Čtvrtek 28. březen 2024 10:59
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster

Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.10.2017

25.10.2017 16:02  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Německý předstihový ukazatel IFO pro říjen při hodnocení současné situace vzrostl o 1,1 b. na 124,8 b., což je o více než jeden bod, než očekával medián odhadů trhu. Jedná se tak o nejvyšší hodnotu v historii ukazatele. Hodnocení budoucích očekávání vzrostlo o 1,6 b, ačkoli trh očekával mírný pokles. Optimismus německých firem stále roste i díky globálnímu růstu, z kterého třetí největší světový exportér náležitě těží.

Americké objednávky zboží dlouhodobé spotřeby vzrostly v září o překvapivých 2,2 % ve srovnání s předchozím měsícem. Trh očekával růst pouze o jedno procento. Ve stejném období objednávky bez zahrnutí dopravních prostředků vzrostly pouze o 0,7 %, což i v tomto případě je mírně nad očekáváním trhu.

Dnes bude ještě zveřejněna oficiální statistika mezitýdenní změny amerických zásob ropy. Podle odhadů trhu by mohly poklesnout o 2 782 tis. barelů ropy. Čtvrtý týden v řadě by tak pokračoval trend poklesu zásob. Podle statistiky American Petroleum Institute by však pokles v tomto týdnu mohl být až dvojnásobně větší. Cena ropy Brent včera odpoledne vyskočila o necelý dolar nahoru poté, co zástupci Saudské Arábie vyjádřili své odhodlání snížit nabídku ropy na světových trzích. Dnes se cena stabilizovala na úrovni 58,30 dolarů za barel.

V tomto týdnu pokračují napětí ohledně nominace nového šéfa Fedu. Podle posledních spekulací v úzkém seznamu zůstává pouze současný člen bankovní rady J. Powell, ekonom J. Taylor a současná šéfka Fedu J. Yellen. Finální rozhodnutí by mělo padnout do poloviny příštího týdne, kdy prezident D. Trump odjíždí do Asie.

Podle posledních vyjádření členů bankovní rady ČNB tři ze sedmi členů jsou pro zvyšování úrokových sazeb o více než standartních 25 bp. Investoři tak stále více sází na další zvyšování sazeb, které by mohlo proběhnout už na nejbližším zasedání bankovní rady,  proběhne na začátku listopadu. Koruna v důsledku těchto vyjádření pokračuje v posilovaní a dnes se pohybuje na úrovni EUR/CZK 25,60.

Tým ekonomického výzkumu Raiffeisenbank a.s.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.10.2017
    Spotřebitelská důvěra v ČR v říjnu klesla o 0,5 b. na 6,3 b. Stále se tak drží nad deseti měsíčním průměrem 5,7 b. Z šetření vyplynulo, že se mírně zvýšily obavy z růstu nezaměstnanosti a naopak se snížily obavy z růstu cen. Zato důvěra podnikatelů vzrostla o 0,4 b. na 16,9 b. a je tak na letošním maximu. Nejvýraznější zlepšení nálady nastalo v průmyslu díky zlepšení ekonomické situace. Co ale naopak průmyslníky trápí je dlouhodobý nedostatek zaměstnanců. Poprvé od ledna 2008 je nedostatek pracovních sil vnímán jako hlavní bariéra růstu produkce, ačkoliv procento respondentů uvádějíc tuto příčinu klesl o 3,3 p.b. na 28,5 %. Druhou nejvýznamnější bariérou růstu produkce je nedostatečná poptávka (27,8 %). Další významnou novinkou, na kterou průzkum poukazuje, je nedostatek materiálu, jelikož procento respondentů zmiňujících tuto bariéru růstu produkce se téměř zdvojnásobilo na 16,8 %. Potvrzuje tak data ze zářijového PMI ve výrobě, ve kterém zpracovatelský průmysl poukazoval na akutní nedostatek materiálu a jeho významné zvýšení ceny.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.11.2017
    Spotřebitelská důvěra v listopadu vzrostla o 1,5 b. na 7,8 b. a dosáhla tak nejvyšší hodnoty v historii měření. Z průzkumu vyplynulo, že lidé mají menší obavy ze zhoršení celkové ekonomické situace a chtějí více spořit. Klesly také obavy z růstu cen. Za tento rok se průměrná hodnota spotřebitelské důvěry vyhoupla na 5,9 b. Pakliže v posledním letošním měsíci nepřijde výrazný pokles, důvěra bude ve čtvrtém čtvrtletí nejvyšší v tomto roce. Česká spotřebitelská důvěra do velké míry kopíruje vývoj v eurozóně, ve které jsou spotřebitelé nejoptimističtější za posledních 17 let.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.1.2017
    Podle údajů Českého statistického úřadu v lednu celková důvěra v domácí ekonomiku meziměsíčně mírně vzrostla na hodnotu 14,7 b. Hodnoty za poslední tři měsíce tak patří k nejvyšším od roku 2008. Indikátor důvěry podnikatelů klesl o 0,2 b. na 16,5 b. Dotazovaní z průmyslového sektoru očekávají, že v následujících třech měsících výrobní činnost poroste vyšším tempem a měla by růst i zaměstnanost. Zvýšil se však počet podniků, které znepokojuje nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců. Rovněž ve stavebnictví by podle dotazovaných mělo během příštích třech měsíců dojít k růstu tempa produkce, zaměstnanost by se však měla snížit. Indikátor důvěry spotřebitelů vzrostl o 1,2 b. na 7,5 b. a je tak na své nejvyšší úrovni v historii. Spotřebitelé se však více obávají výraznějšího růstu cen. Oproti lednu 2016 celková důvěra vzrostla.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.1.2018
    Podle konjukturálního průzkumu ČSÚ se ekonomická důvěra spotřebitelů v lednu zvýšila o 2,3 b. na 9,8 bodů, což je nové historické maximum. Výsledek šetření zdůrazňuje, že pro období příštích dvanácti měsíců mají spotřebitelé o něco nižší obavy ze zhoršení ekonomické situace. Spokojenost spotřebitelů s vlastní finanční situací zůstala beze změny, ale je patrný vyšší úmysl spořit. Rekordní spotřebitelská důvěra spolu s průměrným růstem mezd pod 7 % (podle našeho odhadu) se letos promítnou do pokračujícího růstu domácí spotřeby, která tak nadále zůstane hlavním tahounem naší ekonomiky. Nicméně podnikatelská důvěra v lednu mírně pokleslo o 0,7 b. na 16,4 bodů. Stojí za tím mírný pokles důvěry průmyslových výrobců, zejména kvůli nižšímu hodnocení zahraniční poptávky a obavám z nedostatku zaměstnanců. Souhrnná ekonomická důvěra (spotřebitelů a podnikatelů) zůstala v lednu beze změny na 15,1 bodech.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.2.2017
    Podle údajů Českého statistického úřadu celková důvěra v domácí ekonomiku v únoru meziměsíčně mírně klesla na hodnotu 13,3 b a je tak o 1,4 bodu nižší než v lednu. Indikátor důvěry podnikatelů v únoru klesl o 1,3 b. na 15,2 b. a indikátor důvěry spotřebitelů zaznamenal pokles o 1,7 bodu na 5,8 bodu. Podnikatelé v průmyslové výrobě hodnotili současnou ekonomickou situaci oproti lednu stejně, zhoršily se však očekávání. V příštích třech měsících průmysloví výrobci předpokládají nižší tempo růstu své činnosti. Ve stavebnictví se celková důvěra meziměsíčně zvýšila, stavební podnikatelé hodnotí současnou situaci oproti lednu lépe a jsou optimističtější i v hodnocení nadcházejícího období. Naopak čeští spotřebitelé vidí ekonomickou situaci v příštích měsících pesimističtěji. Jejich obavy ze zhoršení celkové ekonomické situace v příštích dvanácti měsících se oproti lednu prohloubily. Meziročně je celková důvěra podnikatelů i spotřebitelů vyšší a jenom důvěra v odvětví stavebnictví je nižší než v únoru 2016.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.3.2017
    Dnešní den je ve znamení předstihových indikátorů. Podle Českého statistického úřadu klesla v březnu celková důvěra v ekonomiku na 11,7 bodů z únorových 13,3 bodů. Indikátor důvěry podnikatelů se snížil z 15,2 bodů na 13,1 bodů. V průmyslu klesla důvěra již čtvrtý měsíc v řadě a to především kvůli pesimističtějšímu očekávání podnikatelů. Ti očekávají, že se v příštích měsících sníží jak tempo růstu výroby, tak i zaměstnanosti. Ve stavebnictví pak podnikatelé indikují nižší poptávku a i jejich očekávání do příštích měsíců se snížila. Naopak složka důvěry domácností vzrostla o 0,5 bodů na 6,3 bodů. Spotřebitelé snížili své obavy z vlastní finanční situace i ze zvýšení nezaměstnanosti. Také v meziročním srovnání důvěra spotřebitelů vzrostla a důvěra podnikatelů klesla.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.4.2017
    V prvním kole francouzských voleb, které se konaly včera, zvítězil nezávislý kandidát a centralista E. Macron. Dostává se tak, spolu s pravicovou nacionalistkou M. Le Pen do druhého kola. 7. května tak voliči rozhodnou, který z těchto dvou kandidátů se stane francouzským prezidentem, a větší šanci uspět má podle volebních průzkumů E. Macron. Výsledek prvního kola koresponduje plně s výsledky výzkumů veřejného mínění. Přesto si trhy oddychly, že se nenaplnil scénář, kdy by se do užšího výběru spolu s M. Le Pen dostal levicový populista J.L. Mélenchon. Především se tak razantně snížila pravděpodobnost „Frexitu“. To, že i přes očekáváný výsledek trhy počítaly i s horší alternativou, se odrazilo na kurzu eura proti dolaru. Hned po zveřejnění euro posílilo téměř o 2 %, následně kurz mírně zkorigoval a v současnosti se euro obchoduje za cenu okolo EUR/USD 1,086.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.5.2017
    Důvěra v českou ekonomiku se v květnu víceméně nezměnila, jak ukázal konjukturální průzkum. Důvěra v průmysl a služby zůstala na obdobné úrovni jako v dubnu, naopak ve stavebnictví a odvětví obchodu mírně klesla. Nezměněna zůstala také důvěra spotřebitelů v ekonomiku, jejich obavy z růstu cen či vlastní finanční situace. Zvýšily se ale obavy spotřebitelů, že se v příštích 12 měsíců zhorší celková ekonomická situace. V celkovém hodnocení zůstává spotřebitelská důvěra poblíž historického maxima, kterého dosáhla na začátku loňského roku. Koruna se dnes odpoledne pohybuje poblíž EUR/CZK 26,45.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.7.2017
    Ve středu bude zveřejněn výsledek dvoudenního zasedání amerického Fedu ohledně nastavení měnové politiky. Neočekává se žádná změna ve výši úrokových sazeb, ale budou se sledovat náznaky zvyšování pro další měsíce. Dalším sledovaným tématem bude způsob a načasování snižování bilance Fedu, která dosáhla díky programu kvantitativního uvolňování 4,5 bilionů dolarů. Podle odhadů RBI týmu by k zvýšení úrokových sazeb mělo dojít v prosinci tohoto roku.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 24.8.2017
    Dnes byl zveřejněn konjunkturální průzkum Českého statistického úřadu za měsíc srpen. Oproti předchozímu období vzrostla spotřebitelská důvěra o 2,2 b. na 5,5 b. Z šetření vyplývá, že pro období příštích dvanácti měsíců se mírně zvýšil úmysl spotřebitelů spořit a v porovnání s minulým měsícem mírně vzrostly obavy z růstu cen, avšak obavy ze zvýšení nezaměstnanosti mírně poklesly. Podnikatelská důvěra vzrostla o 0,9 b. na 16,3 b. a celkový ukazatel důvěry v ekonomiku vzrostl o 0,9 b. na 14,1 b. Ukazuje se tak, že lidé stále více věří v ekonomiku. Tento fakt podporuje hlavně nedávný odhad HDP, podle kterého rostla ekonomika v druhém čtvrtletí meziročně o 4,5 %. Očekáváme tak v tomto roce růst přes tři procenta, ale výkon z roku 2015 nebude překonán.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.1.2017
    Česká bankovní asociace (ČBA) dnes zveřejnila aktualizovanou prognózu vývoje české ekonomiky pro nadcházející roky. Podle ČBA poroste česká ekonomika letos i v příštím roce tempem 2,6 %. My pro letošek očekáváme o desetinku vyšší tempo růstu, přičemž hlavním tahounem bude spotřeba domácností. ČNB letos velmi pravděpodobně ukončí kurzový závazek, my očekáváme opuštění závazku v druhé polovině roku. Podle ČBA by koruna měla letos v průměru posílit k EUR/CZK 26,60 z loňských EUR/CZK 27,03.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.1.2018
    Na dnešní tiskové konferenci po měnověpolitickém jednání ECB její guvernér M. Draghi nijak výrazně nezměnil dosavadní komunikaci ECB: vnitřní inflační tlaky jsou slabé a rozsáhlá měnová podpora je stále nutná pro pozvednutí inflace. Vyjádřil přání pro hlubší strukturální reformy a upozornil na potřebu fiskální politiky zaměřené na růst v zemích eurozóny. Co se týče forward guidance (měnověpolitického závazku), guvernér mírnil očekávání trhu. Zmínil jen, že s blížícím se ukončením nákupu finančních aktiv bude potřeba postupně upravovat i forward guidance. Žádná změna tedy nepřišla a diskuse o změně komunikace ve výkonně radě ještě neproběhla. Podle Draghiho příští navýšení úrokových sazeb přijde až dlouho po konci kvantitativního uvolňování. Ohledně eurodolaru Draghi šetřil slovy, zmiňoval jen vyšší volatilitu jako zdroj nejistoty. I přes nejasná vyjádření EUR/USD během jeho řeči posílil nad 1,250 (poprvé od roku 2014). Velice okatě řekl, že směnný kurz je důležitý pro ekonomický růst a inflaci. Nicméně také doplnil, že Evropská centrální banka necíluje kurz eura. V jeho předem připravených komentářích zaznělo, že současné posilování kurzu eura vůči dolaru ECB zatím neznepokojuje. Nicméně podle našeho názoru takto silné euro ECB do karet určitě nehraje. V každém případě je zatím příliš brzy na posouzení efektu přenosu silného eura na inflaci. EUR/USD po konferenci znovu poskočil nad 1,250.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 2.5.2017
    Na dnešní tiskové konferenci český premiér B. Sobotka oznámil demisi vlády. Důvodem je nevyjasněná finanční situace současného ministra financí A. Babiše. V březnu B. Sobotka požádal o vysvětlení nákupu korunových dluhopisů Agrofertu, které měl A. Babiš podat do konce dubna. Podle premiéra bylo ale Babišovo vysvětlení nedostatečné. Odvolání ministra financí by z něho podle premiéra udělalo mučedníka a politicky by mu spíše nahrálo. Proto se premiér přiklonil k demisi celé vlády. Následující vývoj bude záviset především na prezidentovi ČR M. Zemanovi, který může mimo jiné jmenovat novou (i úřednickou) vládu. Protože je relativně krátce před volbami a termín regulérních voleb již stanoven (na 20. a 21. října tohoto roku). Na demisi vlády by trhy nijak výrazně reagovat neměly. Krátce po oznámení demise česká koruna oslabila, ale během chvilky zpět zkorigovala a obchoduje se za cenu okolo EUR/CZK 26,90.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.4.2017
    Česká bankovní asociace dnes zveřejnila novou makroekonomickou prognózu, ve které ponechala odhad růstu české ekonomiky pro letošní rok nezměněný na 2,6 % meziročně. Hlavním tahounem ekonomiky budou domácnosti. Nezaměstnanost by měla dál klesat, inflace bude na vzestupu a budou dál zintenzivňovat tlaky na růst mezd. V příštím roce očekává ČBA růst úrokových sazeb České národní banky. Podle naši prognózy by český HDP měl letos zrychlit na 2,7 % z loňského tempa 2,3 % a v dalších letech se pohybovat blízko svého potenciálu. Inflace by v polovině letošního roku mohla ještě zrychlit blíže k 3 %, ale nečekáme, že by se dostala přes tuto úroveň. Ke konci roku by naopak kvůli srovnávací základně z loňského roku měla pozvolna klesat těsně pod 2 %. Růst úrokových sazeb ČNB očekáváme ve druhém čtvrtletí příštího roku. Vzhledem k dobré kondici české ekonomiky má koruna potenciál pro posilování a do konce roku by se dle našich odhadů mohla dostat k EUR/CZK 25,90.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.5.2017
    Pozornost trhu se dnes zaměřila na setkání představitelů zemí kartelu OPEC ve Vídni. Členové kartelu se dohodli na prodloužení dohody o omezení těžby ropy na dalších 9 měsíců. Rozsah limitů těžby bude dnes odpoledne diskutován i s ostatními nečlenskými zeměmi včetně Ruska. Jako nejpravděpodobnější se jeví omezení těžby ve stejném rozsahu, jako tomu bylo doposud. Dosavadní dohoda, která má platit 6 měsíců, vyprší v červnu a nevypadá to, že by její efekt na cenu ropy Brent byl nějak zásadní. Za jejího trvání se cena ropy na trhu téměř nezměnila a v průměru se udržovala okolo 53,9 dolarů za barel. Nejvyšší byla v lednu na začátku dohody (57,1 dolarů za barel), dnes se pohybuje okolo 53,3 dolarů. Podle iránského ministra průmyslu B. Zanganeha by se cena ropy měla pohybovat mezi 55 až 60 dolary za barel. Naši kolegové z RBI v současnosti revidují prognózu ceny ropy Brent.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.7.2017
    Německý IFO index podnikatelské důvěry si v červenci již potřetí v řadě připsal nové maximum, když vzrostl z rekordní červnové hodnoty 115,2 bodů na 116,0 bodů. Trh nevěřil, že IFO index ještě poroste a očekával mírný pokles o 0,3 b. Vysoká hodnota IFO indexu ukazuje na euforii německé ekonomiky. Složka hodnocení současných podmínek vzrostla na nejvyšší úroveň od doby, kdy se Německo sjednotilo. Nejlépe hodnotí současnou situaci podniky ve výrobě a ve velkoobchodu. Naopak v maloobchodu index mírně klesl, stále se ale nachází na velmi vysokých úrovních. Velice optimisticky vyznívá také hodnocení budoucnosti. Složka očekávání vzrostla o 0,8 bodů na 107,3 bodů na nejvyšší úroveň od února 2014. Index Ifo tak jednoznačně ukazuje na pokračování expanze německé ekonomiky, což je v souladu i s včera zveřejněným indexem nákupních manažerů. PMI index z výroby sice mírně klesl, pořád se ale drží poblíž 60 bodů, tedy vysoko nad průměrem posledních tří let (53,5 b.).
