Pátek 29. březen 2024 10:42
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Akcie: Bezpečnostní úřad příčinu požáru Boeing 787 prozatím nezjistil

08.03.2013 18:00  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Federální agentura pro civilní letectví (NTSB) v pátek zveřejnila stovky stran vyšetřovacího spisu ohledně požáru baterie na palubě Boeing 787 Dreamliner, avšak informace neodhalila, co způsobilo lednový požár stroje Japan Airlines v Bostonu. Výzva k dalšímu šetření v této záležitosti by mohla zpomalit úsilí Boeing obnovit provoz nejmodernějších letadel. Na duben NTSB svolala veřejnou kontrolu konstrukce a certifikace bateriového systému Boeing 787 a také technologie lithium-iontové baterie. Boeing nazval zprávu pozitivním krokem směrem k dokončení vyšetřování. Stále doufá, že tento měsíc zahájí testovací lety. Federální úřad pro letectví (FAA) se ale prozatím nevyjádřil. Opatření k nápravě a povolení letů musí rovněž schválit ministerstvo dopravy. Výsledky letových zkoušek úřady důkladně prozkoumají a teprve poté by mohl Boeing definitivně obdržet pro své stroje 787 novou certifikaci. Akcie Boeing současné problémy ve společnosti nereflektují. Dow komponent uzavíral ve čtvrtek se ziskem 2,5% na $81,05, nejvyšší úrovni od června 2008. Tento týden si připisuje 5,2% a od počátku roku 7,9%.


Klíčová slova: Akcie | Výsledky |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Bed Bath & Beyond rostou přes slabé kvartální výsledky
    Akciím Bed Bath & Beyond (BBBY.US) se podařilo vymazat všechny počáteční ztráty způsobené slabými čtvrtletními výsledky. Prodejce domácích potřeb vykázal nečekanou ztrátu způsobenou nízkými zásobami a varoval před klesající spotřebitelskou poptávkou.
  • Akcie Bed Bath & Beyond vyskočily díky nákupům vedení společnosti
    Akcie Bed Bath & Beyond (BBBY.US) vyskočily během čtvrteční seance o 27 % poté, co zpráva regulátora ukázala, že někteří manažeři nakoupili akcie vlastní společnosti. Prozatimní generální ředitelka Sue Gove nakoupila 50 000 akcií a členové představenstva Harriet Edelmanová a Jeff Kirwan přikoupili každý po 10 000 akcií. Akcie Bed Bath & Beyond se v uplynulých týdnech propadly o více než 40 %, jednak kvůli sentimentu trhu, ale taktéž kvůli špatnému 1. čtvrtletí, což mělo za následek odchod bývalého CEO Marka Trittona.
  • Akcie Best Buy klesli o 15 % napriek pozitívnym štvrťročným výsledkom
    Akcie Best Buy (BBY.US) sa počas dnešnej seansy prepadli o viac ako 15,0 %, a to aj napriek skutočnosti, že maloobchodný predajca elektroniky zverejnil solídne štvrťročné čísla. Spoločnosť zarobila 2,08 USD na akciu, čo bolo nad očakávaniami analytikov vo výške 1,91 USD na akciu. Tržby vo výške 11,91 miliardy USD tiež prekonali prognózy trhu vo výške 11,56 miliardy USD, avšak Best Buy predpovedá počas prázdnin nižší predaj, pretože čelí možnému nedostatku produktov. Na prázdninový štvrťrok spoločnosť predpovedala tržby vo výške 16,4 miliardy USD až 16,9 miliardy USD. Stredná hodnota 16,65 miliardy dolárov je podľa FactSet pod cieľom Wall Street vo výške 16,72 miliardy dolárov pre štvrtý fiškálny štvrťrok. V predchádzajúcom období dosiahol Best Buy tržby vo výške 16,94 miliardy USD.
  • Akcie Best Buy vzrástli o 9% vďaka silným hospodárskym výsledkom
    Akcie spoločnosti Best Buy (BBY.US) vzrástli počas dnešného obchodovania o viac ako 9,0% po tom, čo predajca elektroniky zverejnil pozitívne štvrťročné čísla. Spoločnosť získala 2,98 dolára na akciu, v porovnaní s odhadmi analytikov vo výške 1,85 dolára na akciu. Príjmy 11,85 miliardy dolárov taktiež prekonali očakávania trhu vo výške 11,49 miliardy dolárov. Predaje v porovnateľných položkách vzrástli o 19,6% lepšie, než sa očakávalo, a spoločnosť zrušila svoje celoročné vyhliadky v oblasti predaja, pričom očakávala, že dopyt zostane silný, aj keď sa nárast vyvolaný pandémiou oslabí.
  • Akcie Beyond Meat klesly po snížení analytického doporučení
    Akcie společnosti Beyond Meat (BYND.US) poklesly v pondělí o více než 4,0 % po snížení doporučení od Pipera Sandlera z "neutral" na "underweight". Zároveň byla snížena cílová cena z $50 na $29. Důvodem má být rostoucí konkurence na poli substitutů masa a také zklamání ze začátku prodejů v restauracích McDonald’s.
  • Akcie Beyond Meat navzdory slabému finančnímu výhledu prudce rostou
    Akcie Beyond Meat (BYND.US) vymazaly těžké ztráty a během dnešní seance se obchodují asi s 22% ziskem a to navzdory tomu, že se producent masa zveřejnil neuspokojivé výsledky, snížil svůj roční cíl tržeb a propouští zaměstnance kvůli vlivům vysoké inflace.
  • Akcie Beyond Meat prudce klesají po zveřejnění kvartálních výsledků
    Akcie Beyond Meat (BYND.US) během dnešní seance klesly o více než 10,0 % poté, co výrobce náhražek masa zveřejnil slabé čtvrtletní výsledky a zveřejnil neuspokojivý výhled na další kvartály, jelikož očekává dočasné narušení růstu maloobchodu.
  • Akcie Beyond Meat prudko rastú po lepšom odporúčaní od analytikov
    Akcie spoločnosti Beyond Meat (BYND.US) počas dnešného obchodovania vzrástli o viac ako 7,0 % po tom, čo Piper Sandler zlepšila svoj investičný postoj k výrobcovi rastlinných náhrad mäsa na „neutral“ z „underweight“ a uviedla, že celonárodné uvedenie ich produktov na trh v McDonald's (MCD.US) sa môže udiať do 3 mesiacov.
  • Akcie beze směru i po slušných datech
    Americké akcie odešly slavit Den nezávislosti se zisky, ačkoli ty se k závěru obchodování začaly zmenšovat. Pozitivní vývoj se přenesl do Asie a později do Evropy, kde se ale růst po začátku proměnil v přešlapování na místě. Hlavní akciové indexy balancují kolem nulové změny oproti včerejšku.
  • Akcie bez jasného směru, eurodolar klesá a dluhopisy se dnes kupují
    Zejména u dluhopisů jsme dnes viděli korekci včerejšího vývoje. Výnosy na hlavních trzích míří dolů, přičemž v USA jde o trochu výraznější pohyb než v Německu či obecně v jádru eurozóny. Akcie zprvu také váhaly a po růstu se konsolidovaly, pak se ale hlavní evropské indexy vydaly postupně vzhůru a zisky si drží. Amerika je po otevření poněkud nerozhodná - brzdou je běžná spotřeba či zdravotnictví.
  • Akcie bez větších pohybů, vyčkávají na nový impuls
    Akciové trhy mírně korigují včerejší zisky. Evropský index Stoxx 600 ztrácí zhruba třetinu procenta, když kromě farmaceutických společností padají všechny sektory, a to v čele s realitními developery a utilitami, jejichž akcie umazávají více jak jedno procento. V případě amerického S&P 500 se nacházejí v červeném všechny sektory. Celý trh pak na počátku obchodování přichází o více jak půl procenta.
  • Akcie BHP Billiton se po smíšených výsledcích za 2. čtvrtletí stabilizují 📊
    Největší světová těžební společnost BHP Billiton (BHP.UK) oznámila výsledky za 2. čtvrtletí, na které trh v první reakci reagoval výprodejem, ale nyní se akcie pomalu vrací k růstu. Čistý zisk meziročně prudce poklesl, přičemž slabost čínské ekonomiky a průmyslu se projevila v nižší poptávce po železe a dalších surovinách. Investoři negativně hodnotili odhadované rostoucí náklady (téměř 20 % r/r) největšího světového dolu na měď Escondida - tím spíše, že zisky ze surovin poklesly o téměř 50 %.
  • Akcie Biogenu klesly i přes dobré hospodářské výsledky
    Akcie společnosti Biogen (BIIB.US) dnes klesají o více než 2 % i přes lepší než očekávané hospodářské výsledky. Během prvního kvartálu společnost vydělala $5,34 na akcii. Tržby dosáhly na $2,69 mld. Zisk klesl meziročně o 42 % a tržby o 24 %. Přesto se podařilo překonat očekávání analytiků. Pro fiskální rok 2021 zvýšil Biogen očekávaný zisk do rozmezí $17,50 až $19,00 na akcii z rozmezí $17,00 až $18,50 na akcii. Výhled tržeb zůstal nezměněn mezi $10.45 mld. a $10,75 mld. Dle analytiků společnosti Stifel byly dobré výsledky zastíněny nejistotou okolo léku na Alzheimerovu chorobu s názvem Aducanumab.
  • Akcie Biogenu zastavily obchodování v reakci na schválení léku proti Alzheimerově nemoci
    Obchodování s akciemi společnosti Biogen (BIIB.US) bylo zastaveno v reakci na schválení kontroverzního léku Aducanumab ze strany FDA, která využila zrychlený schvalovací proces. Jedná se o první lék proti této zákeřné nemoci, který byl schválen za posledních 18 let. Biogen si stále musí projít klinickým testováním. FDA upozornila, že schválení může být zrušeno, pokud klinické testy nepotvrdí účinnost léku.
  • Akcie Biontech se pokouší zastavit pohyb dolů
    Německá společnost Biontech (BNTX.US) vyvíjela mRNA vakcínu ve spolupráci s americkým gigantem Pfizer a byla jedním z největších výherců pandemie koronaviru. Farmaceutické akcie jsou však nyní na ústupu, jelikož pandemie pomalu ustupuje:
  • Akcie BioNTech vzrostly díky silné prognóze prodejů
    Akcie BioNTech (BNTX.US) vymazaly rané ztráty a v pondělí vzrostly o více než 1 %, a to i přesto, že biotechnologická společnost vykázala 43% pokles tržeb ve 3. čtvrtletí oproti předchozímu roku a 44% pokles čistého zisku.
  • Akcie BlackBerry vystřelily vzhůru v reakci na prodej patentů za $600 mil.
    Akciím Blackberry (BB.US) se podařilo smazat ztrátu z počátku obchodování a jejich následný růst překonal desetinu v reakci na zprávy, že telekomunikační softwarová společnost souhlasila s prodejem zbytných patentů za $600 mil. společnosti Catapult IP innovations. Tento SPAC byl speciálně vytvořen na nákup těchto patentů. Prodané patenty se týkají primárně mobilních zařízení, posílání zpráv a bezdrátových sítí. Společnost dodala, že transakce nebude mít dopad na zákazníky společnosti, kteří si v minulosti koupili jakýkoliv Blackberry produkt, řešení, nebo službu.
  • Akcie BlackRock zaznamenali v premarkete nárast aj napriek zmiešaným výsledkom za 1. štvrťrok
    Akcie BlackRock (BLK.US) vzrasti v predobchodnej fáze o 0,30 % po tom, čo najväčší svetový správca aktív oznámil pozitívne zisky za Q1 vďaka rastúcemu dopytu po rôznych fondoch. Na druhej strane, údaje o príjmoch nenaplnili odhady analytikov.
  • Akcie Blackstone a Airbnb po vstupu do indexu SP500 prudce vzrostly!
    Společnosti Blackstone (BXMT.US) a Airbnb (ABNB.US) v úterý prudce vzrostly poté, co bylo oznámeno, že obě společnosti se od 18. září stanou součástí indexu S&P 500. Akcie společnosti Blackstone, která nahradí Lincoln National, vzrostly až o 5,0 %, zatímco Airbnb, která nahradí Newell Brands, se těšila až 8,3% růstu.
  • Akcie Block padají o 19 % po zveřejnění reportu Hindenburg Research📉
    Investiční fond Hindenburg Research zveřejnil speciální report nabízející negativní pohled na fintech business Block (SQ.US), který vede Jack Dorsey (spoluzakladatel Twitteru a fanouška bitcoinů). Akcie dnes ztrácí více než 19 %. Dříve se Hindenburg pustil do indické Adani Group, což vedlo k pádu jejích akcií ve 4. čtvrtletí 2022. Tehdy poukázal na kreativní účetnictví a různé nesrovnalosti, které pomohly Adani vydělat jmění na trzích komodit a surovin. Jaká odhalení sdíleli analytici Hindenburg Research s trhem tentokrát?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova