zaznamenal len malú reakciu na údaje o maloobchodnom predaji
    Údaje o maloobchodnom predaji v Kanade za august boli zverejnené o 14:30. Správa sa ukázala byť lepšia, ako sa očakávalo, ale nevyvolala žiadne významné pohyby na trhoch. Hlavné body správy:
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
Swissquote Bank