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.8.2017
    Dnes byl zveřejněn finální odhad růstu německé ekonomiky za druhé čtvrtletí. Výsledná statistika zůstala beze změny. Mezičtvrtletně vzrostlo HDP o 0,6 % a meziročně o 2,1 %. Pokračuje tak dlouhodobý trend stabilního růstu německé ekonomiky. Nejsilnějším tahounem byla domácí spotřeba a vládní sektor. Největší zrychlení tempa růstu oproti předchozímu čtvrtletí zaznamenal dovoz (1,7 %) a překonal tak růst vývozu (0,7 %).
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 25.9.2017
    Nedělní Německé volby vyhrála koalice CDU/CSU A. Merkelové, ale v porovnání s předchozími volbami ztratila téměř 9 p.b. Sociální demokraté skončili druzí s výrazným odstupem a ihned ohlásili odchod do opozice. Nově v dolní komoře parlamentu zasedne pravicová strana AfD, která získala 12,6 % hlasů. Nejpravděpodobnější scénář je tak vytvoření koalice CDU/CSU, Svobodných demokratů a Zelených. Vznik nové koalice může ale trvat déle. Na základě výsledku voleb kurz eura vůči dolaru celý den oslabuje a v současnosti se obchoduje na úrovni EUR/USD 1,186.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 26.10.2017
    Bankovní rada Evropské centrální banky rozhodla od začátku příštího roku snížit objem nákupů finančních aktiv na 30 mld. eur měsíčně ze současných 60 mld. eur. V tomto objemu bude v nákupech pokračovat minimálně do září 2018, nebo déle v případě nedostatečného vývoje inflace k dvouprocentnímu cíli. ECB si zároveň ponechává jistou flexibilitu na případné navýšení, pokud se výrazně změní podmínky na finančních trzích, nebo pokud bude inflace vyžadovat výraznější podporu. K podpoře likvidity a uvolněné monetární politiky přispěje i důležité rozhodnutí pokračovat v reinvestování výnosů ze splatných finančních aktiv i po ukončení kvantitativního uvolňování. Všechny tři hlavní úrokové sazby ECB zůstaly na původních hodnotách a s nejvyšší pravděpodobností zůstanou na svých minimálních hodnotách až do úplného ukončení programu kvantitativního uvolňování v posledních čtvrtletí 2018. Tým RBI předpokládá první navýšení sazeb v roce 2019. Rozhodnutí bankovní rady nebylo jednomyslné, nicméně všichni členové se shodli na tom, že ponechají konec programu co nejotevřenější. V souvislosti s výsledkem jednání ECB oslabil kurz eura oproti dolaru až k 1,174 dolaru, ale vzápětí zkorigoval k 1,178 dolaru díky pozitivním vyjádřením guvernéra Draghiho během tiskové konference. Obchodníci bedlivě sledují každý náznak z úst guvernéra a u kurzu eura je tak dočasně patrný výrazný nárůst volatility. Ke konci tiskové konference ale kurz eura znovu oslabuje.
  • Raiffeisenbank: Okénko trhu 26.1.2017
    Dnes nejsou na domácím trhu zveřejněná žádná nová data. U našich německých sousedů vzrostl indikátor důvěry spotřebitelů nad očekávání trhu z už již tak vysoké hodnoty. Je tak v souladu s ostatními předstihovými indikátory zveřejněnými tento týden poukazujícími na dobrou kondici německé ekonomiky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI