Čtvrtek 28. březen 2024 11:37
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new

GBPUSD sa blíži k mega-support, TA MN

23.02.2016 18:52  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Vyhlásenie referenda o vystúpení Británie z EÚ sa postaralo o silný predajný tlak na librových pároch. Čo bude ďalej, bude v značnej miere záležať od prieskumov verejnej mienky ohľadom britského referenda. Keď sú trhy presvedčené, že BrExit Británii citeľne uškodí, tak v prípade výrazného nárastu rizika BrExitu zrejme GBPUSD nezastaví žiadna technická hranica.

Avšak referendum je ešte ďaleko (navyše prieskumy verejnej mienky ukazujú skôr podporu zotrvaniu v EÚ) a GBPUSD má na dostrel jeden veľmi dlhodobý support – okolo úrovne 1,40. Ten zastavil GBPUSD pri Sorosových špekulatívnych útokoch na libru v roku 1992, viacnásobne sa od neho odrazil pár aj v období mega-silného dolára v rokoch 2000-2002 a takisto zastavil prepad páru aj počas paniky po páde Lehman Brothers. Technicky je to teda neprehliadnuteľná hranica, pod ktorou sa skrývajú až tridsaťročné minimá. Práve kvôli jej neprehliadnuteľnosti, má tento support potenciál zataviť súčasný pokles GBPUSD:

2016-02-23_GBPUSD

Komentář je zpracován pro potřeby klientů X-Trade Brokers (XTB) a je zpřístupněn klientům za cílem získání základních informací o investičním prostředí. Všechny informace obsažené v dokumentu jsou názory analytiků společnosti XTB a nepředstavují v žádném případě investiční doporučení. Společnost negarantuje, že zveřejněné informace jsou postačující a plně reprezentují faktickou situaci na trhu. XTB nenese zodpovědnost za výsledky rozhodnutí, které vznikly důsledkem čerpání informací z výše zmíněné publikace, ve shodě s interními regulacemi společnosti XTB. Zodpovědnost za investiční rozhodnutí realizované na základě jednotlivých příspěvků a vzniklé takovým rozhodnutím, nese pouze investor.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 🔼 GBPUSD rastie pred rozhodnutím BoE
    Na dnes je naplánovaných množstvo oznámení o menovej politike centrálnej banky, ale to, ktoré zverejní Bank of England o 13:00, bude najsledovanejšie. Veľký skok v novembrovej inflácii CPI ohlásenej včera zvýšil šance na rýchlejšiu politickú akciu zo strany centrálnej banky Spojeného kráľovstva. Spojené kráľovstvo splnilo podmienky na zvýšenie sadzieb, ktoré stanovilo minulý mesiac, ale objavenie sa nového vysoko prenosného variantu koronavírusu Omicron môže spôsobiť, že BoE odloží akýkoľvek presun sadzieb na budúci rok. Deriváty úrokových sadzieb v súčasnosti počítajú asi s 30% šancou na zvýšenie sadzieb, takže existuje priestor na prekvapenie.
  • GBPUSD (reakcia na dáta z pracovného trhu)
    Kábel vystrelil po lepších dátach z UK pracovného trhu nahor o cca. 40 pipov a podarilo ...
  • GBP/USD: review and forecast
    Current trend During last days, the GBP/USD pair is trading within about 80 points, and the price is hovering around t...
  • GBP/USD: review and forecast
    As the result of the latest Greek crisis development, today markets opened with gaps. The gap in the GBP/USD pair was ...
  • GBP/USD: review and forecast
    The GBP/USD pair seems to have finished declining. Today, early in the session, the pair was trading at 1.5411. The pr...
  • GBP/USD: review and forecast
    In the beginning of the week, the volatility remains low. The GBP/USD pair opened at 1.5600 and since then fell by onl...
  • GBPUSD roste na dvoutýdenní maxima po reportu BBC
    GBP/USD dnes ráno roste po zprávě BBC. BBC uvedla, že plán snížení daňové sazby pro osoby s vysokými příjmy ze 45 % na 40 % může být zcela zrušen. Myšlenka zahrnout snížení daní pro lidi s vysokými příjmy do obrovského plánu snížení daní, který nemá financování, vyvolala odpor veřejnosti a zasvěcených osob. Telegraph dříve uvedl, že konzervativní poslanci se vzbouřili proti britské premíérce Trussové a pohrozili, že nebudou hlasovat o plánovaném snížení daňové sazby na 45 %, dokud nebudou zdroje financování předloženy pro příští rozpočet (23. listopadu 2022). Zpráva od BBC však naznačuje, že celá myšlenka na snížení daní pro lidi s vysokými příjmy může být upuštěna.
  • 💷 GBPUSD roste nad 1,37
    Dnes ráno vidíme silný rostoucí trend na GBPUSD. Na H4 intervalu je zřetelné, že pár testuje klíčovou rezistenci na 1,37. V případě průrazu mohou hrát klíčovou roli externí Fibo retracementy 127,2 % a 161,8 %. Pokud naopak převáží na trhu prodejci, tak může být ve hře korekce k úrovni 1,3615.
  • GBPUSD roste, protože britský PMI potvrzuje odolnost ekonomiky
    Údaje z průzkumu naznačují, že ekonomika po stagnujícím čtvrtém čtvrtletí rostla čtvrtletním tempem 0,2 %, čímž se vyhnula recesi a vykazuje známky obnovení dynamiky. To umožňuje BOE být flexibilnější a udržovat sazby na vyšší úrovni po delší dobu.
  • GBPUSD rozšiřuje pokles po velmi nízkém britském indexu PMI
    Pár GBP/USD po zveřejnění ztrácí více než 0,6 % a prolamuje podporu stanovenou 100 denním exponenciálním klouzavým průměrem (fialová křivka).
  • GBPUSD sa dostáva na dostrel k zaujímavej technickej hladine okolo 1,46 (TA, D1)
    Býčí trend z posledných dní poslal GBPUSD na nové dvojmesačné maximá a takisto aj na dostrel technickej úrovne okolo 1...
  • GBP/USD: scénáře dynamiky na 13. března 2024
    Jednalo se nicméně o mírný pokles a pár se brzy vrátil k vzestupné trajektorii a v době psaní článku téměř dosáhl otevírací ceny dnešního obchodního dne a úrovně 1,2792.
  • GBPUSD se blíží hlavní rezistenci
    Britská libra je dnes nejvýkonnější hlavní měnou, protože na trhu převládá pozitivní sentiment v otázce jestřábího Fedu. V pátek se nálada zvedla poté, co dva členové Fedu (Bullard a Bostic) vyloučili vyšší červencové zvyšování sazeb. V důsledku toho dolarový index dále oslabuje pod 108,00 a obchodníci se vrhají do rizikovějších měn. Britskou libru podpořily taktéž jestřábí komentáře od Sanderse z BoE. Sanders věří, že BoE opět zvýší sazby a neutrální sazba bude vyšší než 1 %.
  • GBP/USD se dostal trojúhelníkové formace
    Americký dolar otevřel s gapem a o jeho vyplnění zatím nedává signál. Libra je stále ve větší nervozitě kvůli blížícímu Brexitu. Na trhu GBP/USD jsme se dostali do trojúhelníkového formace. Vidíme, že se včera po růstu amerického dolaru dostal trh na úroveň rezistence a vytvořil tam čtyřhodinový pin bar. Ze spodní časti je nakreslena trendová čára, která kopíruje týdenní růst. V tuto chvíli je na trhu jakým směrem bude pokračovat, zda překročí rezistenci a bude pokračovat v růstu nebo protne trendovou čáru. Dnes nás čekají dvě zásadní zprávy a to na britské libře v 10:30 Index spotřebitelských cen (CPI) kde je odhad 0,2%. Druha zpráva, která se týká amerického dolaru je rozhodnutí o úrokové sazbě v 20:00, kde je odhad 2.25%. Po tomto rozhodnutí následuje tisková konference FOMC.
  • GBP/USD. Selhání konzervativců, omikron a Frostova rezignace
    Libra opět prochází krizí. V páru s americkým dolarem se vrátila do oblasti čísla 31, když ztratila většinu vyhraných pozic. Jestřábí síla, která byly pozorována minulý týden, přišla zcela vniveč. Jakmile pár stoupne o několik desítek bodů nahoru, okamžitě spadne pod vlnu krátkých pozic. Libře nepomohla ani Bank of England, která minulý čtvrtek zvýšila úrokovou sazbu o 15 bazických bodů. Toto rozhodnutí bylo neočekávané, a proto pár GBP/USD okamžitě prudce vzrostl o 150 bodů. Ale býci nedokázali tento vrchol udržet. Řada politických problémů táhne pár ke dnu, k cenovým minimům roku. Je ironií, že libra zlevňuje na pozadí rekordního růstu inflace, oživení trhu práce a zpřísňování parametrů měnové politiky. Navzdory tak jestřábímu pozadí, je stále v platnosti klesající trend GBP/USD.
  • GBP/USD se nachází v trojúhelníkové formaci
    Měnový pár GBP/USD se stále drží poblíž středu střednědobého obchodního pásma 1,2520-1,2785. Pár opět bojuje s klesající trendovou čárou na úrovni 1,2713, přičemž technické oscilátory naznačují slabou hybnost ceny. MACD se zplošťuje v blízkosti své spouštěcí a nulové linie, zatímco RSI směřuje mírně dolů a snaží se překonat úroveň 50. V případě výraznějších zisků by se páru mohlo podařit zasáhnout horní hranici oblasti konsolidace na úrovni 1,2785 před pětiměsíčním maximem na úrovni 1,2825.
  • GBPUSD se navzdory pozitivnímu pozadí pohybuje směrem nahoru opatrně
    Už je to dlouho, co měla libra tolik dobrých zpráv. Britská ekonomika se ve čtvrtém čtvrtletí s největší pravděpodobností dokázala vyhnout recesi, inflace zpomaluje, globální chuť k riziku roste mílovými kroky, na pozadí dobrých zpráv z Číny, americký dolar oslabuje, Londýn a Brusel jsou blízko průlomu v jednání o protokolu o Severním Irsku v rámci Brexitu. Co chybí býkům na GBPUSD? Navzdory malé pozitivitě se pár pohybuje směrem nahoru velmi opatrně.
  • GBPUSD se odrazil od pandemických minim
    GBP/USD klesl během dnešní seance na nejnižší úroveň od března 2020 v důsledku zhoršujícího se makroekonomického výhledu Spojeného království, prudké inflace a prudce rostoucích cen energií. Také jestřábí poznámky několika členů Fedu podporují americký dolar.
  • GBPUSD se odráží od lokálního supportu
    V posledních dnech se měnový pár GBP/USD vzdálil od šestiměsíčního maxima 1,2355 USD, kterého dosáhl na začátku tohoto měsíce, protože obavy z recese vyvolaly poptávku po bezpečných aktivech včetně amerického dolaru. Také výhled pro šterlink šterlinků zůstává zastřený obavami z domácí recese. Guvernér BOE Andrew Bailey varuje trhy, že očekávání zpřísnění jsou přehnaná, přičemž Spojené království se propadá do dvouleté recese. Přesto dnes můžeme pozorovat určité oslabení dolaru, které umožňuje páru GBP/USD odrazit se od lokálního supportu na úrovni 1,2150. Nicméně hlavní sentiment zůstává medvědí, a proto nelze vyloučit pohyb k úrovni 1,20 nebo dokonce ke klíčovému supportu 1,1865.
  • GBP/USD se od začátku týdne propadlo o více jak 1,3 %
    GBP/USD od svého 15měsíčního maxima na úrovni 1,3141 vytváří strukturu nižších maxim a nižších minim. Mezitím se v blízkém období RSI dostal na hranici 30 přeprodaných bodů a stochastický oscilátor se dotýká oblasti 20 přeprodaných bodů, což obojí naznačuje, že nedávný pokles by mohl být přeprodaný.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani