Čtvrtek 28. březen 2024 21:42
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

Ranní videokomentář: Trhy vydýchávaly Fed, zmínky o inflaci v zápisu BoE pomohly libře opět k výraznému růstu

17.03.2017 08:18  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Trhy vstřebávaly v průběhu čtvrteční seance zvýšení sazeb ve Spojených státech. Evropské akcie následovaly Wall Street v růstu, nejvíce se ale dařilo rozvíjejícím se trhům. Výnosy z dluhopisů korigovaly svůj pád a naznačují, že americký dolar by nemusel hledat dno příliš dlouho. Měnový pár EUR/USD už ovšem klepe na dveře hladiny 1,08. Libra pozitivně reagovala na zmínky o vysoké inflaci na zasedání Bank of England. Své zisky si drží zlato, ovšem prostor pro další růst se zdá být omezený. OPEC se snaží stabilizovat ceny ropy v blízkosti 50 dolarů za barel. Trh ale na zprávy o prodloužení těžebních kvót příliš nereagoval.

Dnešní fundamenty:

  • 13:30 Výrobní prodeje v Kanadě (vysoký dopad)
  • 14:15 Průmyslová produkce v USA (střední dopad)
  • 15:00 Spotřebitelská důvěra University of Michigan (vysoký dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Trhy stále beze strachu, dolaru pomáhá Fed
    Nálada na finančních trzích zůstává i po minulém týdnu velmi klidná, což dokazuje hlavně stále nízká úroveň implikovan...
  • Ranní videokomentář: Trhy stále přešlapují na místě, dnes projev J. Yellenové
    Evropské akciové trhy se včera dostaly pod mírný tlak, ale i tak si své pozice zatím bez větších problémů udržují. Obchodníci čekají na nový impuls, kterého by se mohli dočkat již dnes, kdy bude na symposiu v Jackson Hole mluvit o měnové politice a situace v americké ekonomice šéfka Fedu Janet Yellenová. Její komentář může mít výrazný dopad především na americký dolar. Trh od Yellenové čeká mírně optimistické vystoupení, kterým by si mohla pootevřít dvířka pro budoucí zvyšování úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: Trhy stále velmi nervózní, situace se však postupně stabilizuje
    Výsledek britského referenda zůstává i v novém týdnu na finančních trzích tématem číslo jedna, což platí především pro akciové trhy, které se včera znovu výrazně propadly. Situace se však pozvolna stabilizuje a futures na americké i evropské indexy dnes ráno konečně znovu rostou. Téma brexitu na trzích bude pravděpodobně ještě nějakou dobu rezonovat, což platí také o dnešní seanci, která přinese summit zemí EU. Pozor bychom si dnes měli dát proto především na vyjádření evropských politiků, jejichž dopad na finanční trhy dnes stále ještě může být citelný.
  • Ranní videokomentář: Trhy trpělivě vyčkávají na nové impulsy, dnes americká obchodní bilance
    Nový týden na trzích začal podle očekávání v klidu a na nízké volatilitě. Většina měn si své ceny podržela a stejné platilo také pro akciové indexy, které během včerejška jen mírně ztrácely. Dnešek by neměl být až tak rozdílný. Kalendář je totiž na nově příchozí makro poměrně chudý a obchodníci hlavně budou vyčkávat na fundamenty z druhé poloviny týdne, která přinese zasedání ECB a výsledky z amerického trhu práce. Ze zajímavých dat tak budou stát za pozornost pouze výsledky americké obchodní bilance, jejíž případný dopad na dolar ale bude pravděpodobně jen krátkodobý.
  • Ranní videokomentář: Trhy včera jako na houpačce, DAX zůstává nad hranicí 9500 euro
    Finanční trhy byly během evropské obchodní seance znovu pod tlakem, ale krátce po otevření amerických burz se situace stabilizovala a akcie a ostatní rizikovější aktiva své ztráty z první poloviny dne dokázaly rychle zlikvidovat. Čtvrtek přinesl zasedání hned tří centrálních bank, které postupně varovaly před rizikem brexitu. Téma vystoupení Británie z EU tedy zůstává, a až do příštího týdne bude, tématem číslo jedna. Dnešek bude na data chudší a zajímat nás budou hlavně výsledky kanadské inflace a data z amerického trhu s bydlením.
  • Ranní videokomentář: Trhy v klidu vyčkávají na nové stimuly, dnes britské HDP
    Finanční trhy za sebou mají klidnou seanci, která kvůli svátku v USA přinesla pouze data z Evropy. Ta nabídla výsledky německého indexu IFO, který však pouze potvrdil většinový konsenzus, který počítal s tím, že kondice německé ekonomiky zůstane robustní. Dnešek je v USA opět sváteční a i když americké burzy tentokrát na půl dne otevřou, žádná významná data americký makrokalendář nenabídne, takže by se obchodování na většině trhů mělo nést v podobném duchu jako včera. Z evropských dat budeme zvědaví zejména na výsledky britského HDP.
  • Ranní videokomentář: Trhy v naprostém klidu přešlapují na místě, dnes britská průmyslová produkce
    Ekonomický kalendář byl včera bez klíčových fundamentů a většina finančních aktiv včera jen vstřebávala páteční výsledky z amerického trhu práce, které zvýšily šance na růst amerických úrokových sazeb. Nálada na trzích zůstává pozitivní, což potvrzuje jak nízká úroveň implikované volatility, tak vysoké oceněné (především amerických) akciových indexů. Dnešek přinesl brzy ráno výsledky čínské inflace, která ale potvrdila většinový konsenzus. Evropská a americká seance je na důležité fundamenty poměrně chudá, díky čemuž lze i nadále očekávat spíše klidné obchodování v líném bočním trendu.
  • Ranní videokomentář: Trhy v očekávání výsledku britských voleb. Dnes zasedá ECB
    Klidné obchodování na akciových trzích pokračuje a přestože se na trhy vrátily objemy, indexy si své pozice zatím pouze udržují. Obchodníci totiž čekají hlavně na výstup z dnešní seance, která bude klíčová pro euro, libru a většinu evropských akciových indexů. Čekáme totiž na výstup ze zasedání Evropské centrální banky a na výsledek britských voleb. ECB by měla eurové páry rozpohybovat během tiskové konference Maria Draghiho. Volební místnosti v Británii se pak zavírají až ve 23 hod., takže bychom měli znát výsledky voleb někdy zítra nad ránem.
  • Ranní videokomentář: Trhy vstupují do nového týdne v dobrém rozpoložení, dnes německý IFO
    Finanční trhy za sebou mají důležitý týden, který přinesl zasedání Fedu, růst dolaru i dluhopisových výnosů a přesto všechno i relativní klid na akciových trzích, které si své vysoké oceněné bez problémů podržely. To podstatné z tohoto měsíce tak máme za sebou a nyní by nás měly čekat výrazně klidnější dva týdny, které budou rozděleny vánočními svátky. Volatilita na trzích je na svém efektivním minimu a rizika do dalších dnů jsou tak, alespoň podle ochoty obchodníků platit za hedžování pozic, minimální. Počítáme proto do dalších dnů spíše s klidnějším obchodováním, které by mělo hrát do karet především obchodníkům zaměřujícím se na technickou analýzu.
  • Ranní videokomentář: Trhy vyčkávají na projev Yellenové, dnes IFO a nové objednávky
    Včerejší seance opět nijak nevybočila z obchodování předchozích dnů a většina akciových indexů si svou cenu dokázala podržet. Nálada na trzích zůstává stále optimistická, i když před pátečním projevem Janet Yellenové také možná mírně nervózní. Tržní konsenzus počítá s tím, že by zítra šéfka americké centrální banky měla signalizovat připravenost ke zvyšování sazeb, což dolaru včera mírně pomáhalo zejména na páru s evropskou měnou. Dnešek přinese v tomto týdnu první významná data, když budou zveřejněny výsledky německého indexu IFO a amerických nových objednávek.
