MetaTrader 4 (MT4)

Diskuze k nejoblíbenější investiční platformě MetaTrader (MT4).

Jste na diskusním fóru jako nepřihlášený uživatel a Vaše funkce jsou tak omezené. Pro neomezený přístup je nutné být registrovaný a přihlášený uživatel. Nejste-li registrován/a klikněte pro bezplatnou registraci. Jednoduchá registrace vám otevře cestu k profesionálním informacím.

Registrací na FXstreet.cz můžete získat:

  • Možnost diskutovat s ostatními tradery.
  • Vkládání nových příspěvků a zakládání nových témat v diskusním fóru.
  • Možnost vyhledávání v tomto velmi rozsáhlém diskusním fóru.
  • Přístup k uzamčeným odborným článkům, sekcím a školy forexu.
  • Ebooky, manuály a obchodní systémy zdarma.
  • Zasílání newsletterů a informací o nových akcích a aktivitách portálu FXstreet.cz
  • Možnost psát vlastní blogy a články.
  • Možnost objednání tradingových knih, seminářů nebo VIP zóny.
  • Další přínosné informace z oblasti obchodování na forexu.
Autor MetaTrader 4 (MT4) (30 odpovědí)
Krakra
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2590
Více informací o uživateli >>
Re: Metatrader u XTB 17.03.2011 09:17
Odpověď na: micky

Ahoj,

nemá prosím někdo zkušenosti s následujícím problémem? Mám registrovaný demoúčet u XTB a používám Metatrader 4. Program funguje správně až do okamžiku kdy jsem začal zkoumat měnový pár AUDNZD. Standardně by měl program automaticky načítat data od brokera, toto mi sice funguje ale ne u AUDNZD. Data mi to načítalo jeden den, ale druhý jako by se to zaseklo. Přitom 1M graf se načítá v pořádku. Nejspíš bude problém někde v programu když broker data posílá? Zkoušel jsem hledat na netu ale nic jsem nejobjevil :(

Možná to může být tím že program používám na Windows 7?

Děkuji za každou radu :)

Zeptejte se brokera.

micky
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 18
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Metatrader u XTB 17.03.2011 09:52
Odpověď na: Krakra

Zeptejte se brokera.

Tak jsem na to už přišel :) Problém byl že jsem měl nastaveno příliš velkou hodnotu pro maximální počet sloupců v grafu. Snížil jsem to a začalo to fungovat.

Účet: Live (Admiral Markets), Strategie: Price Action, Timeframe: daily, 4h
frankvfx
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 9
Více informací o uživateli >>
není spojení :( 17.03.2011 19:02

Přeji krásný den, mám takový problém, že mám založený demo účet, zadávám tam správné heslo, které jsem si uložil i číslo a i server, přesto mi to píše není spojení, nebo nesprávný účet. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Děkuji za radu!!

nuvacik
Veteran member
avatar
Příspěvky: 1405
Více informací o uživateli >>
Re: není spojení :( 17.03.2011 19:58
Odpověď na: frankvfx

Přeji krásný den, mám takový problém, že mám založený demo účet, zadávám tam správné heslo, které jsem si uložil i číslo a i server, přesto mi to píše není spojení, nebo nesprávný účet. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Děkuji za radu!!

napríklad môže byť, že máš zapnutý caps lock alebo ťa odpojili od internetu pre nezaplatenú faktúru alebo si poplietol heslo alebo si zle zadal nejaký iný údaj alebo sa odpojil broker alebo máš zaseknutú klavesnicu atď. 

Ak nič nepôjde, založ si priamo z metatraderu nový účet a po vygenerovaní loginu a hesla si zaškrtni "uložiť informácie o účte" , anglicky to nemám ale to zbadáš. po reštarte mt už nemusíš nič zadávať.

japapatramtara
Veteran member
avatar
Příspěvky: 636
Více informací o uživateli >>
Re: není spojení :( 17.03.2011 20:40
Odpověď na: frankvfx

Přeji krásný den, mám takový problém, že mám založený demo účet, zadávám tam správné heslo, které jsem si uložil i číslo a i server, přesto mi to píše není spojení, nebo nesprávný účet. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Děkuji za radu!!

buď co psal nuvacik a nebo ti proste vyprsela demo licence. Ta většinou bývá časově omezená na 14dní nebo tak nějak

Jan Mareček - senior teapot manager
Josif
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 35
Více informací o uživateli >>
Nastavení Emailu 17.03.2011 22:20

Ahoj,

mohl by mi někdo poradit, jak donutit metatrader, aby mi posílal signály z indikátoru?

V nastavení emailu jsem zadal smtp.seznam.cz:25 (zkusil jsem i IP adresu)

správný email

správné heslo

Vyplněný jak Od, tak Komu...

Píše mi to login to smtp.seznam.cz:25 failed... Jenže tohle mám z nápovědy seznamu a mělo by to být správně. Nevíte si s tím někdo rady? Děkuju

Josif

Obchodování: pokročilý
japapatramtara
Veteran member
avatar
Příspěvky: 636
Více informací o uživateli >>
Re: Nastavení Emailu 17.03.2011 22:55
Odpověď na: Josif

Ahoj,

mohl by mi někdo poradit, jak donutit metatrader, aby mi posílal signály z indikátoru?

V nastavení emailu jsem zadal smtp.seznam.cz:25 (zkusil jsem i IP adresu)

správný email

správné heslo

Vyplněný jak Od, tak Komu...

Píše mi to login to smtp.seznam.cz:25 failed... Jenže tohle mám z nápovědy seznamu a mělo by to být správně. Nevíte si s tím někdo rady? Děkuju

Josif

spíš tam zkus zadat smtp tvojeho poskytovatele připojení.. případně najít na netu nějaké free smtp(ale to bych spíš sázel na toho poskytovatele). 

Jan Mareček - senior teapot manager
Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: Nastavení Emailu 18.03.2011 00:27
Odpověď na: Josif

Ahoj,

mohl by mi někdo poradit, jak donutit metatrader, aby mi posílal signály z indikátoru?

V nastavení emailu jsem zadal smtp.seznam.cz:25 (zkusil jsem i IP adresu)

správný email

správné heslo

Vyplněný jak Od, tak Komu...

Píše mi to login to smtp.seznam.cz:25 failed... Jenže tohle mám z nápovědy seznamu a mělo by to být správně. Nevíte si s tím někdo rady? Děkuju

Josif

Jak píše japa..., musíš tam dát smtp server tvého poskytovatele připojení. Nastavit, zavřít platformu a spustit znovu. Nastavení viz obr. Heslo není potřeba, pokud to nevyžaduje provider.

Josif
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 35
Více informací o uživateli >>
Nastavení Emailu 18.03.2011 14:03

Díky moc, problém vyřešen :)

Obchodování: pokročilý
keltusius
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 19
Více informací o uživateli >>
Uzavření pozic 19.03.2011 21:45

Zdravím,

nevíte jak v MT4 uzavřít z otevřené pozice jen určitou část. Třeba z 1 lotu uzavřít jen 3 miniloty. Díky za radu.

japapatramtara
Veteran member
avatar
Příspěvky: 636
Více informací o uživateli >>
Re: Uzavření pozic 19.03.2011 21:53
Odpověď na: keltusius

Zdravím,

nevíte jak v MT4 uzavřít z otevřené pozice jen určitou část. Třeba z 1 lotu uzavřít jen 3 miniloty. Díky za radu.

když zavíráš pozici - tak se ti otevře stejný dialog, jako když ji otvíráš.. a stejně jako si při otvírání pozice můžeš navolit počet lotů, tak při zavírání máš stejnou možnost. Když máš otevřený Lot a při zavírání to číslo změníš na 0.3, tak se zavře iba 0.3L

Jan Mareček - senior teapot manager
korka
Silver member
avatar
Příspěvky: 66
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Uzavření pozic 19.03.2011 21:58
Odpověď na: japapatramtara

když zavíráš pozici - tak se ti otevře stejný dialog, jako když ji otvíráš.. a stejně jako si při otvírání pozice můžeš navolit počet lotů, tak při zavírání máš stejnou možnost. Když máš otevřený Lot a při zavírání to číslo změníš na 0.3, tak se zavře iba 0.3L

takovou odpoved jsem necekal a to "uz" na MT4 koukam dva roky. jak proste!

Broker: FxPro | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční | Indi: CCI, ...
keltusius
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 19
Více informací o uživateli >>
Re: Re: Uzavření pozic 19.03.2011 21:58
Odpověď na: japapatramtara

když zavíráš pozici - tak se ti otevře stejný dialog, jako když ji otvíráš.. a stejně jako si při otvírání pozice můžeš navolit počet lotů, tak při zavírání máš stejnou možnost. Když máš otevřený Lot a při zavírání to číslo změníš na 0.3, tak se zavře iba 0.3L

Díky za rychlou odpověď. Hned v pondělí si to vyzkouším.

frankvfx
Nováček v diskuzi
avatar
Příspěvky: 9
Více informací o uživateli >>
Re: Re: není spojení :( 27.03.2011 08:59
Odpověď na: nuvacik

napríklad môže byť, že máš zapnutý caps lock alebo ťa odpojili od internetu pre nezaplatenú faktúru alebo si poplietol heslo alebo si zle zadal nejaký iný údaj alebo sa odpojil broker alebo máš zaseknutú klavesnicu atď. 

Ak nič nepôjde, založ si priamo z metatraderu nový účet a po vygenerovaní loginu a hesla si zaškrtni "uložiť informácie o účte" , anglicky to nemám ale to zbadáš. po reštarte mt už nemusíš nič zadávať.

děkuju moc, opravdu mi ten demo účet vypršel.. ještě to nemám tak načtený abych založil live :)

Peťan2
Silver member
avatar
Příspěvky: 190
Více informací o uživateli >>
ukazatel 28.03.2011 18:10

Nevíte jak vložit stažený indikátor do MT, zkoušel jsem zdejší návod, ale nefunguje

Peťan2
Silver member
avatar
Příspěvky: 190
Více informací o uživateli >>
ukazatel 28.03.2011 18:10

Nevíte jak vložit stažený indikátor do MT, zkoušel jsem zdejší návod, ale nefunguje

korka
Silver member
avatar
Příspěvky: 66
Více informací o uživateli >>
Re: ukazatel 28.03.2011 18:18
Odpověď na: Peťan2

Nevíte jak vložit stažený indikátor do MT, zkoušel jsem zdejší návod, ale nefunguje

asi to popisu tak, jak uz jsi to zkousel, ale proste tak to tak funguje ... stazeny indi si vlozis do adresare, kde mas ulozeny MT4/experts/indicators a co je dulezite, musis restarovat MT4 ... a funguje to :-) ... jestli ne bude chyba nekde jinde, spatny indi, nebo to neni indi, ale treba script, EA, ...

Broker: FxPro | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční | Indi: CCI, ...
Tranďák
Gold member
avatar
Příspěvky: 216
Více informací o uživateli >>
Re: Re: ukazatel 28.03.2011 18:24
Odpověď na: korka

asi to popisu tak, jak uz jsi to zkousel, ale proste tak to tak funguje ... stazeny indi si vlozis do adresare, kde mas ulozeny MT4/experts/indicators a co je dulezite, musis restarovat MT4 ... a funguje to :-) ... jestli ne bude chyba nekde jinde, spatny indi, nebo to neni indi, ale treba script, EA, ...

Jen dodám potom v MT4 kolonka ...vložit...ukazatele....vlastní ... a tam se ten indikátor ukáže

Broker:XTB, Typ účtu : Real | Obchodní systém : ruční , TrendLine | Indikátory : různé . Mírně pokročilý
Peťan2
Silver member
avatar
Příspěvky: 190
Více informací o uživateli >>
Re: Re: ukazatel 28.03.2011 19:15
Odpověď na: korka

asi to popisu tak, jak uz jsi to zkousel, ale proste tak to tak funguje ... stazeny indi si vlozis do adresare, kde mas ulozeny MT4/experts/indicators a co je dulezite, musis restarovat MT4 ... a funguje to :-) ... jestli ne bude chyba nekde jinde, spatny indi, nebo to neni indi, ale treba script, EA, ...

Už to jede, díkes panové za reakce, byl to nakonec špatnej indikátor (webovka už byla trošku postarší) :-) z jiný stránky už mi to jde

Heryl
Gold member
avatar
Příspěvky: 280
Více informací o uživateli >>
programování v MT4 01.05.2011 10:32

 

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Courier; panose-1:2 7 4 9 2 2 5 2 4 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page WordSection1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} -->

Zdravím,bohužel jsem zde nenašel vlákno k programování (určitě ale zase jen špatně hledám).Mám malej dotaz protože už z toho kvetu.Krátkou dobu se věnuju snaze naučit se naprogramovat si nějaké strategie z důvodu rychlejšího hrubého otestování nápadu.Jelikož se v tom moc nevyznám jdu cestou pokus omyl,ale daří se,jednoduché věci už umím.Zasekl jsem se ale již několik dní na tom,jak si nastavit SL na BE.Teorie je jasna,třeba v podmínce příkaz:

 

if(Bid-OrderOpenPrice()>Point*BE)

  {

OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Bid-

Point*BE,OrderTakeProfit(),0,Green);

}

Jde o to,ze nevim proc,ale me to v programu nefunguje pokud nezadam místo OrderOpenPrice() vyloženě cenu ve tvaru 1,1234

To same v OrderTicket() musím dát prostě číslo tiketu,takhle mi to nefachá.Poradíte co dělám blbě?(to počítání je tam z důvodu,že se mi jinak nepodařilo udělat třeba na M15 otevření pouze jednoho příkazu na open svíce.Asi trochu složité,ale funkční :o) nebo pokud někdo můžete občas poradit přes majla byl bych vděčen,napište.

Výpis:

//+------------------------------------------------------------------+

//|                                                           V1.mq4 |

//|                                                            heryl |

//|                                                                  |

//+------------------------------------------------------------------+

#property copyright "heryl"

#property link      ""

 

//---- input parameters

extern int       SL=20;

extern int       PT=15;

extern int       MA=100;

extern int       Trailing=10;

extern int       BE=0;

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert initialization function                                   |

//+------------------------------------------------------------------+

int init()

  {

//----

  

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert deinitialization function                                 |

//+------------------------------------------------------------------+

int deinit()

  {

//----

  

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert start function                                            |

//+------------------------------------------------------------------+

int pocitani=0;

int start()

  {

//----

datetime cas;

double EMA;

int ticket,total;

EMA=iMA(NULL,0,MA,0,1,5,1);

// pouzitim podminky je ohranicena svice v  case 1:00:00,tedy nekolik vstupu

   string casA=TimeToStr (Time[0],TIME_MINUTES|TIME_SECONDS);

  

  if(casA=="08:00:00" && pocitani < 1 && EMA>Bid)

    {

      ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,0.1,Bid,3,Bid+0.0100,Bid-0.0100,"dolu",1,0,Green);

      pocitani=pocitani+1;

    }

  if(1.3632-Bid>0.001 && pocitani < 1) 

    {

     OrderModify (1,Bid,Bid+0.0010,Bid-0.0010,0,Green);

    } 

  if(casA=="20:00:00")

    {

         pocitani=0;

    } 

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

Broker: XTB, AM | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční, S/R, TrendLine | Indikátory: různé | Ostatní: začátečník.
Heryl
Gold member
avatar
Příspěvky: 280
Více informací o uživateli >>
Re: programování v MT4 01.05.2011 10:57
Odpověď na: Heryl

 

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Courier; panose-1:2 7 4 9 2 2 5 2 4 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page WordSection1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} -->

Zdravím,bohužel jsem zde nenašel vlákno k programování (určitě ale zase jen špatně hledám).Mám malej dotaz protože už z toho kvetu.Krátkou dobu se věnuju snaze naučit se naprogramovat si nějaké strategie z důvodu rychlejšího hrubého otestování nápadu.Jelikož se v tom moc nevyznám jdu cestou pokus omyl,ale daří se,jednoduché věci už umím.Zasekl jsem se ale již několik dní na tom,jak si nastavit SL na BE.Teorie je jasna,třeba v podmínce příkaz:

 

if(Bid-OrderOpenPrice()>Point*BE)

  {

OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),Bid-

Point*BE,OrderTakeProfit(),0,Green);

}

Jde o to,ze nevim proc,ale me to v programu nefunguje pokud nezadam místo OrderOpenPrice() vyloženě cenu ve tvaru 1,1234

To same v OrderTicket() musím dát prostě číslo tiketu,takhle mi to nefachá.Poradíte co dělám blbě?(to počítání je tam z důvodu,že se mi jinak nepodařilo udělat třeba na M15 otevření pouze jednoho příkazu na open svíce.Asi trochu složité,ale funkční :o) nebo pokud někdo můžete občas poradit přes majla byl bych vděčen,napište.

Výpis:

//+------------------------------------------------------------------+

//|                                                           V1.mq4 |

//|                                                            heryl |

//|                                                                  |

//+------------------------------------------------------------------+

#property copyright "heryl"

#property link      ""

 

//---- input parameters

extern int       SL=20;

extern int       PT=15;

extern int       MA=100;

extern int       Trailing=10;

extern int       BE=0;

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert initialization function                                   |

//+------------------------------------------------------------------+

int init()

  {

//----

  

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert deinitialization function                                 |

//+------------------------------------------------------------------+

int deinit()

  {

//----

  

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

//| expert start function                                            |

//+------------------------------------------------------------------+

int pocitani=0;

int start()

  {

//----

datetime cas;

double EMA;

int ticket,total;

EMA=iMA(NULL,0,MA,0,1,5,1);

// pouzitim podminky je ohranicena svice v  case 1:00:00,tedy nekolik vstupu

   string casA=TimeToStr (Time[0],TIME_MINUTES|TIME_SECONDS);

  

  if(casA=="08:00:00" && pocitani < 1 && EMA>Bid)

    {

      ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,0.1,Bid,3,Bid+0.0100,Bid-0.0100,"dolu",1,0,Green);

      pocitani=pocitani+1;

    }

  if(1.3632-Bid>0.001 && pocitani < 1) 

    {

     OrderModify (1,Bid,Bid+0.0010,Bid-0.0010,0,Green);

    } 

  if(casA=="20:00:00")

    {

         pocitani=0;

    } 

//----

   return(0);

  }

//+------------------------------------------------------------------+

prostě třeba místo příkazu:OrderModify (OrderTicket(),Bid,Bid+0.0010,Bid-0.0010,0,Green);

musím napsat:OrderModify (1,Bid,Bid+0.0010,Bid-0.0010,0,Green);

nějak mi to nebere ty příkazy co maj závorky jako OrderTicket() Frown

Broker: XTB, AM | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční, S/R, TrendLine | Indikátory: různé | Ostatní: začátečník.
Heryl
Gold member
avatar
Příspěvky: 280
Více informací o uživateli >>
programování 01.05.2011 10:58

Ježíš to jsem to tady zaneřádil,omlouvám se !!!

Broker: XTB, AM | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční, S/R, TrendLine | Indikátory: různé | Ostatní: začátečník.
Heryl
Gold member
avatar
Příspěvky: 280
Více informací o uživateli >>
programování 01.05.2011 11:52

Tak se ještě jednou omlouvám a prosím admina o smazání příspěvků,vždy když napíšu tak mě pak osvítí.Cool

Chybka asi nalezena už to dělá alespoň něco,jestli jsem dobře pochopil chybělo tam OrderSelect.

Mějte se všichni,pozdravuji staré známé tradery!Určitě se časem zase zapojím více.Přeji všem hodně stabilní +pips .Wink

Broker: XTB, AM | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční, S/R, TrendLine | Indikátory: různé | Ostatní: začátečník.
Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: programování 01.05.2011 13:18
Odpověď na: Heryl

Tak se ještě jednou omlouvám a prosím admina o smazání příspěvků,vždy když napíšu tak mě pak osvítí.Cool

Chybka asi nalezena už to dělá alespoň něco,jestli jsem dobře pochopil chybělo tam OrderSelect.

Mějte se všichni,pozdravuji staré známé tradery!Určitě se časem zase zapojím více.Přeji všem hodně stabilní +pips .Wink

No vidíte, jak jste šikovný. Každý existující příkaz, je třeba vybrat a to buď dle jeho ID nebo dle pořadí, pokud s ním chcete dále pracovat. Mimochodem, už jste navštívil sekci MetaTrader? Možná by vám to do začátku pomohlo. Chápu, že asi spěcháte na výsledek svého testu, ale zbytečně ztratíte čas zaseknutím se na zbytečných chybách.

Heryl
Gold member
avatar
Příspěvky: 280
Více informací o uživateli >>
programování 01.05.2011 13:30

Zdravím,sekci metatrader jsem samozřejmě navštívil,leč bohužel můj problém to neřešilo.K učení požívám pdf - MQL4 course od Coders guru.

Je to učení spíš kde vidím program a následně jeho vysvětlení.Spoustu věcí mi ale uniká a většinou jsou to právě úplně zbytečné věci a maličkosti.Na výsledek svého testu nespěchám,strategie si procházím ručně vždy několik měsíců z5,abych je dostal do krve.Myslím,ale že projet je nejdřív testerem by asi člověku nastínilo směr a pomohlo nezabývat se zbytečnostma který ani v hrubém souhrnu nemají moc budoucnost.

Chtělo by to nějakou podrobnější učebnici příkazů,jak mají být složené atd.V češtině toho moc není.

Jinak díky za radu.

Broker: XTB, AM | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční, S/R, TrendLine | Indikátory: různé | Ostatní: začátečník.
Heryl
Gold member
avatar
Příspěvky: 280
Více informací o uživateli >>
programování 01.05.2011 14:15

No a jsem opět kde jsem byl,tohle je takové učení neučení když člověk pořádně ani nerozumí tomu co děláCool

Tak si tu trošku trpím samomluvou.Program mi dělá tu modifikaci jen jednou.Druhý den už ne.Dříve když jsem programoval ve stařičkém Basicu,bylo mi vše jasné ,posloupnost programu(řádkování) atd.V tomto se mi nějak špatně orientuje.Dám podmínku,co se má udělat a ono nic,nebo se to udělá jen jednou  atd.Kdyby měl něko zájem mi lehce třeba přes e-mail poradit ať to tu nezaneřádíme dejte vědět prosím.Nechci poradit napsat nějaký kód,spíš vysvětlit několika věty základ.Pár otázek bych poslal když tak majlíkem,neboť tady k tomu asi nebude diskuze.Díky

 

Broker: XTB, AM | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční, S/R, TrendLine | Indikátory: různé | Ostatní: začátečník.
Geafer
Gold member
avatar
Příspěvky: 439
Více informací o uživateli >>
Re: programování 01.05.2011 18:21
Odpověď na: Heryl

No a jsem opět kde jsem byl,tohle je takové učení neučení když člověk pořádně ani nerozumí tomu co děláCool

Tak si tu trošku trpím samomluvou.Program mi dělá tu modifikaci jen jednou.Druhý den už ne.Dříve když jsem programoval ve stařičkém Basicu,bylo mi vše jasné ,posloupnost programu(řádkování) atd.V tomto se mi nějak špatně orientuje.Dám podmínku,co se má udělat a ono nic,nebo se to udělá jen jednou  atd.Kdyby měl něko zájem mi lehce třeba přes e-mail poradit ať to tu nezaneřádíme dejte vědět prosím.Nechci poradit napsat nějaký kód,spíš vysvětlit několika věty základ.Pár otázek bych poslal když tak majlíkem,neboť tady k tomu asi nebude diskuze.Díky

 

Pošlete mi dotazy na geafer(a)centrum.cz, pokud budou obecnějšího charakteru, že by to mohlo zajímat více lidí, mohl bych to zařadit jako téma další výuky.

Heryl
Gold member
avatar
Příspěvky: 280
Více informací o uživateli >>
programovaní 01.05.2011 18:25

Zdravím,O.K. pošlu.

Už jsem s tím pohnul zase o kus dál,už mi to fachá,ale byl to porod.Musím říci ,že v tom kurzu zde v sekci MT je to lépe popsané než v tom pdf.Je tam stejná věc,jedno jiné slovíčko a už je člověk neznalý úplně mimo.Když tak napíši.

Zatím díky.

Broker: XTB, AM | Typ účtu: Real | Obchodní systém: ruční, S/R, TrendLine | Indikátory: různé | Ostatní: začátečník.
avatar
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2901
Více informací o uživateli >>
bargraf 06.05.2011 14:55

vpravo dolu je bargraf napoly hnedý a napoly zelený. Neviete čo znamená keď všetky zelené bary, alebo aspoň niektoré z nich vyblednú? Obvykle po tom musím reštartovať metatrader.

rado9
Veteran member
avatar
Příspěvky: 2011
Více informací o uživateli >>
Re: bargraf 06.05.2011 14:58
Odpověď na: avatar

vpravo dolu je bargraf napoly hnedý a napoly zelený. Neviete čo znamená keď všetky zelené bary, alebo aspoň niektoré z nich vyblednú? Obvykle po tom musím reštartovať metatrader.

Ze by to bol iba ukazovatel pripojenia:))

Keep it simple, Stupid!

Předchozí témata

Následující témata

Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu, až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní Price Action VIP indikátor, doposud úspěšně používaný pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečný Price Action VIP indikátor, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:


FXstreet.cz - forex, komodity, kryptoměny, trading, zpravodajství

Nezávislý investiční server zaměřený na forex, komodity, kryptoměny, trading a zpravodajství. Vzdělávací články, cenové grafy, cizí měny, semináře, ekonomické a forex zprávy.
reklama
Swissquote Bank
reklama
HighSky Broker soutez lyze
reklama
Patria akcie
reklama
Purple - seminare