Úterý 19. březen 2024 08:08
reklama
Purple trading AI
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
XTB trading konference 2024

Ranní videokomentář: Akcie zpátky v červených číslech, v hlavní roli opět Bílý dům

18.08.2017 07:43  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včera se na finanční trhy znovu vrátila nervozita. Dopomohl k tomu teroristický útok v Barceloně a hlavně také chaos v Bílém domě, kdy Trumpa začali kritizovat někteří z jeho poradců a nejvyšší představitelé amerických společností za jeho příliš benevolentní vyjádření na adresu krajní pravice. To vedlo k tomu, že americký prezident rozpustil výbor pro infrastrukturu, který měl mít na starosti investice v objemu až jednoho bilionu dolarů. VIX se včera na spotu vrátil nad 15b. a růst averze k riziku začal pomáhat znovu také tradičním bezpečným přístavům. Dnešek bude hlavně o tom, jak dlouho se růst averze k riziku na trzích udrží. Ze zajímavých fundamentů pak pozor hlavně na výsledky kanadské inflace.

Dnešní fundamenty:

  • 14:30 Tempo růstu CPI v Kanadě (střední dopad)
  • 16:00 Americká spotřebitelská důvěra (střední dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Akcie se konečně probraly, daří se i libře
    Akciové trhy včera konečně prolomily boční trend a vydaly se vzhůru. V případě amerických indexů jsme se dočkali navýšení historického maxima a například index Dow Jones poprvé v historii prolomil hranici 20 tis. bodů. Růst indexů přišel tak trochu jako blesk z čistého nebe, když se fundamentální situace na trzích ani po včerejšku nijak zásadně nemění. Daří se také britské libře, která výrazně navyšuje své zisky z minulého týdne, a to bez ohledu na brexit, který je pro obchodníky na librových párech permanentním rizikem. Dnešek nabídne hlavně výsledky britského HDP.
  • Ranní videokomentář: Akcie se vracejí do zelených čísel, dnes britský maloobchod a kanadská inflace
    Včerejší seance pomohla akciovým trhům opět do zelených čísel, díky čemuž dál klesala také implikovaná volatilita a celkové napětí, které se na na trzích nahromadilo začátkem tohoto týdne. Na trhy se pomalu vrací dobrá nálada, k čemuž rozhodně přispívá i skutečnost, že ze světa dál přicházejí solidní ekonomická data, která potvrzují, že si americká i evropská ekonomika procházejí uspokojivým růstem, i když možná již celkový sentiment není tak příznivý jako v minulých měsících a boom po amerických prezidentských volbách pozvolna polevuje. Dnešek přinese ze zajímavých výsledků hlavně evropské PMI a kanadskou inflaci.
  • Ranní videokomentář: Akcie si své pozice drží, dnes Německý IFO a spotřebitelská důvěra z USA
    Začátek týdne proběhl na finančních trzích v klidu a na nízké volatilitě. Nálada na trzích zůstává pozitivní a většina akciových indexů si své pozice drží. DAX se dokonce krátce vyhoupl až na letošní maxima nad hranicí 10 800 euro, i když v průběhu odpoledne poté část svých zisků odevzdal. Dnešek bude na data opět spíše chudší a mezi nejzajímavější výsledky se zařadí pouze německý index IFO a americká spotřebitelská důvěra.
  • Ranní videokomentář: Akcie si své vysocké ceny stále drží, dolar začíná slábnout
    Máme za sebou klidný týden, který pomohl hlavně akciím. Ty se drží na vysokých, nebo častokrát i rekordně vysokých úrovních, k čemuž přispívá hlavně nízká úroveň implikované volatility a skutečnost, že po amerických volbách z trhů prozatím zmizela veškerá zjevná rizika. Nový týden bude na důležité fundamenty mnohem zajímavější než týden minulý. Čekají nás totiž výsledky z amerického trhu práce, nebo zasedání OPEC, které je v posledních dnech hlavním motorem veškerého dění na ropě. Zajímavé bude také sledovat situaci na dolaru, který se vůči euru v minulém týdnu přiblížil až k silnému supportu na úrovni minima z minulého roku a který se během dnešní seance dostává po delší době znovu pod prodejní tlak.
  • Ranní videokomentář: Akcie srazily trumpovy cla, spread Brent – WTI vystoupal nejvýše od roku 2015
    Včerejší seance se nesla v poklidném duchu až do odpoledne, kdy americký prezident Donald Trump oznámil uvalení cel na dovoz oceli a hliníku z Evropské unie, Kanady a Mexika. Dotčené ekonomiky vzápětí slíbily protiopatření. Akciové trhy začaly s růstem rizikové averze okamžitě klesat. Výrazný zásah dostal německý DAX, ale ztrácela také Wall Street. Po zásahu americké administrativy posiloval americký dolar, ale jeho síla stačila většinou pouze na zmírnění ztrát, kterými trpěl od počátku seance. Na ropě se včera projevila výrazná volatilita v souvislosti se zveřejněním zásob v USA. Cenový rozdíl mezi severomořským Brentem a texaskou ropou WTI přesáhl až 11 dolarů a dostal se tak nejvýše od počátku roku 2015.
  • Ranní videokomentář: Akcie stále čekají na nové impulsy, dnes americká inflace a maloobchodní prodeje
    Máme za sebou zasedání Bank of England, které dostalo libru pod prodejní tlak, i když v delším horizontu nevyznělo zase až tak negativně. Banka však spoléhá ve svém výhledu na hladký brexit, o čemž řada obchodníků není přesvědčena, což vede ke spekulacím, že svůj výhled nakonec bude muset upravit a o něco zhoršit. Nálada na trzích ale jinak zůstává pozitivní, a to i přesto, že akciové indexy včera v Evropě i v USA zahájily opatrnou korekci. Ztráty však byly malé a například implikovaná volatilita zůstává na většině aktiv i nadále extrémně nízká. Dnešek bude hlavně o amerických datech, když se dočkáme výsledků inflace a maloobchodních prodejů.
  • Ranní videokomentář: Akcie své ceny drží, dolar je naopak po minulém týdnu silnější na většině měnových párů
    Minulý týden na sentimentu na akciových trzích až tolik nezměnil a většina indexů si své pozice dokázala bez problémů podržet. Na devizovém trhu se pak dařilo hlavně dolaru, kterému nijak neuškodily ani zdánlivě slabší výsledky z amerického trhu práce, které ale v pátek jen kompenzovaly velmi dobré výsledky, které z trhu práce přicházely v průběhu ledna a února. Nálada na trzích tak zůstává i začátkem tohoto týdne velmi klidná a stabilní a s žádnou výraznější změnou nepočítáme ani v průběhu dnešní seance.
  • Ranní videokomentář: Akcie včerejší korekci zvládly, dolar ale stále mírně ztrácí
    Včerejší seance se nesla v poměrně nervózním duchu. Nakonec ale dopadla dobře, když akciové indexy velkou část svých prvotních ztrát dokázaly zlikvidovat. Americký S&P 500 navzdory špatnému startu do nového týdne tedy ztratil jen desetinu procenta a výrazným zklidněním si ještě během pondělní seance prošla také volatilita, která se po prvotním růstu rychle vrátila zpět. Dnešek by měl být na trzích klidnější, což signalizují také asijské burzy a evropské futures. Z nových dat pak za pozornost budou stát hlavně výsledky americké spotřebitelské důvěry.
  • Ranní videokomentář: Akcie zatím na pozitivní vlně, USD díky vybírání zisků mírně ztrácí
    Máme za sebou zajímavý týden, který konečně dokázal pomoci americkému indexu S&P 500 vystoupit z konsolidačního pásma, ve kterém byl uvězněn od začátku letošního roku. K tomu přispěla hlavně pozitivní nálada na trzích, v kombinaci s výrazným snažením implikované volatility. Ta se začíná pomalu vracet na úrovně z minulého roku, což by do budoucna pro akcie mohl být částečně problém, protože rizik je na trhu v současnosti rozhodně výrazně více, než tomu bylo v minulém roce. Co se nového týdne týká, máme před sebou na fundamenty bohatý týden, který by mohl být zárukou zajímavých pohybů zejména na forexu. Na tom dolar začal pozvolna odevzdávat část svých dřívějších zisků, ale stačí pár lepších dat z USA a dolaroví býci mohou být rychle zpět.
  • Ranní videokomentář: Akcie získávají zpět svou ztracenou rovnováhu, USD stále pod tlakem
    Máme za sebou trochu nervózní týden, který přinesl na akciové trhy korekci. Tak jako již několikrát v minulosti se ale i tentokrát potvrdilo, že jakákoli korekce má zatím na trzích jen krátkého trvání a už během páteční seance se situace na začala znovu rychle normalizovat. Zajímavé price action jsme ale byli svědky také na devizovém trhu, kde dolar pokračoval ve výprodeji, a to především na páru s evropskou měnou, když znovu doplácel na klesající výnosy z dluhopisů, které se propadly v případě desetiletých splatností až na 2,25 %. Nový týden by měl začít klidně, protože nás čeká jen málo významných fundamentů.
  • Ranní videokomentář: Akcie zůstávají na dosah historického maxima, FX obchodníky čeká další důležitý týden
    Máme za sebou důležitý týden, který přinesl zasedání ECB a britské parlamentní volby a přestože obě události na EUR i GBP stopu rozhodně zanechaly, v případě akciových indexů zůstává vše nadále při starém, když se jak americký S&P500, tak německý DAX bezstarostně drží na dosah historického maxima. Nový týden bude na fundamenty také velmi bohatý, ale tím hlavním bude především středeční zasedání Fedu, který byl měl zvýšit úrokové sazby a nabídnou čerstvé projekce pro vývoj ekonomiky a úrokových sazeb. O sazbách ale bude rozhodovat také centrální banka Velké Británie a Japonska a čekáme také na několik výsledků inflace (USA, Británie), nebo na statistiky z pracovního trhu (Británie, Austrálie), takže se v nadcházejících dnech hlavně obchodníci na devizovém trhu mají na co těšit.
  • Ranní videokomentář: Akcie zůstávají v opatrném bočním trendu, cenu si drží i většina měnových párů
    Včerejší seance se na trzích podle očekávání nesla v poměrně klidném duchu a na nízké volatilitě. Finanční trhy vyčkávají především na středu, která nabídne kromě Fedu i další důležité fundamenty a z tohoto důvodu počítáme se spíše podprůměrnou aktivitou na většině trhů také dnes. Ráno zatím přineslo pouze výsledky z Číny, kde byla zveřejněna průmyslová produkce a maloobchodní tržby. Dopad nových dat na Čínské indexy, nebo na AUD a NZD však byl poměrně malý.
  • Ranní videokomentář: Akciové indexy předvedly solidní růsty a posílil také americký dolar
    Akciové indexy mají za sebou velmi dobrou seanci. DAX rostl nejrychleji za posledních 5 týdnů. Lepšící se náladu na trzích potvrdil také americký dolar, který se dočkal korekce nepříznivého vývoje z počátku týdne. Velmi se mu dařilo na páru GBP/USD, který od dalšího poklesu uchránila až hladina 1,28. Kanadský dolar prudce posílil v reakci na dobré maloobchodní prodeje, ale o své zisky později přišel. Naopak novozélandský dolar negativně reagoval na horší vývoj ekonomiky v první polovině roku. Trhy stále vyhlížejí setkání centrálních bankéřů v Jackson Hole a stále nečekáme, že by se trhy do pátečních projevů měly předvést nějakou zvýšenou volatilitu.
  • Ranní videokomentář: Akciové indexy rostly, ropě se naopak korekce nepovedla
    Počátek nového týdne se na trzích nesl v pozitivním duchu. Akcie pokračovaly v korekci výprodejů z minulého týdne. Index S&P 500 se rychle navrací na hodnoty z počátku roku. Evropské indexy mají hendicap v podobě vyšších úrovní eura. Přes pozitivní výsledky zůstává nadále zvýšená implikovaná volatilita, takže výprodeje by ještě nemusely být uzavřenou kapitolou. Dění na forexu bylo poklidné. Americký dolar patřil mezi slabší měny, ale nijak zvlášť se nedařilo ani euru nebo libře. Eurodolar zastavila v růstu úroveň 1,23 EURUSD, zatímco pár GBPUSD se odmítal odpoutat od hladiny 1,38. Ropa se v průběhu dne snažila o korekci prudkých výprodejů, ale síla k významnějšímu růstu ji nakonec chyběla. Benchmark WTI neúspěšně bojoval o úroveň 60 dolarů. Dnešek by mohl přinést o něco živější obchodování. Na forexu by měla být aktivní libra.
  • Ranní videokomentář: Akciové indexy si své pozice drží, dnes osobní příjmy a výdaje z USA
    Včerejší seance probíhala v klidném duchu díky svátku v USA a v Británii, které na trzích zajistily výrazně podprůměrn...
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy dál čekají na nový impuls, dnes inflační report Bank of England
    Nálada na trzích zůstává i po včerejšku stabilizovaná a většina akciových indexů i měn se drží v bočním trendu. Zajíma...
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy dál přešlapují na místě, dnes kanadská inflace
    Finanční trhy za sebou mají další klidnou seanci, během které si většina akciových indexů své ceny podržela, zatímco úroveň rizikových přirážek mírně klesla. Z nových fundamentů zaujaly hlavně americké ropné zásoby, které dokázaly opět klesnout, což pomohlo cenám ropy růst. Dnes jsme zvědavi hlavně na výsledky z Kanady, kde bude zveřejněna lednová inflace, která může výrazně rozvlnit kanadský dolar. Na většině ostatních trhů by ale i dnes měla zůstat nálada stabilní, což signalizuje i začátek evropské seance, během které se futures na indexy držely v zelených číslech.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy dál přešlapují na místě, dnes zasedání zemí OPEC
    Včerejší seance se na akciovém trhu nesla opět v poklidném duchu. Výjimkou byla situace v Itálii, kde tamní akciový index dokázal růst o více než dvě procenta poté, co mu pomohla ECB prohlášením, že je připravena stabilizovat situaci na italském trhu s dluhopisy dočasným zvýšením nákupů v případě, že to po italském referendu bude zapotřebí.Dnešek bude především o dlouho očekávané schůzce zemí OPEC, které budou rozhodovat o snižování produkce. Dohoda je stále velmi nejistá a ropa tak na dnešní výstup může reagovat velmi citlivě ať už bude finální verdikt jakýkoli.
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy dál uvězněny v bočním trendu, dnes německý ZEW
    Nový týden začal na finančních trzích podle očekávání v klidu a bez výraznější volatility. Akciové indexy v Evropě i v...
  • Ranní videokomentář: Akciové trhy i euro italské referendum zvládly. Trhy se rychle vracejí do zajetých kolejí
    Finanční trhy se s výsledky evropského referenda dokázaly poprat překvapivě dobře a po prvotní nervózní reakci se situace na trzích rychle stabilizovala. Většina evropských indexů tedy začátek týdne dokázala uzavřít v zelených číslech a se zisky nakonec začátek týdne zakončila také evropská měna, která se na páru s dolarem vyhoupla až nad hranici 1,0700 EUR/USD. Nervozita tak velmi rychle polevila a dnešní obchodní seance by už měla probíhat v poklidném duchu a na nízké volatilitě.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points