  • Ranní videokomentář: Trhy začaly týden opatrně, dnes německý ZEW
    Včerejší seance větší změny na trhy nepřinesla. V USA se kvůli svátku neobchodovalo, takže byly objemy na trzích spíše malé a většina indexů i měn si své ceny podržela. Dnes už sice americké burzy otevřou, přesto ani od dnešní seance žádné dramatické změny nečekáme. Ze zajímavého makra nás totiž čeká jen německý ZEW, takže počítáme s tím, že bude během úterní seance dál pozvolna klesat averze k riziku na trzích a že se obchodníci budou snažit navázat na relativně poklidný minulý týden.
  • Ranní videokomentář: Trhy zahájily týden opatrně, dnes výsledky z amerického trhu s bydlením
    Začátek týdne byl bez důležitých fundamentů, což přispělo ke stabilizaci a celkovému zklidnění na trzích. Toho okamžitě využily evropské akciové indexy, které dokázaly zlikvidovat značnou část svých pátečních ztrát, zatímco indexy v USA se pouze držely v okolí pátečních zavíracích cen. Pondělní seance byla kompletně bez dat a dnešek na tom bude jen o trochu lépe, když ze zajímavých výsledků budou zveřejněny pouze americké statistiky z trhu s bydlením. Finanční trhy tak budou před středečním Fedem pravděpodobně i nadále ve vyčkávacím režimu.
  • Ranní videokomentář: Trhy zapomněly na Sýrii. Libra uzavřela nejvýše od referenda o Brexitu
    Včerejší seance přinesla smíšené obchodování. Evropské indexy měly tendenci k poklesu, zatímco Wall Street se vezla na vlně úspěšné výsledkové sezóny. Dozvuky geopolitického napětí okolo situace v Sýrii byly utlumené, a to se v prvé řadě projevilo na korekci cen ropy. Důležitou roli hrál nový tweet Donalda Trumpa, který byl namířený proti podhodnocování měn Ruska a Číny a zároveň proti růstu sazeb v USA. To poškodilo americký dolar, který byl společně s novozélandským dolarem včera nejslabší. Naopak excelovala britská libra, která se dostala na nejvyšší hodnoty od referenda o Brexitu v červnu 2016. Za zmínku stojí také poslední vývoj na hliníku, který v posledních seancích extrémně roste kvůli americkým sankcím na ruský hliníkářský gigant Rusal.
  • Ranní videokomentář: Trhy za sebou mají nervózní týden, zklidnění by ale nemuselo být daleko
    Minulý týden se nesl v hodně nervózním duchu, k čemuž pomohly hlavně komentáře Donalda Trumpa a další vyhrocení napětí kolem Severní Koreje. Pod tlak se dostaly především akcie a ostatní riziková aktiva, zatímco klasické bezpečné přístavy jako zlato a japonský jen dokázaly růst. Přestože nechceme téma Severní Koreje podceňovat, nejsme zcela přesvědčení o tom, že na trzích bude dlouhodobě rezonovat a už od tohoto týdne očekáváme spíše postupné zklidnění. Týden začne pozvolna a bez významných dat, ale už příští dny budou plné nového makra, které bude přicházet především z Británie.
  • Ranní videokomentář: Trhy zatím čekají na nové impulsy, dnes výsledky evropského PMI
    Začátek týdne byl bez důležitých dat a pozornost velké části trhu opět směřovala hlavně na výroky amerického prezidenta. Nálada na trzích je zatím stabilní a indexy i většina měn si své pozice více méně pouze udržují. Dnešek přinese zajímavé výsledky PMI hlavně pro evropskou měnu, kterou navíc ve čtvrtek čeká ještě zasedání ECB. Do té doby by proto na EURUSD i na většině trhů mohla pokračovat konsolidace, i když pouze za předpokladu, že do celé situace znovu nevstoupí nějakým svým dalším vyjádřením americký prezident Trump.
  • Ranní videokomentář: Trhy zatím přešlapují na místě, dnes americká obchodní bilance
    Včerejší seance na finanční trhy žádné větší změny nepřinesla. Nově příchozí makro z Evropy i z USA potvrdilo, že je americký a evropský výrobní sektor i nadále ve velmi dobré kondici a přestože akciové indexy mírně ztrácely, ztráty byly spíše jen technickou korekcí zisků z minulých obchodních seancí. Volatilita na trzích zůstává nízká, obchodníci jsou dál beze strachu a na této skutečnosti by se nic nemělo měnit ani v průběhu dnešní seance, která přinese jen několik sekundárních výsledků, jako například statistiky zahraničního obchodu Kanady a USA.
  • Ranní videokomentář: Trhy zatím vyčkávají na nové podněty, dnes britská inflace
    Včerejší seance proběhla podle očekávání v klidu a na nízkých objemech, když si většina akciových indexů a měn svou cenu bez problémů udržela. Dnes by měla být aktivita na trzích o něco vyšší, a to zejména na některých měnách. Za pozornost bude stát hlavně libra, která se dočká potenciálně zajímavých výsledků inflace a projevu Marka Carneyho z Bank of England. Pozor také na kanadský dolar, který čekají výsledky maloobchdoních prodejů. Celkový sentiment na trzích by měl ale zůstat i nadále klidný a opatrně optimistický, když je stále jen málo rizik, kterých by se obchodníci aktuálně měli obávat.
  • Ranní videokomentář: Trhy zatím zůstávají nervózní, USD kvůli NFP mírně ztratil
    Máme za sebou nervózní, ale hlavně volatilní týden, který poznamenaly další obavy z obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou. Nálada na trzích nebyla dobrá, ale indexy celou situaci nakonec docela ustály, i když se ve většině případů dostaly znovu do červených čísel. Nový týden bude opět hlavně o politice, když nás tentokrát nových fundamentů čeká jen málo. Z makra budou důležité hlavně středeční výsledky americké inflace, které mohou udat tón obchodování na dolarových párech do zbytku tohoto týdne. Dnešek je ale bez důležitých dat, takže na většině trhů počítáme s klidným začátkem týdne.
  • Ranní videokomentář: Trhy zatím zůstávají pozitivně naladěny, dnes zasedá Fed
    Včerejší seance byla hlavně o schůzce prezidentů USA a Severní Koreje, ale také o nově příchozím makru, v čele s výsledky z britského trhu práce a americké inflace. Nálada na trzích ale zůstala pozitivní a pod tlakem tak byly hlavně bezpečné přístavy v čele s japonským jenem, který znovu oslaboval na většině měnových párů. Dnešek bude hlavně o britské inflaci a o zasedání americké centrální banky, která by měla večer znovu zvýšit úrokové sazby. Pro EURUSD tak začíná dvoudenní důležité období (zítra zasedá ECB), které může rozhodnout o tom, zda se mu po výprodeji z minulých týdnů podaří větší část z těchto ztrát zlikvidovat nebo nikoliv.
  • Ranní videokomentář: Trhy získávají pevnější půdu pod nohama, volatilita klesá
    Finanční trhy si během včerejší seance začaly procházet stabilizací, díky čemuž se akciové indexy v Evropě i v USA dostaly konečně znovu do zelených čísel, zatímco implikovaná volatilita na většině finančních aktiv výrazně klesla. Celý týden je na nové makro poměrně chudý, díky čemuž se budou obchodníci věnovat i dnes a v nadcházejících dnech Británii a procesu jejího vystupování z EU. To bude hlavní téma také dnes, kdy pokračuje evropský summit v Bruselu. To podstatné již ale od evropských politiků zaznělo včera, díky čemuž by stabilizace na trzích mohla pokračovat také v průběhu dnešní seance.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader