Čtvrtek 28. březen 2024 22:34
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
InstaForex Ebook

Ranní videokomentář: RBA nechala sazby beze změny, GBPUSD na dosah silného supportu

04.10.2016 07:37  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance byla hlavně o libře, která se znovu dostala pod prodejní tlak a přiblížila se až na dosah minima z letošního července. Výprodej odstartovala britská premiérka, podle které by mohla začít jednání o vystoupení země z EU již příští březen. Libře pak v oslabení nezabránila ani další nečekaně dobrá data z výrobního sektoru, která naznačují, že se britská ekonomika dostává do velmi dobré kondice, a to bez ohledu na brexit. Dnešní ráno přineslo zasedání centrální banky Austrálie (RBA), která ale nepřekvapila a ponechala sazby beze změny. Zbytek úterní seance bude na data chudý a obchodování by proto mělo probíhat na většině aktiv v klidném duchu.

Dnešní fundamenty:

09:00 Španělské statistiky z pracovního trhu (malý dopad)

10:30 Britský PMI pro sektor stavebnictví (malý dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Optimismus na euru zatím nepolevuje, dnes zasedá Bank of England
    Včera začaly znovu ztrácet evropské akcie, které opět potopila hlavně silnější evropská měna, která se krátce na páru s dolarem dostala až nad cenu 1,19 EURUSD. Úrokový diferenciál mezi USA a Evropou se přitom už několik týdnů nehnul z místa, což podle nás znamená, že růst eura ani nadále nestojí na zrovna nejpevnějších základech. Euroví býci ale mají zjevně jiný názor a dokud bude evropská měna posilovat, nebudou to mít obchodníci na evropských akciích vůbec jednoduché. Dnešní seance bude hlavně o libře, když v Británii budou zveřejněny statistiky PMI a hlavně bude rozhodovat Bank of England o sazbách. Trh přitom bude zvědavý hlavně na její stanovisko k inflaci, která začala v minulém měsíci konečně pozvolna klesat.
  • Ranní videokomentář: Oslabování amerického dolaru se stupňuje, naopak průmyslové kovy atakují dlouholetá maxima
    Včerejší seance na akciových trzích nenadchla. Změny na hlavních indexech byly velmi malé. Z důležitých fundamentů byla zveřejněna spotřebitelská důvěra Conference Board ve Spojených státech, která ovšem přes nečekaný pokles mnoho vzruchu nenadělala. V oslabování pokračoval americký dolar, který už dnes ráno na Dollar Indexu atakoval prosincová minima. Eurodolar vystoupal nad hladinu 1,1930 EURUSD, kde se naposledy vyhříval na začátku prosince. Růst komoditních měn zatím neslábne. Nejsilnější byl včera Australan, který táhnou vzhůru průmyslové komodity. Měď a hliník atakují v Londýně mnohaletá maxima hlavně kvůli administrativnímu zásahu čínské vlády proti znečištění ovzduší.
  • Ranní videokomentář: Po divokém týdnu trhy zůstávají nervózní, silnější je na FX hlavně USD a JPY
    Závěr minulého týdne nakonec proběhl relativně klidu, když páteční seanci americké indexy zakončily s více než jednoprocentním ziskem. Nálada na trzích je ale po divokém minulém týdnu stále nervózní a bude velmi zajímavé sledovat, zda se situace začne pozvolna uklidňovat. Pondělí zatím naznačuje, že by tomu tak být mohlo, jelikož se v zelených číslech drží jak futures na indexy v Evropě, tak futures na indexy v USA. Dnešek bude tedy opět hlavně o akciích a o úrovních rizikových přirážek, které jsou po minulém týdnu vysoko nad tím, co bylo běžné v minulém roce. Na makro je dnešní kalendář chudý, ale týden pár zajímavých momentů (jako např. britský a americký CPI) rozhodně přinese.
  • Ranní videokomentář: Podle Trumpa je dolar příliš silný, USD reagoval pádem na všech měnových párech
    Včerejší seance přinesla především docela překvapivý komentář Donalda Trumpa, podle něhož je americký dolar až příliš silný. Dolar na tato slova reagoval výrazným oslabením na všech hlavních měnových párech, když se jen vůči euru dostal zpět nad 1,0650 EURUSD. Největší zisky si ale od včerejška na páru s dolarem připisuje AUD, kterému dnes ráno v růstu výrazně pomohly ještě nečekaně dobré statistiky z australského trhu práce. Dnešní seance by měla být na fundamenty podstatně chudší než včerejší a trhy budou dál věnovat pozornost hlavně politickým rizikům, která přispívají k růstu nervozity a volatility na většině finančních aktiv.
  • Ranní videokomentář: Pokles akcií pokračuje, eurodolar zastavila v růstu až hladina 1,18
    Včera opět pokračoval pokles akciových indexů. DAX ale stále udržel hladinu 13000 bodů. V Evropě indexům nesvědčilo prudce rostoucí euro, které potěšil růst německého HDP. Naopak se nedařilo americkému dolaru. Dollar Index dokonce předvedl nejvyšší pokles od června. Dnes ráno jsme taky byli svědky poklesu Australana pod úroveň 0,76, kterého poznamenal nižší růst mezd. Zároveň včera propadla ropa. Mohl za to aktualizovaný výhled růstu poptávky IEA a také růst zásob API v USA. Brent se dnes ráno obchodoval až pod hladinou 61,50 USD/bbl.
  • Ranní videokomentář: Pokles averze k riziku poslal japonský jen nad 110 USDJPY, dnes evropská inflace
    Poptávka po bezpečných přístavech dál pozvolna klesá, což je asi nejvíce vidět na cenách drahých kovů a na japonském jenu, který je pod silným prodejním tlakem. Ten včera ztrácel především na páru s americkým dolarem, kterému po delší době pomohlo velmi dobré makro, v čele s výsledky HDP, který překvapil v 2Q růstem o 3 %. Dolar má však stále co dohánět a o tom, zda se mu jeho včerejší zisky podaří navýšit bude rozhodovat až páteční seance, která přinese statistiky z amerického trhu práce. Dnes ale na EURUSD i tak pozor na nové makro. Eurozóna totiž zveřejní flash odhad CPI, od kterého trh čeká mírné zrychlení z 1,3 % na 1,4 %.
  • Ranní videokomentář: Powell pomohl dolaru, ale dostal pod tlak akcie a bondy, dnes evropská inflace
    Včerejší seance byla hlavně o projevu nového šéfa Fedu Powella, který ve svém optimistickém výhledu pro ekonomiku i další růst sazeb pomohl hlavně americkému dolaru, zatímco dostal pod tlak ceny akcií a dluhopisů. Obchodníci na akciových trzích tak dál bedlivě sledují jakýkoli růst dluhopisových výnosů a i včera na něj reagovali výprodejem akcií, které se v USA propadly o více než procento. Powell bude před senátory mluvit ještě zítra, ale reakce a trzích na tento projev už pravděpodobně bude mírnější. Dnes čekáme hlavně na evropskou inflaci a na revizi amerického HDP za 4Q.
  • Ranní videokomentář: Pozitivně naladěné akcie pokračují v růstu, dnes minutes z únorového zasedání Fedu
    Včerejší seance pomohla akciovým indexům navázat na růst z minulých dnů a například německý DAX se přiblížil na dosah hranice 12 000 euro, kde se naposledy pohyboval v roce 2015. Dařilo se také americkému dolaru, který pokračoval v růstu na většině měnových párů a zejména pak na páru s eurem. EURUSD se dostal zpět na úroveň loňského minima a zdá se že dolaroví býci ještě v tomto měsíci neřekli poslední slovo. O dalším vývoji na dolarových párech dnes může rozhodovat hlavně zveřejnění minutes z únorového zasedání americké centrální banky. To sice žádné změny v měnové politice nepřineslo, pokud by ale diskuse mezi členy FOMC nabídla signál, že by ke zvýšení sazeb mohlo dojít již příští měsíc, bude mít dolar velmi dobrý důvod k tomu, aby na svůj včerejší růst navázal.
  • Ranní videokomentář: Prodejnímu tlaku na dolarových párech zatím odolává pouze libra
    Středeční seance pomohla především americkému dolaru, který dokázala navázat na svůj dřívější růst a zpevnil na většině měnových párů. Na páru s eurem se tak dostal až k důležitému supportu, který představuje spodní hranu konsolidačního pásma, ve kterém se EURUSD pohybuje od začátku roku 2015. Ještě většího růstu se pak dočkal vůči japonskému jenu, který během pouhých třech týdnů zlikvidoval již polovinu zisků, které nabral v průběhu první poloviny letošního roku. Dolar tedy zůstává velmi silný, když dál těží především z měnové politiky americké centrální banky, která by již za tři týdny měla letos podruhé zvýšit úrokové sazby. Prodejnímu tlaku na páru s dolarem přitom zatím odolává pouze britská měna, které pomáhá jak její přeprodanost z minulých měsíců, tak zlepšující se fundament a nečekaně dobrá kondice britské ekonomiky, která přiměla Bank of England vyloučit další snižování sazeb.
  • Ranní videokomentář: Příliv dobrých zpráv z celého světa pokračuje, dnes zápis ze zasedání Fedu
    Včerejší seance přinesla další skvělé výsledky z výrobního sektoru v Británii a ve Spojených státech s jejichž pomocí se akciové indexy dál drží na vysokých úrovních, které včera dokázaly ještě mírně navýšit. Většina dat, která ze světa poslední dobou přichází tak dál překonává tržní konsenzus, díky čemuž finanční trhy zůstávají i nadále v naprostém klidu a téměř beze strachu. Dnešek přinese například další sérii PMI z Evropy a za pozornost bude stát i večer zveřejněný zápis z prosincového zasedání Fedu.
  • Ranní videokomentář: RBA nepřekvapila, AUD si své pozice drží
    Včera byl v USA svátek, takže jsme na evropských burzách byli svědky výrazně podprůměrných objemů. Týden začal nervózně kvůli Severní Koreji, která zůstává jedním z hlavních témat obchodování už čtvrtým týdnem v řadě. Dnešní ráno přineslo zasedání centrální banky Austrálie, která ponechala sazby beze změny a opět se zdráhala signalizovat ochotu k jejich dalšímu zvyšování. Trh však na podobný komentář byl připraven a AUD si svou cenu zatím bez větších problémů drží. Dopoledne pozor na výsledky britského PMI a odpoledne pak na americké tovární objednávky.
  • Ranní videokomentář: RBA ponechala sazby na 1,50 %, dnes americké ISM
    Začátek týdne se na trzích nesl v klidném duchu, což bylo způsobeno jak absencí významných dat, tak především svátkem v USA, díky kterému se v USA neobchodovalo. Příjemným překvapením byly včera opět výsledky z evropského sektoru služeb, které potvrzují, že se situace v Evropě zlepšuje a v Británii po referendu pak rychle normalizuje. Dnešní ráno přineslo verdikt Australské centrální banky, která podle očekávání ponechala sazby beze změny na 1,5 % a naznačila, že s jejich dalším snižováním zatím není třeba jakkoli pospíchat. Dnešek bude hlavně o amerických datech, když nás v odpoledních hodinách čekají zajímavé výsledky ISM indexu pro sektor služeb.
  • Ranní videokomentář: RBNZ býky na NZD nepotěšila, dnes zasedá Bank of England
    Včerejší seance přinesla hlavně zasedání RBNZ, která sice sazby ponechala beze změny, v doprovodném komentáři, ale býky na NZD příliš nepotěšila, když její guvernér naznačil, že je šance na budoucí růst sazeb stejně vysoká, jako šance na jejich snížení. NZD tak pokračuje v korekci a zůstává i nadále slabý. Dnes bude v centru dění pro změnu Bank of England, která společně k rozhodnutím o sazbách zveřejní také inflační report. Odpoledne ale pozor i na americkou inflaci, která by v případě dalšího přestřelení konsenzu mohla americkému dolaru vydatně pomoci.
  • Ranní videokomentář: RBNZ snížila úrokové sazby, k oslabení NZD to ale nestačí
    Středeční seance opět nijak výrazně nevybočovala z režimu posledních dnů, když obchodování na akciovém trhu probíhalo na nízkých objemech a k dispozici bylo jen málo významných fundamentů. Jedním z těch zajímavých bylo zasedání novozélandské centrální banky, která podle očekávání snížila úrokové sazby. Medvědi na NZD však doufali v poněkud agresivnější doprovodný komentář, kterého se ale nedočkali, díky čemuž NZD na její rozhodnutí paradoxně reagoval zpevněním. Dnešek bude opět bez klíčových fundamentů, díky čemuž by obchodování na trzích mělo i nadále probíhat spíše v poklidném duchu.
  • Ranní videokomentář: Republikánská reforma Obamacare v ohrožení, dolar reaguje dalším oslabením
    Začátek týdne proběhl na finančních trzích bez větších překvapení, ale už dnešní ráno si jedno překvapení přichystalo. Američtí republikáni si totiž neodhlasovali mezi veřejností velmi nepopulární reformu Obamacare, což se v ranních hodinách podepsalo na dolaru, který se okamžitě dostal pod prodejní tlak na většině měnových párů. Na páru s eurem se dolar dostal až na 1,15 EURUSD a momentálně je nejslabší od května minulého roku, když zároveň atakuje minima z let 2015 a 2016. Zvýšené volatility jsme se ale dočkali také na AUD, kterému pomohly minutes ze zasedání RBA, nebo na NZD, který se po půlnoci krátce propadl po zveřejnění slabších výsledků inflace. Dnešek bude hlavně o datech z Evropy a za pozornost bude stát také pokračující výsledková sezóna v USA.
  • Ranní videokomentář: Republikánští senátoři schválili rámcový rozpočet na rok 2018, dolar reaguje posílením
    Včerejší seance na trhy přinesla nervozitu, ke které pomohla další eskalace napětí ve Španělsku, kde vláda vyhrožuje Katalánsku aktivací článku 155 ústavy, který by ji umožnil převzít nad regionem plnou kontrolu. Na dění ve Španělsku tentokrát reagovaly i ostatní trhy, i když například v USA nakonec indexy své původní ztráty dokázaly zlikvidovat. Dnes ráno se zatím vše točí okolo dolaru, který zpevňuje díky rannímu schválení rozpočtové rezoluce na rok 2018, při kterém republikánští senátoři ukázali konečně jednotu, která bude důležitá hlavně pro schvalování velmi očekávané daňové reformy. Co se dnešní seance týká, zvědavi jsme hlavně na výsledky z Kanady, která zveřejní inflaci a maloobchodní prodeje.
  • Ranní videokomentář: Resistence na EURUSD zatím odolává, dnes seance bez významného makra
    Začátek roku se vydařil hlavně na akciových trzích, které se v minulém týdnu vyhouply výrazně do zelených číslech v Evropě, USA i v Asii. Nálada na trzích tak zůstává i začátkem tohoto týdne velmi dobrá a bude obtížné ji výrazněji narušit. Alespoň tedy v první polovině tohoto týdne, která bude na fundamenty spíše chudší. Zajímavější by proto mohla být situace na forexu, kde začaly zajímavě trendovat komoditní měny v čele s CAD a kde USD bojuje se silnou technickou bariérou na páru s evropskou měnou v podobě resistence na úrovni 1,2090 EURUSD.
  • Ranní videokomentář: Riziková averze z Evropy přeskočila také do USA, dnes zasedá Bank of Canada
    I včera bylo hlavní téma obchodní seance naprosto jasné, když jím byla politická situace v Itálii a její dopad na evropský trh s dluhopisy, kde se k výprodeji na italských bondech přidal také pád cen dluhopisů ve Španělsku, Portugalsku a Řecku. Napětí v Evropě se přitom včera začalo poprvé viditelněji šířit také do USA, kde akciové indexy rovněž zamířily do červených čísel, když jen S&P 500 klesal o více než procento. I dnes bude téma Itálie s největší pravděpodobností na trzích dominovat, i když do dalších dnů počítáme spíše s jeho ustupováním. Z tradičních fundamentů jsme pak zvědaví hlavně na odpolední zasedání Bank of Canada, která bude rozhodovat o sazbách.
  • Ranní videokomentář: Ropa (brent) se vyhoupla nad 65 dolarů za barel, dnes britská inflace
    Včerejší seance přinesla klidný start do nového týdne, který nic nezměnil na situaci na akciovém a téměř nic ani na devizovém trhu. Investoři kvůli absenci dat čekají na nadcházející seance, které budou na fundamenty podstatně bohatší a které mohou výrazně změnit rovnováhu na řadě finančních aktiv. Zatímco akcie a měny ve většině případů stagnovaly, silnou seanci za sebou má ropa, která navázala na svůj páteční růst a přehoupla se v případě severomořského brentu až přes hranici 65 dolarů za barel. Dnes jsme zvědavi hlavně na výsledky britské inflace a na jejich dopad na libru.
  • Ranní videokomentář: Ropa koriguje svůj srpnový růst, dnes výsledky PMI a ISM
    Klidné obchodování na světových trzích pokračuje. Platí pro měny, akciové indexy i většinu komodit. Výjimkou je v posledních dnech pouze ropa, která včera ještě navýšila své úterní ztráty poté, co byly zveřejněny výsledky amerických ropných zásob, které svým nečekaným růstem znovu výrazně překonaly většinový konsenzus. Dnešek přinese ze zajímavých dat hlavně informace o situaci ve výrobním sektoru v zemích eurozóny, Velké Británii a ve Spojených státech.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader