Čtvrtek 28. březen 2024 15:46
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani

Akciový trh v oslabení, měnový trh čeká na zápis FOMC; analýza ROPY, DOW JONES, FTSE 100

19.08.2015 12:02  Autor: BOSSA  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Výborná data z realitního amerického sektoru, která v počtu nově stavěných domů dosáhla v červenci osmiletých maxim, včera povzbudila americký dolar stejně jako výnosy z amerických státních dluhopisů. 10leté výnosy ze státních dluhopisů stouply na hodnotu 2,2 procenta. Firmy naplno rozjely výstavbu jednogeneračních rodinných domů. Pondělní data zase ukázala, že sentiment stavebních firem byl v srpnu nejsilnější za téměř deset let. Ačkoliv dolar v noci část svých zisků ztratil, dnes vyčkává na důležitá data, a to nejen na zápis z posledního zasedání centrální banky (Fed), ale i na čísla inflace (index CPI). Právě pomalejší růst cenové hladiny a zpomalování ekonomické výkonnosti Číny budou klíčovými tématy dnešního zápisu FOMC, protože právě ty by mohly být důvodem, proč by americká centrální banka v září nepřistoupila ke zvýšení úrokových sazeb.

Americký akciový trh včera nedokázal vytěžit ze zpráv z domácího realitního trhu, když ho tížil úterní výprodej na čínském akciovém trhu a neuspokojivé čtvrtletní hospodářské výsledky největšího maloobchodního řetězce Wall Mart. Ten navíc snížil i celoroční výhled. 6procentní pokles čínské burzy opět vyvolal obavy, že čínská centrální banka přistoupí k další devalvaci domácí měny. Čínská lidová banka minulý týden devalvovala jüan téměř o 2 procenta. Spustila tak celosvětovou lavinu výprodejů jüanu investory, kteří se obávají, že Peking chce zosnovat daleko hlubší pokles, aby podpořil slabý vývoz.

Ceny americké ropy a také průmyslových kovů, včetně mědi, se v úterý obchodovaly poblíž šestiletých minim, což vedle obav o výhled čínského růstu rovněž přispívalo k pesimistickému sentimentu na trhu. Včerejší čínské turbulence vedly k oslabení australského dolaru a naopak zvýšení poptávky po bezpečných přístavech jakým je japonský jen a švýcarský frank. Negativní sentiment akciového trhu se dnes ráno přesunul i na evropský akciový trh. Německý akciový index DAX je 1,5 procenta v mínusu.

Německý Bundestag bude dnes hlasovat a třetím záchranném balíčku pro Řecko. Někteří politici si však kladou podmínku účasti Mezinárodního měnového fondu (MMF) na další finanční pomoci pro Atény. Nicméně MMF podmiňuje svoji účast odpuštěním části řeckého dluhu. Účast MMF na finanční pomoci pro Řecko a odpouštění části dluhu budou kamenem úrazu dnešní německé politické rozpravy. Avšak očekává se kladný výsledek hlasování, který by mohl euru poskytnout podporu, avšak jen krátkodobého charakteru. Hlavní měnový pár EUR/USD bude dnes hlavně v režii dat inflace a zápisu ze zasedání bankovní rady (FOMC).

Ačkoliv se situace v Řecku ve vztahu k věřitelům pomalu stabilizuje, destabilizuje se domácí politická scéna, na níž eskalují rozkoly ve vládnoucí politické straně Syriza. Z tohoto důvodu se začínají objevovat domněnky o předčasných parlamentních volbách.

Americká ropa WTI testuje na 4hodinovém grafu silnou rezistenci v podobě klesající trendové linie.

Americký akciový index Dow Jones testuje na týdenním grafu zajímavé hodnoty a dlouhodobě rostoucí trendovou linii, u níž byl naposledy v říjnu loňského roku. Když se index nad ní udrží, lze očekávat testování předchozích maxim, v opačném případě propad k modré rostoucí trendové linii, nad níž se index drží od roku 2009.

Britský akciový indexFTSE 100 včera oslabil po lepších datech CPI, kdy index oslabila silná libra. Index FTSE se propadl pod dvě klíčové trendové linie a může zamířit k předchozím minimům na úrovni 6378 bodů.

    Sdílení článku: 
       

    Čtěte více

    • Akciový trh doufá, že sazby půjdou níže!
      Další týden na trzích přinesl zajímavou volatilitu, jelikož dorazily zásadní zprávy pro americkou ekonomiku. Data z amerického trhu práce opět pozitivně překvapila, což je něco, s čím americká centrální banka příliš nepočítá. Na druhou stranu klesly meziročně mzdy, a to je pozitivní pro další vývoj inflace. V pátek odpoledne však dorazila velmi špatná data ze sektoru služeb potvrzující, že recese může být za rohem.
    • Akciový trh ignoruje realitu - sektorová analýza
      „V posledních měsících se vytvořil „dokonalý mix“ událostí, který přispěl k extrémnímu optimismu na akciových trzích. Ovšem v současnosti je trh iracionální a nereaguje na měnící se fundamenty, které mu nehrají do karet,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
    • Akciový trh je mŕtvy. Nech žije akciový trh.
      S novým rokom na akciovom trhu vždy prichádzajú aj očakávania cenových cieľov pre jednotlivé akciové indexy na konci roka. Toto analytické zápolenie má dlhú históriu a aj keď väčšina analytikov nemá pravdu, nič im nebráni v tom, aby na nový rok opäť zverejnili ďalšie odhady založené na množstve premenných, ktorých výsledkom je vždy jedno číslo, štandardne vyššie než rok predtým. A investorská verejnosť im nesprávne predpovede vždy odpustí, veď udalosti ako reštrukturalizácia gréckeho dlhu alebo odhodlanie ECB nakupovať dlhopisy problémových krajín sa nedali očakávať.
    • Akciový trh klesá kvůli výprodejům velkých technologických společností
      Uplynulý týden byl na finančních trzích ve znamení prudkých výkyvů. Jedním z příkladů byl výprodej velkých technologických společností minulý pátek, který způsobil masivní pokles akcií.
    • Akciový trh otevřel týden na pozitivní notě.
      V pondělí akciový trh Spojených států uzavřel obchodní seanci s mírným nárůstem hlavních indexů po dlouze době ztrát, která trvala od srpna. Od začátku týdne se obchodníci soustředí na nadcházející setkání FED-u a ve zveřejněných statistikách se pokoušejí najít klíč k výslednému rozhodnutí setkání. Trhy se tak snaží odhadnout, zda bude současný objem QE ponechán na nezměněné úrovni nebo se zredukuje. Změny, a tedy zúžení v současném nastavení kvantitativního programu očekává až třetina ekonomů, zatímco ostatní stále věří, že obrat nastane až na březnovém setkání.
    • Akciový trh pod tlakem, JEN vítězí, index ZEW z Německa; analýza EUR/GBP, EUR/JPY a CAD/CHF
      Evropskou ekonomiku dnes čekají opět výzvy v podobě publikace výsledků německého indexu ZEW, jež reflektuje, co s...
    • Akciový trh před zprávou o amerických nonfarms váhá
      Americké akcie ve čtvrtek kolísaly mezi zisky a ztrátami, když investoři zjistili, že přecenili program Federálního rezervního systému týkající se inflace.
    • Akciový trh se probouzí, odpolední klíčová data z trhu práce USA, analýza EUR/USD, EUR/AUD, NZD/USD
      Americký akciový trh má za sebou dva úspěšné dny, kdy dohnal novoroční ztráty a za rok 2015 se již obchodu...
    • AKCIOVÝ TRH SE VDĚČNĚ USMÍVÁ NA AMERICKÝ DOLAR
      Průmyslový Dow Jones navyšuje své akciové zisky již desátý den po sobě, když si přidal dalších 0,6% na 14 539, což jsm...
    • Akciový trh v Evropě v úterý vytrvale klesá
      Od samého začátku obchodování vykazují evropské akciové indexy v souvislosti s rostoucím napětím v souvislosti se situací ve východní Evropě pokles o 3 %.
    • Akciový trh vstřebává výsledky zasedání Fedu
      Konečně se odehrála klíčová událost týdne. Již bylo řečeno, že jakmile jsou známy výsledky zasedání FOMC, musíme počkat alespoň den, než informace stráví trhy. V prvních 24 hodinách po takto významné události jsou trhy často emotivní. Emocionální obchodování je vždy nelogické. To se stalo v případě amerických akciových indexů.
    • Akciový trh v US sa zmenšuje
      Biotechnológie včera pomohli prekonať cyperské otrasyAkciové trhy včera začali obchodovanie kvôli neistote ohľadom sit...
    • Akciový trh zlatu usnadnil situaci
      Pokračující prodejní tlak na akciových trzích pomáhá zlatu opět zářit jako bezpečné aktivum. Podle některých ekonomů rostoucí inflační tlaky zhoršují rostoucí rizika poklesu.
    • Akciový výhled: Evropa v problémech a francouzské polovodičové překvapení
      V květnu hospodářský růst Evropy výrazně zpomalil, což nadělalo další vrásky na čele ekonomům, kteří se již dřív obávali, že nás čeká pokles světové ekonomiky. Odvětví kybernetické bezpečnosti si vedlo velmi dobře a společnost Crowdstrike navýšila odhadované tržby i zisky za poslední fiskální rok. Navzdory letošnímu 35% nárůstu tržeb ale investoři poslali její akcie o 7 % níž. V závěru se pak podíváme na výsledky očekávané v příštím týdnu a zaměříme se zejména na menší francouzskou polovodičovou firmu Soitec.
    • Akciový výhled: Globální akcie vykazují největší odklon od roku 2007
      Společnost dosáhla zásadního bodu zlomu na několika frontách, což bude mít zásadní dopad na globální akcie i investory. Dosáhli jsme konce globalizace, jak ji známe od počátku osmdesátých let minulého století. Životní prostředí, nerovnost, úvěry a globální nabídkové řetězce vykazují obrovskou nerovnováhu.
    • Akciový výhled: Chystá se pořádná bouře, která zvedne vlnu inflace
      Centrální banky na hrozící zpomalení ekonomiky a obchodní válku reagují tím, že panicky snižují úrokové sazby a signalizují nové extrémní uvolňování. Politici se mezitím začínají klonit k myšlence „moderní monetární teorie“. Náš model naznačuje, že ve třetím čtvrtletí čeká nejnižší bod ekonomického cyklu Čínu. Pro Spojené státy, Velkou Británii a Evropu to pak bude první až druhé čtvrtletí. Navíc bychom mohli začít směřovat k masivnímu opakování globální krize.
    • Akciový výhled na druhé čtvrtletí: Vyhoření akcií?
      První čtvrtletí nabídlo úplně všechno. Finanční trhy zažily nejrůznější dramatické situace: od nejsilnějšího zahájení roku za poslední desetiletí po největší denní pohyb indexu VIX za posledních deset let. Ten odhalil, že prodejní volatilita je na finančních trzích tím nejpřecpanějším obchodem. Nyní jsou akcie na mnoha frontách pod tlakem – od hrozby obchodní války po neuspokojivé makroekonomické údaje a regulaci technologických firem. Smysl tak dávají defenzivní rozhodnutí.
    • Akciový výhled na Q2: Vzhůru do neznáma
      Letošní rok investorům připomínal horskou dráhu. Hned zpočátku začaly akcie raketově stoupat a během ledna posílily téměř o 7 %. Investoři nabyli přesvědčení, že propad skončil a místo měkkého přistání přijde z Číny růstový impuls, který naopak urychlí růst.
    • Akciový výhled: Proč zůstávají evropské akcie pozadu?
      Evropské akcie se globálně opožďují, mají slabé výnosy a nízké zhodnocení. Zároveň se jejich ceny drží výrazně pod cenami amerických titulů. A protože se připravujeme, že brzy skončí období konvergence a rostoucí globalizace, Evropa asi zůstane ještě více pozadu. Co s tím mohou politici dělat?
    • Akciový výhled Saxo Bank: Najděte si padák, dopad už se blíží
      Takticky představují akcie rozvíjejících se trhů dobrý nákup díky tomu, že čínské akcie se nacházejí na medvědím trhu, avšak celkově se akciový býčí trh blíží svému konci. Na závěr představíme způsob, jak se vyrovnat s divokými náhodami na finančních trzích.
    Forex - doporučené články:

    Co je FOREX?
    Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
    Forex pro začátečníky
    Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
    1. část - Co to vlastně forex je?
    FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
    VIP zóna - Forex Asistent
    Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
    Forex brokeři - jak správně vybrat
    V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
    Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
    Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
    Forex volatilita
    Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
    Forex zůstává největším trhem na světě
    V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

    Nejnovější články:


    Naposledy čtené:

    reklama
    CapXmaster srovnani